• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS hesap vermeli GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS hesap vermeli

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2015, 00:00
ARKAS son 10 yılda sadece İzmir'in değil Türk Voleybolunun gözbebeğidir. Biz bu muhteşem kulüple ilkleri yaşadık, Avrupa Şampiyonluklarını gördük, kent spordaki ezikliğini onun zaferleriyle atlattı. İstanbul'un isim yapmış takımları zaman zaman sıkıntılar yaşarken mavi-beyazlı ekipte Lucien ARKAS hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı, kaçınmıyor. Ama bu sağlanan özel imkanların da bir karşılığı olmalı, başarıyla taçlanmalı, başarı sağlanamıyorsa da bir bedeli olmalı ve ödetilmeli ki, buraya gelen oyuncular da bu işin ciddiyetini anlamalı. Oysa üzülerek görüyoruz ki başarısızlıklar, Avrupa'ya erken vedalar umurlarında değil. Açık söyleyelim, Türkiye Ligi ve kupadaki galibiyetler ARKAS'ı kesmez, yeterli değildir. Siz Gümüşhane Torul'u, Gaziantep Şahinbey Belediye'yi, Palandöken'i yenmişsiniz ne yazar ? Avrupa'da ikinci kupa olarak adlandırılan CEV Cup'ta Polonya'nın ZAKSA ekibi gibi belli bir yıldız oyuncusu bulunmayan mütevazi takıma, daha 3.turda pes ediyorsanız bunun hiçbir mazereti olamaz. Bana göre yapılacak şu... Elbette ligi öyle veya böyle bu kadroyla şampiyon bitirmeye çalışmalısınız ama önümüzdeki sezonun planlamasına şimdiden başlamalı, iyidir, hoştur, başantrenör Glenn Hoag'un durumunu da tartışmalı ve yabancı oyuncu konusunda ince eleyip sık dokumalısınız. Fransız Kevin Tillie gibi bir yanlış yapılmamalı, Perrin'de ısrardaki hata kabul edilmelidir. Halkbank, Küba'lı Osmany Juantorena, Bulgar Tsvetan Sokolov ve Polonyalı Michal Kubiak gibi tek başına maç çevirecek oyuncuları nasıl buluyorsa biz de bulmalı, şimdiden anlaşmalıyız. Bütçe demelyin, 2 vasat olyuncu alacağınıza o parayla bir yıldız alın, tek başına maçı götürsün.

Bayram hocaya uğurlar olsun

Bayram Dikmentepe, uzun yıllar süren başarılı voleybol yaşantısını ARKAS-ZAKSA maçından önce bir jübileyle sonlandırdı. Uluslararası voleybol hakemimiz en kritik maçlardan gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da yüzakıyla çıkmıştı. ARKAS Asbaşkanı Cenk Değer, Dikmentepe'ye plaket verdi. Biz de Bayram hocayı kutluyor, voleybola nice hizmetler diliyoruz.

Kadınlarda bize rakip dayanmıyor

Avrupa Denizbank CEV Şampiyonlar Liginde 3 temsilcimiz final-four'a emin adımlarla ilerliyor. F.Bahçe Grundig, Bakü'de Azeryol'u, G.Kore'li yıldızı Kim'in yokluğuna rağmen özellikle Kübalı Montanio'nun mükemmel oyunuyla 3-0 yenerek 5'te 5 yaptı ve namağlup play-off'a kaldı. Eczacıbaşı VitrA da Polonya'nın İmpel'ine, Delacruz, Neslihan ve Poljak'ın smaçlarıyla 25-19, 21-25, 25-10, 25-16'lık setlerle 3-1 üstünlük sağladı, play-off'a çıktı. Vakıfbank, İtalyan Piacenza'yı 19-25, 22-25, 25-15, 25-19 ve 21-19'luk setlerle 3-2 yenerek play-off biletini garantiledi.

Bowlingde de iddialılar

Bayanlar Voleybol 2. Lig A Grubu'nda ikinci yarıya deplasmanda Seramiksan'ı 3-1 yenerek başlayan Rota Koleji, bu önemli galibiyet sonrası bowling oynayarak stres attı. Kulüp Müdürü Sibel Yavuz'un organizasyonunda Hilton Oteli bowling salonunda buluşan turuncu-beyazlı voleybolcular, parke salonda olduğu gibi bowlingde de oldukça başarılı olduklarını gösterdiler. 4'er kişilik 4 grubun birbiriyle kıyasıya yarıştığı ve son derece neşeli bir ortamda geçen organizasyon sonunda Kulüp Müdürü Sibel Yavuz, Ayşe Dil, Fulya Coşar ve Gizem Çerağ Düzeltir'den oluşan 'Grup Rota' iyi atış yapan Ali Kamberoğlu, Engin Energin, Alica'dan destek alıp birinciliği elde etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA