• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yamanlar, 32 ülkeye yönetici yetiştiriyor ERKİN USMAN

Yamanlar, 32 ülkeye yönetici yetiştiriyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2009, 00:00
Eğitimde, sosyal etkinliklerde ve sporda uzun yıllardır isminden başarılarla sözettiren Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, Örnekköy'de Yamanlar Dağı eteklerinde 1982'de kuruldu. Yurtiçi ve yurtdışındaki bilgi yarışmalarında üstün dereceleri var. Kurumların başında spora uzun yıllar hizmet etmiş ve etmekte olan Güreş Otoritesi Sebahattin Kasap var. Okullardaki ciddiyet onun baba şefkatiyle tatlı-sert disipliniyle de gelişiyor. Genel Müdür Kasap, okulun ; türkiye adına dünya çapındaki hedeflere hazırlandığını belirterek, genel bir değerlendirmeyi şöyle yapıyor:"TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını seçmek amacıyla düzenlenen 17. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda İzmir'i temsil edeceğiz. Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Okulumuz, aralık ayında Ankara'da gerçekleşecek finallerde, 35 öğrenci ile yarışacak. Bilim Olimpiyatları'nın marka okuluyuz. Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda 141 madalya aldı. Ülkemize en çok madalya kazandıran okul oldu " diyor.
* * *
TÜBİTAK'ın geleceğin matematikçilerini seçmek amacıyla ülke genelinde düzenlediği 14. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda ise Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı 6 ilköğretim okulu 25 madalya kazandı. Test ve klasik sorular olmak üzere iki bölümde gerçekleşen olimpiyatlara ülke genelinde 785 ilkokuldan 5 bin 500 öğrenci katıldı.
***
Karşıyaka Özel Yamanlar İlköğretim Okulu, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2009'un okul puan ortalamalarında, İzmir'in en başarılı okulu seçildi. Okulların, 8.sınıf okul yerleştirme puan ortalamalarına göre belirlenen sıralamada, ilk 10 içinde Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'nın 5 ilkokulu daha yer aldı. Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Okullarımız 6 yıldır puan ortalamasında il birinciliğini bırakmadı. Bu yıl da ilk 10'da 5 ilkokulumuz yer aldı" diye konuştu.
* * *
Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı okullar geçen öğretim yılında sporda da kupalara ambargo koydu. Yamanlar Okulları Liselerde Basketbol ve Güreş'te İzmir Şampiyonu olurken, İlköğretim okullarında ise Voleybol, Basketbol, Atletizm, Tenis, Güreş ve Masa Tenis'inde İzmir Şampiyonu oldu. Kız Masa Tenisi'nde ise Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.
* * *
Yamanlar Koleji bilim dünyasına hizmet eden pekçok mezun verdi. 2009 yılı Bilim, Hizmet, Teşvik Ödülleri ve TÜBİTAK Özel Ödülü ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü`ne ilişkin değerlendirmede Doç. Dr. Bayram Tekin (ODTÜ Fizik Bölümü) Kütle çekim kuramlarında korunan yükler ve kuantum alanlar teorilerinde faz geçişleri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları, Doç. Dr. Tolga Etgü (Koç Üniversitesi Matematik Bölümü) de, düşük boyutlu manifoldların topolojisi alanında, özellikle simplektik 4-manifoldlar ve kontak 3-manifoldlar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları, ödüle layık görüldü.
Doç. Dr. Cafer Yavuz: (Teksas Rice Üniversitesi, Kimya Bölümü) Sudaki arsenik'in arıtılmasında dünyanın sayılı araştırmacılarından sayılıyor. Diğer ünlü mezunlardan dikkati çekenler:
Prf.Dr. Burak Aksoylu: California Üniversitesi, Matematik Bölümü Öğrt.Görev.
Dr. Talha Yeşilhark: Alman Deutsche Bank Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi Proje ve İş Geliştirme Müdürü
Doç. Dr. Fehmi Damgacı: Maryland Üniversitesi, Kimya Bölümü Öğrt. Görv.
Ömer Yerkazanoğlu: Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı
İlyas Boydak: Boydak Holding Dış ilişkiler Müdürü, Kayseri
Şevket Duran: Microsoft Program Direktörü, Washington
Talip Takmaklı: Uğur Soğutma Makinaları Genel Müdürü, Nazilli
Daulet Tuzshan : Jsc National Maritime Genel Müdürü, Aktau, KAZAKİSTAN
Dünyanın 32 ülkesinde birçok Yamanlar Koleji mezunu çeşitli dallarda ticaret ve büyük şirketlerde yöneticilik yapıyor.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI