• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özgörkey’i İzmir hiç unutmayacak ERKİN USMAN

Özgörkey'i İzmir hiç unutmayacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2010, 00:00
2010 yılı İzmir için iyi başlamadı. Bir hafta içinde kente sembol olmuş üç değerli insanı ebediyete uğurladık, uğurluyoruz. Eski ESHOT Genel Müdürü, İzmir Belediye Başkanı Cahit Günay, Eczacıbaşı Holding'in anıt ismi Şakir Eczacıbaşı ve nihayet Özgörkey Ailesinin banisi, Türk iş dünyasının seçkin girişimcisi Nevzat Özgörkey'i yitirdik.
Nevzat Bey sanatçı ruhunu imalatlarına, ürettiği mobilyalara yansıtan bir kişi olarak ilk mobilya sergisini Kemeraltı'nda açtı. Fırça Palet isimli müessese daha sonra Alsancak Vapur İskelesi'nin karşısına geçti. Kaliteli mobilya almak isteyenlerin uğrak yeriydi Fırça Palet ve İzmir'in o devirlerde gözbebeğiydi. Nevzat Özgörkey çağın gerektirdiği değişikliklere kolayca adapte oldu. Türkiye'nin en büyük bira kuruluşu olan Ege Biracılık firmasını 1967'de kurdu, kardeşi Erdoğan Özgörkey'le birlikteliği çok değişik alanlarda mükemmel hamlelere taşıdı. İmbat Meşrubat Sanayii'ni Coca Cola'nın Türkiye'deki en güçlü ortağı yaptı. 12 yılda Antalya, Kemalpaşa, Işıkkent ve Romanya'da 6 Coca Cola Fabrikasını hizmete açtı. 20 yıl gibi uzun bir süre Coca Coca'nın Ege ve Akdeniz operasyonlarının yöneticisiydi.
***
1992'de Etap Endüstri ve Yatırım Holding'in önemli işkolları plastik fabrikasıyla meyve suyu konsantre tesislerini hayata geçirdi. İki oğlu Cemal Özgörkey ve Armağan Özgörkey, Türk Sporuna sporcu ve yönetici olarak büyük hizmetler verdiler, veriyorlar. İkisi de Binicilik Federasyonu Başkanlığı yaptı. Armağan Özgörkey hala bu federasyonun başında. Cemal Özgörkey ise G.Saray Kulübünün önemli bir yöneticisi, G.Saray Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı. 2001'den beri Etap ve Özgörkey Holding'lerin başkanlığı görevlerini babasından devralan Cemal Özgörkey bayrağı başarıyla taşıyor.

siyasetten
İzmir'in patronu kim ?

Çiğli ve Selçuk dışında CHP ilçe kongreleri tamamlandı. Çekişmeler, karşılıklı tartışma ve suçlamalarla biten kongre sonuçlarının ortaya çıkardığı gerçek şu...
Her seçim dönemi öncesi birileri İzmir'in en etkili kişisi olmaya soyunur.
Kendine göre listeler düzenler, il başkanını seçen, milletvekilliği sıralaması da yapar
Ama nedense bunların hiçbiri gerçekleşmez.
Genel Başkan Baykay'ın eski danışmanı Ahmet Karıbeşegil, Bostanlı Cafe Park'ta bu değerlendirmelerin ışığı altında şöyle devam ediyor:
"Bu kez de öyle oldu.Aziz Kocaoğlu ve il yönetimi, kutsal ittifak kuranları, Karşyıyaka hariç ezdi geçti. Kocaoğlu (patron benim) dedi ve dediğini gerçekleştirdi.İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve il sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar ayrı ayrı katıldıkları kongrelerde aynı masejları verdiler ve kazandılar.
Sonuç; Kocaoğlu ve il yönetiminin debteklediği adayların listelerinde yer alan 470'e yakın il delegesinin desteği. İzmir'in Kurultay rotası belli olmuştur. Patronu da..."

kentten

Eğitime böyle güç verilir

Eğitime Güç Verenler Derneği güzel şeyler yapıyor. Bu dernek geçtiğimiz yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerine kitap, yiyecek ve giyecek yardımı yağdırmıştı. Berrin Cummings ve çevresindeki bir grup yardımsever kadın geçen yıl da Karşıyaka Lamia Karaer İlköğretim okuluna ders malzemesi ve kitap yağdırmıştı. Lamia Karaer Okulu yönetimi de bu yardımlar karşısında gerekeni yaptı ve Eğitime Güç Verenler Derneği başkanı Berrin Cummings'e bir teşekkün plaketi verdi. Eğitime Güc Verenler Derneği'nin şimdiki hedefi Bayındır 4 Eylül İlköğretim Okulu'nun sekiz sınıfına kütüphane kurmak. Berrin Cuummings "Bu arada bir diğer projemiz de Şemikler İlköğretim Okulu'na bir özürlüler tuvaleti yaptırmak"

küpe
En ciddi insanın bazen şaşılacak şeyler sorması bir gerçekmiş.
Goethe

günün fıkrası
Niçin... Niçin

Adamın birinin kafası kızmış, telefonla avukatını aramıştı.
"Ahmet" dedi. "Boşanmak istiyorum..."
"Boşanmak mı? Peki ama geçerli bir nedeniniz var mı?"
"Elbette var... Evliyim de ondan!"

SAPAN TAŞI
Uğursuz 13'e kardeş: 24

13 rakamının uğursuzluğuna inananların sayısı hiç de az değil.
13'ün bir de kardeşi var: 24
Çeşitli yılların 24 Ocak'ında Uğur Mumcu, İsmail Cem İpekçi, Gaffar Okkan'ı kaybetmeseydik, 13, tek başına mücadelesini sürdürecekti!
Muhittin Akbel

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA