• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özgener’in kıymetini bilelim ERKİN USMAN

Özgener'in kıymetini bilelim

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2010, 00:00
Futbol Federasyonu'nun İzmirli Başkanı Mahmut Özgener'in son kararı Türk Futbol kamuoyuna bomba gibi düştü.
Özgener, belki de sağ kolu sayılabilecek iki yönetici genel sekreter Ahmet Güvener ve genel sekreter vekili Orhan Gorbon'un usulsöz ödemeler yaptıkları gerekçesiyle istifalarını istedi, onlar da istifalarını verdi.
***
İki yöneticinin geçen yıl İstanbul'da oynanan UEFA Kupası finali öncesinde bazı firmalara usulsüz ödeme yaptıkları Denetleme Kurulu raporuyla saptanmış, yollar ayrılmıştı.
Özgener bu kararıyla, "En küçük usulsüzlük yapanı babam olsa harcarım" mesajı verdi ve Türkiye'ye örnek oldu.
Daha önce çok gördük ve hala görüyoruz, bırakın bu tip bir usulsüz ödemeyle yönetimde deprem yaratılmasını, "Kol kırılır, yen içinde kalır" denilerek pekçok yolsuzluğun örtbas edildiğini...
***
Şimdi tabii Güvener ve Gorbon'a yakın olanlar belki Özgener'in altını oyabilecek girişimlerde bulunabilirler.
Ama bırakın Mahmut Özgener'i, Özgener Sülalesinin hiçbir ferdi bunlara pabuç bırakmaz. Çünkü hiç kimseden kuruş menfaat beklemeyecek derecede köklü, prestij ve onur sahibidirler. Ben ebediyete göçen dedesi Osman Kibar'ı da, babası Esin Özgener'i de yakından tanıdım, Türk ekonomisine ve sporuna yaptıkları büyük hizmetleri bilirim. Mahmut da onların izinden yürümektedir ve koltuğa yapışanların aksine, ceketini alıp gitmekte bir dakika bile tereddüt etmez.
***
Türk Futbolunda zevkle izlediğimiz bir değişim süreçleri yaşamaktayız. Özgener'in tarafsızlığı daha önceleri bazı süreçlerde yaşanan "Adamını bul işini hallet" politikasını tamamen sona erdirmiştir. Kimi zaman F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş başkanları kıyameti koparmışlar, netice alamayınca ve özellikle de hakemlerin dürüst davrandıklarını görünce yelkenleri indirmişler, Özgener Federasyonunu desteklemişlerdir.
* * *
Süper Lig yayın ihalesindeki üstün başarıyla kulüpler hayatlarında görmedikleri, göremeyecekleri imkanlara kavuşmuşlardır. İkinci ve Üçüncü Lig Kulüplerine de seyahat ve diğer masrafları için büyük katkılar sağlanmıştır. Artık kimse geriye bakmamaktadır ve bakmayacaktır da. Özgener Federasyonu bir fırsattır, destekleyelim, gölge getmeyelim.

küpe
En sıkıntıdaki iki mahluk politikacıyla akvaryul balığıdır. Herkesin gözü her an onların üzerinedir.
L. Carroll

fıkra
Neden üçüncü mevki

Trenle bir seyahatten dönüyordu.Yorgun olduğu blliydi. Arkadaşlarından biri:
"Hangi mevki ile geldin?" dedi.
"Üçüncü mevki ile..." cevabını verdi.
Arkadaşı şaşırmıştı:
"Neden üçüncü mevki..." diye sordu.
Beriki hayıflandı:
"Dördüncü mevki yok da ondan..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA