• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Okuyacaksanız, önemli adres: Ege Lisesi ERKİN USMAN

Okuyacaksanız, önemli adres: Ege Lisesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2009, 00:00
Özel Ege Lisesi 1987'de Konak'ta 340 öğrenciyle ve "Özel Anayurt Lisesi" adı ile açıldı. Bir yıl sonra Kahramanlar'a taşındı, 1988'de adı "Özel Ege Lisesi" olarak değişti. 1990'da 24'ü yatılı, 280 öğrenci kontenjanı ile Pınarbaşı'ndaki binaya taşındı, ancak yatılı kısım bir yıl sonra kaldırıldı.
1996 - 1997 Öğretim Yılı ile birlikte kurum kendi binasında eğitim ve öğretime başladı, ilk mezunlarını 1991-1992 Öğretim Yılı'nda verdi.
***
Özel Ege Lisesi mezunları yurtiçi ve yurt dışında çeşitli üniversitelerde önemli dereceler elde ederek alkışlandı. 2008-2009 öğretim yılında mezun 37 öğrencinin tamamı üniversiteyi kazandı.
Dokuz yılda mezun ettiği 404 öğrencinin tamamını üniversiteye yerleştiren Özel Ege Lisesi ülke genelindeki binlerce lise içinde ulaşılması zor bir sonuç aldı. Yüzde 30,4'ü Bilkent, Boğaziçi, G.Saray, İTÜ, Koç, ODTÜ ve Sabancı Üniversiteleri'ne; yüzde 31,2'si Ankara, İstanbul ve İzmir'deki diğer devlet üniversitelerine, yüzde 13,1'i üç büyük il dışındaki illerin devlet üniversitelerine; yüzde 23,5'u Bilkent, Koç ve Sabancı dışındaki vakıf üniversitelerine (bunların da üçte biri burslu olmak üzere); yüzde 1,7'si ise -yine bir kısmı burslu olmak üzere- aralarında Michigan State, Boston, Penn State ve Purdue gibi okulların bulunduğu Amerikan üniversitelerine yerleşti.
* * *
Özel Ege Lisesi, Harvard Üniversitesi'nce geçen Aralık'ta, Boston kentinde düzenlenen Harvard Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda yeniden ülkemizi temsil etti. Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler dersi, lise 10 ve 11. sınıflara seçmeli ders olarak üniversitelerin ilgili bölümlerinden gelen akademisyenlerce okutuluyor.
Okul, değişim programları ile yurtdışındaki pekçok okuldan öğrenci kabul ediyor, ülke dışına öğrenci gönderiyor. Bu yıl Çin'in Şangay Fudan Uluslararası Okulu ile yapılan değişim sonucunda 15 öğrenci ve iki öğretmen Kasım'da iki haftalık bir eğitim programı için bu ülkeye gidecek. Ayrıca AFS (American Field Service) ve Rotary Club aracılığı ile biri Tayvanlı, diğeri Alman, iki öğrenci 2009-2010 Öğretim yılında Özel Ege Lisesi'nde eğitim görecek. Karşılık olarak Özel Egeli iki öğrenci de Brezilya ve Norveç'te öğrenim alacak.

Mezunların başarıları
Özel Ege Lisesi değerli mezunlar verdi. Ziya İlkem Eroğul, Yeditepe Üniversitesi Bilişim Sistemleri ve Teknoloji bölümünü bitirdi, İngiltere'de Queen Mary University of London, Yazılım Mühendisliği bölümüne kabul edildi. Doğan Demir, Amerika'da Purdue Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde eğitimini sürdürüyor Demir, "Correlating Lung Tumor Motion to its Location " adlı projesiyle "First Runner-up for the 2008 Best MURI Research Team Award " ödülünü kazandı. Demir, bu çalışmayla; kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan kemoterapi yönteminde; kanserli hücrelerin yanında bulunan sağlam hücrelerin ölmemesini amaçlıyor. İbrahim Gür, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldu. Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği bölümünde burslu olarak yüksek lisans yapıyor. Çalışmaları, TÜBİTAK BİDEB programı aracılığıyla destekleniyor. Ceren Kasım Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yeni Asır Gazetesi ve çeşitli yerlerde çalıştı. Özel Ege Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Yarkın Ünsal, "8.LİONS Tiyatro Ödülleri" kapsamında "İzmir En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Gediz Kocabaş ise, önce Sabancı Üniversitesi'ne, oradan da ABD'nin Philadelphia şehrindeki The Art Institute of Philadelphia'ya geçti. ODTÜ İnşaatı bitiren Alper Kanyılmaz İtalya'da burslu yüksek lisans yaptı. Fransa'da doktora yapan Gülen Türkeri, Bilkent Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA