• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Voleybol basketi solladı GÜRKAN ERTAÇ

Voleybol basketi solladı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.05.2010, 00:00
Türkiye'de artık salon sporlarında lokomotif spor dalı, basketbol değil, voleybol. Voleybol takımlarımız Avrupa Kupalarında sağladıkları başarılarla "Yaşlı kıta"yı salladılar. Avrupa kupalarında bu sezon 7 Türk takımı mücadele etti. F.Bahçe Acıbadem, Indesit Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde final oynayarak büyük bir başarıya imza attı. Finalde İtalya'dan Volley Bergamo'ya şanssız bir şekilde 3-2 yenildi ve Avrupa 2'ncisi oldu. Avrupa kupalarında diğer madalya da G.Saray'dan geldi. Balkan Şampiyonalarında altın madalyaları kaptırmadık. Erkeklerde F.Bahçe, bayanlarda Beşiktaş şampiyon oldi. G.Saray, GM Capital Avrupa Bayanlar Çalenç Kupası 3.lük maçında Polonya'nın Impel Gwardia takımını 3-0 yenerek bronz madalya aldı. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ile Eczacıbaşı Zentiva da kupalarda iyi sonuçlarla başarı gösterdi. Basketbolda ise Efes Pilsen ile F.Bahçe bekleneni veremedi, final-four'a kalamadı. Ayrıca voleybol transfer piyasasındaki rakamlar da basketbola fark attı. F.Bahçe'nin Rus oyuncusu Gamova ile İtalya Milli Takımının yıldızı Francesca Piccinini'ye önerilen ücretler 2 trilyona yaklaşıyor.

Bravo ARKAS
Başarısız bir sezon geçiren ve önümüzdeki sezon yeniden Türkiye Ligini ve Avrupa Kupalarını sarsmayı hedefleyen ARKAS'ın, Avrupa Şampiyonu Copra Piacenza'nın en iyi oyuncusu Brezilyalı Joao Paolo Ferreira Bravo'yu transferi mavi-beyazlı ekipte büyük sevinç yaratırken İtalya'yı karıştırdı. Çizmedeki voleybol yazarları, Piacenza'nın Avrupa şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan Bravo'nun sözleşmeyle bağlanmamasının büyük hata olduğunda birleşerek ARKAS'ın çok büyük bir transferle büyük kazanç sağladığını belirttiler. 1.96 boyundaki Bravo, 307 kez Brezilya Milli Takımı formasını giydi. ARKAS, 3.yabancıyı transfer için İtalya Liginin sona ermesini bekliyor.

Kadınlar transferde çok hızlı
AROMA Kadınlar Voleybol Ligi'nde transfer "Yıldırım hızıyla" başladı. F.Bahçe Acıbadem'in zirvede yalnız kalmamasını hedefleyen Eczacıbaşı, transfer bombalarını peşpeşe patlattı. Türk Milli Takımının smaçör yıldızı Neslihan Darnel'i kapan turuncu-beyazlılar, ayrıca milli oyuncu Elif Ağca'ya da imza attırdı. 2008'den bu yana Eczacıbaşı forması giyen Küba'lı Mirka Francia Vasconcelos da kulübünde kaldı. Şampiyon F.Bahçe Acıbadem ise Avrupa Şampiyonu olabilmek amacıyla Rus Milli Takımının smaçörü Liubov Saskova'yı renlerine kattı.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA