• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
FED CUP’ın ardından NECDET KESTELLİ

FED CUP'ın ardından

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2015, 00:00
Afrika 1. Gurup müsabakaları için gittiği Macaristan'ın Budapeşte kentinde Ukranya karşısındaki ilk gün alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından ikinci gün iddialı ve güçlü İngiltere'ye ve sonra da Lihtenştayn galibiyeti ardından Gürcistan'ı da 2-1 yenerek gurubunda ikinci, genel klasmanda ise 5. Oldu. Ancak bir üst gruba çıkamadı. Çağla Büyükakçay'ın dünya sıralamasının 26 ve 38 numaralarını sürklase ederek yenmesi, İpek Soylu'nun aldığı başarılı neticeler bizleri çok mutlu etti. Türkiye Tenis Federasyonu ekibinin de orada bu güzellikleri sahiplenmesiyle Türkiye ilk defa bu kadar önemli bir başarıya imza atmış oldu. Pemra'lı, Başak'lı tüm takımımız ile antrenörlerimizi kutluyoruz.

Sizlerle gurur duyuyoruz
16 yaş erkek takımımız İstanbul Taç Kulübü'nde oynanan Avrupa Takımlar Şampiyonası elemelerinde yarı finale çıktı. 16 yaş bayan Milli Takımımızın D grubunda yer aldığı 'Avrupa Kış Kupası Grup Elemeleri', İstanbul Taçspor Tesisleri'nde gerçekleşti. Milli takımımız, Moldova ve Sırbistan'ı mağlup etmeyi başararak, finallere gitmeyi garantiledi. 14 yaş erkek milli takımımız da, elemelerde D Grubu'nda mücadele vererek Çekoslavakya'ya yenilseler de Ukrayna ve Sırbistan takımlarını yenerek 8 takım arasında 3. oldu. 14 yaş kızlarımız Winter Cup'ta oynanan maçlarda Avusturya ve Fransa'yı, ardından da Ukranya'yı yenerek finallere kaldı. Berfuj Cengiz Sisev Vakfı'nın ITF 127 sırasında ki genç yıldızı Tunus'ta oynanan ITF Hammamet Turnuvası'nda hem teklerde, hem de çiftlerde başarılarını yükselterek sürdürüyor. Betina Tokaç, Tennis Europe Bozinci turnuvasında 14 yaş şampiyonu oldu. Tüm oyuncularımızı ve özverili antrenörlerini başarılarından dolayı alkışlıyoruz.

Gasquet şampiyon oldu
Montpellier Turnuvası'nda milli oyuncumuz Marsel ilk turda elenirken Fransız Gasquet final maçında skor 3/0 iken Janoviç'in, hastalığından dolayı maçtan çekilmesiyle 3. defa şampiyon oldu ve kariyerinin 11. unvanına ulaştı. Ecuador Open Quito'da Bourgos mutlu sona ulaştı.
Zagrep Turnuvasında ise Lopez şampiyonluğa ulaşırken ayni zamanda 7000'den fazla "ace" atanlar kulübüne de fiilen katılma hakkını kazandı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI