• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Berlin Duvarı gibi... ERKİN USMAN

Berlin Duvarı gibi...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2010, 00:00
Menderes-Aliağa raylı sistemi, önümüzdeki Nisan'da deneme seferleriyle devreye girecek.
Rayları döşeme çalışmaları hızla sürüyor.
Demir parmaklıklara çevrilen demiryolu güzergahı Alaybey'den Menemen'e kadar olan kesimi ikiye bölecek.
Yer altı veya yerüstü geçitlerinin gerçekleştirilmemesi yüzünden ünlü Berlin Duvarı'ndan farksız biçimde ortaya çıkan bu bölünme, en az üç yüz bin kişinin yaşamını etkileyecek.
Öncelikle insanlar, bugünlere kadar iki adımda geçtikleri bir yolu artık aşamayacak.
Çünkü arada demir parmaklıklara kapalı bir demiryolu hattı var.
Geçmeğe kalkmak intihar olur.
* * *
İşte bu aşamada tedbirsizlik ve plansızlık da bütün haşmetiyle sırıtmaya başladı.
Hesapsız, kitapsız bir uygulama ile Demirköprü otobüs durağı kaldırılınca Girne Bulvarının üst kesimleri ile Diş Hastanesi çevresinde yaşayan binlerce öğrencinin, işçinin, memurun İskelelerle bağlantıları kesildi.
Özellikle 487 numaralı otobüs hattının değiştirilmesi
bu işin ayrı bir cephesini oluşturuyor.
***
Bostanlı muhtarı Mehmet Türker, Büyükşehir Belediye Başkanlığına dilekçe üstüne dilekçe yağdırıyor.
İşte o sonuç vermeyen başvurulardan biri...
"487 hat numaralı otobüs Karşıyata istikametinden Bostanlı 1819 botağı takiben Demirköprü Diş Hastanesine kadar çalışmaktaydı. Metro çalışmaları nedeniyle güzergah şimdi değişmişi durumda.Vatandaşlarımızın dileği eski güzergaha, hiç olmazsa yakın çevresine dönülmesi..."
***
Bu değişikliklerden Bostanlı Dereboyu, Cihat Kora Lisesi ve çevresi, Şehitler Bulvarı, Gode Cengiz Parkı ve çevresi ile Yalı Mahallesi'nin Karşıyaka ve Bostanlı Vapur iskeleleri ile bağlantıları büyüt derbe yemiş durumda.

hayattan
Bu Oda'nın adı çok uzun!..

Otomobil sektöründe faaliyet gösteren farklı işkollarını bünyesinde toplayan "İzmir Oto Galericileri Oto Alım Satım İş Takipçileri Yıkama Yağlama Esnaf Odası" Başkanı Zafer Dursun'un işi zor.
Uzun adından da anlaşılacağı gibi oda benzer meslekleri çatısı altında toplasa da, bu mesleklerde çalışanların çoğu bile bir odalarının bulunduğundan habersiz durumda.
Odayı tanıtmayı ve kamuoyunda saygınlık kazandırmayı amaçlayan Dursun'un ilk hedefi üye sayısını artırmak.
***
Zoru başarmak için göreve geldiğini belirten Zafer Dursun, 'İzmir genelinde 400 civarında trafik müşaviri, bin kadar oto galericisi, 500 kadar oto yıkamacısı var ama bunların çok azı odamıza kayıtlı.
Öncelikle diğer kurumların da desteğiyle envanter çalışması yapacak, sektörlerdeki üyelerimizi odamızın faaliyetleri hakkında bilgilendireceğiz. Esnafı odamızın çatısı altında birleştirmeyi, ortak sorunlarımıza daha güçlü yaklaşmayı ve çözmeyi hedefliyoruz.
* * *
Bu konuda genel kurulumuzda İESOB, İTO, yerel yönetimler ve diğer meslek kuruluşlarının temsilcileri bizlere destek sözü verdiler. Daha hayata geçirecek çok projemiz var. Ama her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi sağlamamız lazım. Önümüzdeki dönem camiamızda silkiniş başlatacak, odamızı ve üyelerimizi layık olduğu konuma getireceğiz' diye konuşuyor.

KAROK'ta Edebiyat günleri
Hidayet Karakuş ve "Şeytan Minareleri" Tuluat Edebiyat Topluluğu (TET) yeni dönem çalışmalarına, KAROK Etkinlik ve Buluşma Merkezi'nde başladı.
TET'in atölye çalışması, Karşıyakalı şair ve yazar Hidayet Karakuş'un Cumhuriyet Kitapları'ndan yayınlanan son romanı "Şeytan Minareleri" oldu.
Ünlü yazar Hidayet Karakuş'un katılımı ile gerçekleştirilen ilk toplantıda yazar "Şeytan Minareleri" romanının ortaya çıkış nedenlerini, kahramanlarını ve yazım süreci ile ilgili ilginç ve özel bilgileri katılımcılarla paylaştı.
TET üyeleri, roman ile ilgili inceleme ve izlenimlerini daha sonra yazar Hidayet Karakuş ile beraber değerlendirecekler.

duvardan
Sen bana yol vermeden önce, benim verdiğim yolda yürümeyi öğreneceksin

küpe
Kişinin bütün gününün büyük bir bölümünü geçirdiği çevre onun karakterini belirler.
Antifon

fıkra
Piyanist

Piyanist büyük bir konser için Viyana'dadır.Çok güzel bir konser sonrası bir adam çiçeklerle karşısına geldi.
"Bravo hemşerim Karadeniz seninle gurur duyuyor"dedi.
Piyanist şaşırdı ve sordu:
"Karadenizli olduğumu nereden anladınız?"
"Genellikle piyanonun başına oturun piyanist, taburesini piyanoya çeker. Sen ise, piyanoyu kendine doğru çekince anladım ."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA