• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’de süper yarış GÜRKAN ERTAÇ

Ege'de süper yarış

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.09.2014, 00:00
Bu sezon Ege'de Voleybol Bayanlar İkinci Ligi, Birinci Ligi solra sıfır bırakacak derecede güzel maçlara sahne olacak. Çünkü takımlar kadrolarını yabancı yıldızlarla güçlendirdi, Birinci Ligde forma giyen oyuncuları transfer etti. Karşıyaka, Belarus'lu smaçör Marina Tumas ve Kazak orta oyuncu Alessia Safronova'yla Arena'yı renklendirecek. ROTA Koleji, Salihli'den orta oyuncu Victoria, geçer senenin şampiyonu Bursa Nilüfer'den antrenör Ali Kamberoğlu ile 6 oyuncu aldı. Merve Ateş, Ceyda Demirhan, Gamze Türk, Şiirsel Altın, Yasemin Şahin, Pelin Ece Katılmış'ın yanısıra Ataşehir'den takım kaptanı Çiğdem ile güçlendi. İç transferi de Ayşe, Zehra ve Candan'la anlaşarak çözdü. Salihli Belediyespor, Venezuella'lı Desire Gold, Amerika'lı Shadore McNeal'ı renklerine bağlarken, F.Bahçe'den başarılı liberosu Derya Çağırgan'la iddialı duruma geldi. ARKAS, antrenör Onur Işıklı ile yola devam ederken, Balıkesir'den Hande Şahbaz'ı aldı. Turgutlu Seramiksan, KSK'nin milli oyuncusu Büşra Mutlu'yu transfer etti, bir Sırp oyuncu ile görüşmelerini sürdürüyor.

Ceylan'lı Sultanlar İtalya yolcusu

2014 FIVB Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya ile iki hazırlık maçı yapacak. Kadroda İzmir'in yetiştirdiği yeteneklerden, Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri, eski milli basketbolcu Celal Arısan'ın kızı Ceylan da var. İtalya ile yarın ve pazar günü iki maç yapacağız. Büyük kozumuz Neslihan'ın sakatlığı nedeniyle yer almadığı takımımızda şu oyuncular var: Asuman Karakoyun, Bahar Toksoy Guidetti, Ceylan Arısan, Gizem Karadayı, Gözde Sonsırma, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Kübra Akman, Meliha İsmailoğlu, Naz Aydemir Akyol, Neriman Özsoy, Özgenur Yurtdagülen, Polen Uslupehlivan, Seda Aslanyürek, Seniye Merve Dalbeler.

On parmağında 10 hüner var

Türk Voleybolunu renklendiren takımlardan birisi olan ROTA Koleji'nin başarısında idealist bir yöneticinin çabalarının payı çok büyük. Okulun yöneticisi Sibel Yavuz okuldaki hizmetlerinden ayırdığı zamanın voleybol takımıyla değerlendirilyor. Oyuncuların ablası, takımın yöneticisi Sibel Yavuz neleri mi yapıyor ? Transferlerde payı büyük. Teknik kadro seçiminde de aslan payı var. Takımın seyahatlerinde uçak, otobüs seferlerini düzenliyor, otellerini ayarlıyor. Yetmedi, ROTA Koleji'nin forma dizaynlarını da o yaptı. Sibel Hanımın hedeflerine gelelim: "Önce Birinci Lige çıkmak, sonra da Türkiye'ye Avrupa Kupalarından temsil etmek istiyoruz." Ne diyelim; her takım böyle bir yöneticiye sahip olsun...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA