• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

İlk 65 günde 55 kadın öldürüldü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2015, 00:00
Kadınlar Günü mü dediniz? Bir dakika o zaman... "Erkek de şiddet görüyor memlekette" diyenlerdenim ama rakamları önümüze koyup baktığımızda ortaya korkunç bir tablo çıkıyor. 2015'in ilk iki ayında ölen 55 kadın var. Yüzde 32'si bıçaklanmış, yüzde 30'u silahla vurulmuş, yüzde 12'si darp edilmiş! Hangi kadınların, hangi Kadınlar Günü'nü kutlayayım?
Çalışan, emekçi kadınların gününü kutlamak nasıl bir lüks canına yandığım coğrafyasında. Namus bahanesiyle, erkek arkadaşlarıyla telefonda konuştuğu için gencecik kızını öldüren özbeöz ana-babalardan bahsetmek lazım önce. Boşanmak isteyen karısını evladının gözü önünde deşen adamdan konuşmak lazım! Öğrencisini taciz eden öğretmen kılığına girmiş şeytandan, arabasına binen kızı öldüren, öldürmekle kalmayıp kesmeye yeltenen cinsel açlığı beynini uyuşturmuş insan sıfatındaki yaratıktan söz etmek lazım.
Başından taciz hikayesi geçmeyen kadın yok! Nasıl bir ülke olduk, neden kadın deyince sadece şiddetten bahsediyor ve bir adım öteye taşıyamıyoruz kadın sorunlarını?
40 yaşındaki adam, 20 yaşındaki sevgilisini kapıda bekleyen polislere aldırmadan vurabiliyor! 20 yaşındaki kızın neden 40 yaşında sevgilisi olduğunu sorgulamayacağım, hadi diyelim büyük bir aşk yaşadılar; sonu bu mu olmalıydı?
Geçen hafta yazdım, kadını korumak için emniyet tarafından özel bir birim oluşturulsa bile, evdeki tehlikeden kim koruyacak? Şiddet sadece cinsellik boyunda yaşanmıyor ki! Geçen gün bir kız çocuğu okuldan kitap çaldı diye öğretmenleri tarafından sözlü tacize uğradı diye intihar etti. Bir kitap çaldığı iddiasıyla kızı yerin dibine sokan bu çürümüş zihniyet nedir Allah aşkına? Herkes yargıç, herkes yargısız infaz peşinde.
Aile kurumunun derhal gözden geçirilmesi gerekiyor; evlenip anne-baba olacaklara "evlat yetiştirmeye ve bir aile hayatı kurmaya zihnen uygundurlar" belgesi verilecek bir dizi test yapılması lazım.
Hangi kadınlar gününü kutlayayım, utanıyorum nice Özgecan'dan; şu anda evde babasından, kocasından ve hatta evladından dayak yiyen kadınlardan! İstemediği hayatı zorla dayatan sistemden ve kadını insan görmeyen bilinçten... Utandığım için de şöyle dolu dolu, Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun diyemiyorum, affedin...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA