• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bunlar insan olamaz ERKİN USMAN

Bunlar insan olamaz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.09.2009, 00:00
Trakya ve İstanbul'u felce uğratan sel felaketini büyük üzüntüyle izledik, izliyoruz. Gerçi biz Şemikler-Bostanlı bağlantısında 67 kişiyi kaybettiğimiz için uğranılan trajedinin boyutlarını biliyoruz. Şimdi yeni felaketi eskiyi bilmeyen medya "Tarihin en büyük sel felaketi" diye tanıtıyor, bilmediği ve arşive de bakmak zahmetinde bulunmadığı için. Suyun gücü engel tanımıyor, önüne geleni yıkıp geçiyor. Ama bizim halk olarak bilinçsizliğimiz, arsası bedava olduğu için dere yataklarına evler yaptığımız ortada da, bunlara oy uğruna göz yuman belediyelerinde günahı büyük değil mi ? Yine aynı terane. Yetkililer yine aynı teraneyi tutturuyor:"Facianın boyutları büyük de vatandaşlarımız dere yataklarına ev yapmamalıydı, belediyeler de izin vermemeliydi." Anlaşılan yeni faciaları önlemek için birşey yapılmayacak.
***
Milletçe yastayız da, aramızda "İnsan (!) diye gezinen hergelelerin yaptıklarını da TV'lerden dehşetle izliyoruz.
Bir yanda yitirdikleri için ağıt yakan aileler, öte yanda yağmacılığı kar belleyen, sele kapılan malları toplayıp ganimet sayan ahlak düşkünleri. TV muhabirine utanmadan, "Kaptığım bu televizyon var ya, mağazada 2 milyar eder" diye böbürleniyor, sırıtarak.
Bir tanesi de tezgah kurmuş, "Haydi; bulunmaz porselen takımı, 36 parça 100 milyona veriyorum" diye bağırıyor.
***
Bir de işin daha vahim boyutu var. İzmir'den Brezilya'ya ihraç bağlantısı yapılan tüfekler de gümrükte uçağa yüklenmeyi beklerken sellere kapılıp dağılmış. Bu talancılar onları kaparak aralarında paylaşmışlar. Polise ihbar olmasa ve tüfekler teker teker toparlanmasa, bir de silahlı çete haline gelecekler iyi mi ? Allahım; mübarek Ramazandayız üstelik, ne günlere kaldık. Bunları teneşir bile paklamaz.

hayattan
Hasret, salatalığa bayılıyor

"Dünya'nın en meşhur kaplumbağası" diye yazıp Google'den tıklarsanız kara kaplumbağası "Hasret Carlos Rafael"haberlerine ulaşabilirsiniz.
Ümit Bora, Hasret'i karayolunda çiğnenmek üzere bulmuş ve sahiplenmişti.
O gün bu gün 1.5 yıl geçti,Hasret büyüdü, uzmanlara göre abla oldu.
Cinsiyeti hakkında gene de bir şüphe var.
Veteriner hekimler bile, kaplumbağa cinsiyeti hakkında tam karar veremiyorlar.
Ümit Bora anlatıyor:
"Hasret müzikle dans ediyor,kaşıkla yemek yiyor,
abileri ile aynı yatakta yastık altına girip uyuyor,çişi gelince ve acıkınca abilerini hafifçe ısrıp kalk bana yardım et diyor."
Ümit Bora'nın anlattığına göre; Hasret'in özel yemlerinin yanında en çok sevdiği sebze salatalık, bir de asma yaprağı.
Başka ne yer derseniz herşeyi yiyor.

kentten
1912'nin iftar sofrasında neşe vardı

Bu dernek, Karşıyaka'nın spor ve kent kültürüne hizmet vermek amacı ile 2004 yılında kurulmuştu.
1912 Karşıyaka Derneği göreve seçilen yeni yönetimi ile yaz yemeklerinin ardından Karşıyaka Spor Kulübü'nün futbol ve voleybol takımlarının teknik sorumluları Reha Kapsal ve Abdullah İmren onuruna verdikleri iftar yemeğinde buluştu.
Pınar KSK Basketbol takımı Bursa'daki turnuvaya katılmaları nedeni ile Antrenör Hakan Demir'in katılamadığı yemek özellikle son dakikada İstanbul'da 1-0 kazanılan Giresunspor maçının ardından gerçekleşmesi nedeni ile oldukça neşeli ve renkli geçti.

küpe
Kuvvetin isim ve eşöhret sağlaması kolaydır, lakin isim ve şöhretin kuvvet sağladığı vaki değildir.
Machiavelli

günün fıkrası

Bir karış

Abadan'da bir ziyafette. kibirli bir adamın yanına bir şair düşmüş. Şair sohbetin zevkine dalmış farkına varmadan kibirli adama da iyice yanaşmıştı.
İşte bu sırada adam da şaire dönüp patavatsızca:
"SBeninle eşek arasında ne fark var?" deyince şair parmaklarını açarak adamla olan mesafeyi ölçmüş ve cevabını vermiş:
"Bir karış mesafe var..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI