• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf-Kaf’ın stat tartışması ERKİN USMAN

Kaf-Kaf'ın stat tartışması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2010, 00:00
Biliyorsunuz Karşıyaka, Altay'la birlikte, Adanaspor ve Konyaspor'la birlikte İstanbul'da Süper Lig'e terfi maçları oynayacak.
Futbol Federasyonu önce maçların Kasımpaşa ve Ali Sami Yen statlarında oynanacağını açıkladı. Karşıyakalılar, maçların Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na alınmasına büyük tepki gösterdiler, geçen yıl Kasımpaşa maçında rakip taraftarlarla çıkan olaylar neden gösterilerek, "Meydan savaşı çıkar. Yeniden ceza alırız. Bırakın Süper Lig'e çıkmayı yine haftalarca ceza alırız, küme bile düşebiliriz" denildi.
* * *
Yöneticiler, hatta taraftar temsilcileri federasyon ve emniyet müdürlüklerini arayarak stadın değişmesini istediler. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener devreye girdi ve maçları Kasımpaşa'dan, Atatürk Olimpiyat Stadı'na aldırdı. Ama şimdi daha büyük dezavantaj doğdu Kaf-Kaf'lar için. Çünkü Olimpiyat Stadı'na hem ulaşmak büyük sorun. Hem de 15-20 bin kişinin tezahüratı bile sinek vızıltısı gibi geliyor.
***
Yani Kaf-Kaf'ın, "Karagümrüklülerin desteğiyle seyirci baskısı yaratma" avantajı da elinden gitti. Şimdi de "Olimpiyat Stadı dezavantaj. İnönü Stadına alınsaydı bari maçlar" kampanyası açılırsa şaşırmayın. Ama Karşıyakalılardan bir grup yine ısrarlı:"Kasımpaşa'dan maçların alınması hayra oldu. Biz onlarla kesin dövüşürdük" Bakılım göreceğiz. Stat değişmesi Kaf-Kaf'ın yararına mı, zararına mı olacak ?"

kentten
Başarının şifreleri açılıyor
1912 Karşıyaka Derneği ilginç bir girişime imzasını atıyor.
1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Sait Gürsoy şöyle konuşuyor:
" Derneğimiz 11 Mayıs 2010 Salı (bugün) İzmir Hilton otelinde saat 18.30 - 20.30 arasında yüz yıllık çınarların efsaneleri buluşuyor - başarının şifreleri konulu toplantıya İbrahim Koç ve Faruk Süren konuşmacı olarak katılacaklar."
Konuşmacılardan İbrahim Koç'un 1987 ile 1989 yılları arasındaki Başkanlık döneminde, KSK Basketbol takımı Cumhurbaşkanlığı kupasını almış, futbol takımı da lig de şampiyon olmuştu.
1996 - 2001 arasında Galatasaray SK'nün başkanlığını yapan Faruk Süren ne Sarı-Kırmızılı camiaya hem Türkiye şampiyonluğu yaşatmış, bunu UEFA kupası izlemişti.
Bugün bu iki spor adamı kulüplerinin başarılarını anlatırken başkanlık, liderlik, yönetim ve camialar açısından dönemlerini ele alacaklar. Kulüplerini ve Türk sporunu anlatacaklar. Katılımcıların sorularına cevap verecekler.

fıkra
Tahammül

Kendini babayiğit sayan adam, yolda giderken ensesinde patlayan tokatla geri döndü.
"Vay bana haaa" diye mukabeleye davranırken bir de ne görsün, tokadı patlatan dev gibi bir adam.Sordu:
"Bana bak, ciddi mi vurdun yoksa şaka mı?"
İri kıyım adam cevap verdi:
"Ciddi, ne olacak?"
"Ha şöyle söyle... Yoksa, şakaya tahammülüm yok benim."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA