• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baykal böyle istedi! ERKİN USMAN

Baykal böyle istedi!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2010, 00:00
İzmir il kongresi sonrası, CHP için bir değerlendirme...
"Kulislerin Efendisi"nin hedefinde CHP Genel Başkanı var ve dile getirilen yorum da şu:
"Baykal böyle istedi..."
***
CHP kulislerinde, kahve köşelerinde ve sosyal demokratların sık sık kurduukları masalarda konuşulanların başında Kurultay Delegasyonunun yapısı geliyor.
"Kulislerin Efendisi" anlatıyor:
"Genel Başkan istedi, delegelerin önemli bir kesimi Ekrem Bulgun'u destekledi. Bu Yönetim Kurulu, Ertam Özen, Selçuk Ayhan, M. Ali Susam ve Cevat Durak dörtlüsünün damgasını taşıyor. Ama, bu tablonun asıl ilginç yanı, 48 kişilik Kurultay delegesyonunda bir kadın yok..."
***
Yine Kurultay delegasyonu yapısını incelemeye devam...
Bu kadroda 25 Belediye Başkanı var. Ama, bunlar arasında Çiğli ve Gaziemir Belediye Başkanları yok. Genel Merkez'in talebi üzerine 15 ilçe başkanı da Kurultay delegasyonunda. Eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu, şimdiki İl Başkanı Ekrem Bulgun, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Adnan Alabay, Yücel Özen. Kadir Sinan, Mehmet Türkmenoğlu ile Sedat Uzunbay da öteki delegeler.
* * *
"Kulislerin Efendisi"ni dinlemeye devam:
"Bu yapıdaki delegasyon Ankara'di Kurultay'da CHP'nin üst yönetimini seçecek. Bu delegeler içindeki 25 Belediye Başkanının varlığı, CHP yönetiminin örgütünü hafife aldığının bir kanıtı..."
Kulislerin Efendisi'ne göre; bu belediye başkanları görev yaptıkları ilçelerde yaşayan partili partisiz herkesin belediye başkanıdır. CHP teşkilatının da patronu filan değildir.
Ve bir tespit daha...
"Bizim Belediye Başkanları kendilerini ilçe başkanı gibi görmeye başladı. Bu çarpık pozisyon bakalım nereye kadar sürecek?"

hayattan
TRT'de güzel işler de oluyor

5 ay önce yayın hayatına İzmir'den başlayan TRT'nin yeni kanalı Turizm ve Belgesel'e büyük ödül. Türkiye'de turizm sektörünün ilk kuruluşu olan ve 55 yılda büyük hizmetler veren Turist Rehberleri Birliği, TRT Turizm ve Belgesel Kanalı'nı "Süreli Yayıncılık" dalında ödüle laik gördü.
* * *
İnternet üzerinden yapılan ''Tanıtım'', ''Sürdürebilirlik'', ''Konukseverlik'', ''Otantiklik'', ''Kültür Turizmi'' ve ''Turizm Eğitimi'' dalındaki oylamaya katılım çok yüksek oldu. Çok büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan, en az bir yabancı dil olmak üzere birkaç yabancı dili çok iyi düzeyde konuşan, Türkiye'yi avucunun içi gibi bilen ve turistlerle haftalar geçirip onlarla hem geldiklerinde hem de ayrılırlarken tek tek el sıkışan turizm elçileri profesyonel rehberlerin oylarıyla seçilen kişi ve kuruluşlar ödüllerini İstanbul Divan Kuruçeşme Otelin'de aldılar.
***
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP İstanbul milletvekili İbrahim Yiğit, Müsteşar İsmet Yılmaz, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır ve kültür ve turizm alanında çalışan temsilcilerin katıldığı yemekli gecede TRT Turizm ve Belgesel Kanalı adına ödülü Müdür Vekili İbrahim Demirkıran aldı.

duvardan

Aşkta kaybeden arkadaşlıkta kazanır; hayatın üstüne gitme, herşeyi kapatır.

laflama
*Adam, geleceğini yüzüne söyleyen kadından öylesine etkilendi ki, gözleri 'fal taşı' gibi açıldı.
*Gemideki zengin müşteriler geziyi uzattıkça uzatıyordu. Kaptan hiç birinin hatırını kırmıyor, onların 'dümen suyuna' gidiyordu.
*Atına çaktırdığı kaliteli nalları, hayvan uzun süre 'tepe tepe' kullandı.
*Çömlek ustası Ragıp bey kolay beğenir bir kişi değildi, atölyede yapılan her işe bir 'kulp' takıyordu.
*Balıkları temizlerken, bir yandan da kedileri kovalıyordu, ancak bir süre sonra onları 'pisi pisine' kaptırdı.
Hüdai Ülker

küpe
Çok bilmeli, az konuşmalı, her soruya karşılık verilmemeli.
M.Luther

fıkra
Şarap

Baki'nin kölesi bir rivayete göre; eve şarap götürürken kıyafet değiştirip gezen padişahla
karşılaşır ve padişah köleye sordu:
"Bu elindeki nedir?"
Padişahı tanıyan köle, hiç bozulmadan cevap verdi:
"Su..."
"Ama rengi kırmızı?"
"Suydu padişahım, Ama, huzurunuza çıkınca utancından ve heyecandan kızardı."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA