• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kuşadası’na hedef: Bütün yıl turizm ERKİN USMAN

Kuşadası'na hedef: Bütün yıl turizm

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2010, 00:00
Antik Efes kentine 20 dakika, Antik Didim, Milet, Priene'ye 1 saat, Pamukkale ve yine Antik kent Afrodisias'a 2 saat, Şirince'ye 20 dakika, Yunan Adası Samos ile ise gözgöze bir turizm noktasıdır Kuşadası. İzmir'e uzaklığıysa bir saattir. Ayrıca Türk turizm tarihinde başlangıç noktalarımızdandır.
***
İlçe, 2010 Turizm Sezonunu, Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün "Merhaba" yemeğiyle geçtiğimiz pazar günü açtı. Turizm haftası kapsamında gerçekleştirilen yemeğe Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başta olmak üzere tüm ilçe protokolü katılırken Yunanistan İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin V. Lotreanu, Brezilya İzmir Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar da ayrıca yer aldılar. Pazar günü ayrıca, geçtiğimiz yıllarda yitirdiğimiz ünlü gurme Tuğrul Şavkay adına bir de Açıkhava yemek şöleni gerçekleştirildi.
***
Başkan M. Esat Altungün, sahip oldukları coğrafyanın önemine inandıklarını, bu ören yerleri dışında Dilek Yarımadası Ulusal Parkı'nın da ilçenin ayrı bir zenginliği olduğunu söylüyor, "programlarımızı kış turizmini de canlandıracak doğrultuda yapıyoruz. Bu kapsamda spor ile birlikte sanat ve kültür etkinlerimize de ağırlık vereceğiz" diyor.

hayattan
Köfteci Metin'in kaçınılmaz kaderi!

Fatih Tanfer'i İzmir'de tanımayan pek azdır. On parmağında 10 marifet. Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesinin ağır toplarındandır. Dar gelirlilere yardım için gece gündüz çalışır. Türkiye Futbol Federasyonu Gözlemciler Başkan Yardımcısıdır.
Ayrıca daha önce çeşitli hastanelerde görev yaparken herkesin gönlünü kazandığı için, kimin başı derde düşse o'nu arar, o da elinden gelen yardımı esirgemez. Herşeyi iyi hoştur da "gurme" konusunda da hayli iddialıdır. Nerde iyi yemek, restoran, lokanta varsa, "Ben bilirim" der. Önceki gece bizim Reyhan'cı Ayı Ali (Albay), Bülent Buda ve Gürkan Ertaç'la Buca Stadı'ndan Bostanlı'ya dönüyorlar. Saat 22.30'u bulur ama, Tanfer, "Vallahi ben acıktım. Öğleden beri mideme tek lokma girmedi. Sizi öyle bir köfteciye götüreceğim ki parmaklarınızı yiyeceksiniz. Ayrıca bir piyaz yapıyor, doyamıyorsunuz."
Arabadakiler de havaya girerler, tok olan bile acıkır. Nergiz Tren İstasyonundan girerler başlarlar Köfteci Metin'i aramaya ama araba yavaş gittiği halde bir türlü Metin'in dükkanı bulunamaz. Üç tur atılır, 15 dakika geçer, yok, yok. Sonunda Fatih Tanfer, Köfteci Metin'i cep telefonundan aramak zorunda kalır. Cevap şu:"Ağabey ben dükkanı 2 ay önce kapattım, işler iyi gitmedi..."

spor
Olacağı buydu !

Bucaspor, talihsiz ve beklenmedik Mersin İdman Yurdu yenilgisi Süper Lig yolunda yara aldı.
Doğru istenerse, herkes o geceki maça "tur" için gitmişti.
Bucaspor bu maçı kazansaydı, Süper Lig'e yükselmeyi "matematiksel "olarak garantileyecek ve "Şeref Turu" atacaktı.
İzmir'in her yerinde hava bu yönde esiyordu.
Stada giden binlerce kişi "Bu Tur"u alkışlayacak ve Bucaspor'u kutlayacaktı.
Ne var ki, işler yolunda gitmedi.
Ligin dibince can şekişen Mersin İdman Yurdu son nefesini vermeden, son defa saldırdı ve Bucaspor'u yıktı.
***
Şimdi her yerde. bu beklenmedik yenilginin dedikodusu yapılıyor.
"Türlü-çeşitli" yorumlar gündeme getiriliyor.
Bunlardan biri fısıltı halinde İzmir'in basın kulislerinde dolaştırıldı.
İddiaya göre, bu maçın söylesine bitmesindeki en büyük etken; Şevket Özçelik, Gürkan Ertaş, Barış Yengiloğlu ve Tamer Şanver dörtlüsünün bir arada maçı seyretmesi...
İddia sahibi de Çağlayan Bilgen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA