• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’den Atatürk’e teklif: Hemşehrimiz ol ERKİN USMAN

İzmir'den Atatürk'e teklif: Hemşehrimiz ol

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.09.2009, 00:00
İzmirliler bir heyet halinde ziyaret ettikleri Atatürk'e 14 Eylül 1922 tarihinde "Hemşehrimiz ol..."teklifinde bulundular. Büyük Kurtarıcımız bu teklifi kabul etti. Ve, 24 Eylül 1922 tarihinde "İzmir'in Muhterem Hamiyetli Ahalisine" diyerek başladığı mektubu yazdı. Araştırmacı Soner Acar'ın bulup çıkardığı bu mektupta Atatürk şunları yazmıştı: "İzmir Belediye ve Yönetim Meclisleri aracılığı ile bana İzmir Hemşehriliği sanı verildiğini öğrendim. Ülkemizin Akdeniz'e karşı ışığı olan, düşman işgalinden kurtulması için bütün ülkeyi seve seve yıllarca sıkıntılara sürüklemiş bulunan İzmir'imizin hemşehrileri arasında sayılmak bana sonsuz bir sevinç ve övünç olmuştur. Bundan yaklaşık üç yıl önce İzmir felaketi ile yüreği en büyük üzüntü ve aynı zamanda en güçlü bir inanç kararlılığı ile çarpmış; başladığımız bağımsızlık savaşında bana en güçlü umutları vermiş olan yiğit Erzurum halkı da beni hemşehrileri arasına almakla ödüllendirmiş oluyordu. Bana ulusal savaşımızın, önemli bir girişiminin başlangıcını anımsatmakta bulunan Erzurum hemşehriliğine, savaşımızın zaferini müjdeleyen İzmir hemşehriliğini ekleyerek, değerli bir ödül vermiş oluyorsunuz. İzmirli hemşehrilerime sevgi ve bağlılıkla teşekkürlerimi sunarım. İzmir'in acılarını gidermek için genel görevlerimizin verdiği zorunluluktan başka özel ve içten bir ilgi ile çalışmak, benim için bir ülkü olacaktır. Hepinize selam ve sevgi hemşehrilerim."

Ege'de Sanat Günleri geliyor

Bu "Sanat Günleri" Ege Üniversitesi'nin 50. kuruluş yıl dönümü şerefine 2005 yılında başlamıştı.
Usta sanatçıların seçkin eserlerinin katılımı ile açılan sergiler ve programlanan söyleşiler, paneller, canlı performanslar ve sahne etkinlikleri sanatseverlerden gelen yoğun talep üzerine 2 yılda bir organize edilerek geleneksel hale getirildi.
15 - 18 Aralık 2005 yılında ilki gerçekleştirilen 1.EgeArt Sanat Fuarı'nı 25.000, 5 - 9 Aralık 2007 yılında ikincisi gerçekleştirilen 2. EgeArt Sanat Günleri'ni 57.000 sanatsever izlemişti. Bu yılın hedefi 100 bin.
Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Serpil Zeytin, bu yılkı "Sanat Fuarı"nın Proje Koordinatörü.
Serpil Zeytin'in verdiği bilgiye göre, bu yılki Sanat Fuarında 220 'yi aşan seçkin sanatçı, 1000'i aşan eseriyle yer alacaktır.

küpe
İnsanoğlu, karşısındakinin rızasını almak isterse kuvvetin manası kalır mı?
Alain

günün fıkrası
Akıllara seza

Adam doktorun muayenehanesine girdi:
"Günaydın doktor bey. Beni tanıdınız mı? İki yıl önce romatizma için size gelmiştim."
"Hatırladım" dedi doktor.
"Peki o zaman bana, rutubetli yerlerden uzak durmamı, söylemediniz mi?"
"Elbette..."
"Şimdi size sormaya geldim.Artık banyo yapabilir miyim?"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA