• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli avukatlar İspanya yolcusu ERKİN USMAN

İzmirli avukatlar İspanya yolcusu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2010, 00:00
İspanya'da 5-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak "Dünya Veteran Avukatlar Futbol Şampiyonası"na, ülkemiz adına İzmir ve Ankara barosuna üye avukatlar katılacak.
Kurulduğu günden beri katıldığı birçok ulusal ve uluslararası futbol turnuvalarında birçok başarı elde eden "İzmir Barosu 1993 Futbol Takımı" oyuncuları, tarihi günü heyecanla bekliyor. İspanya'nın Ibiza Adası'nda yapılacak turnuva için Madrid Barosu'ndan davet alan İzmirli avukatlar, gerek ülkemizi, gerekse kentimizi en iyi şekilde temsil etmek için yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor.
***
Teknik Direktör avukat Bahadır Mete'nin öncülüğünde Bucaspor'un Kaynaklar'daki tesislerinde antrenmanlarını sürdüren ekip üyeleri, turnuvanın ülkeler arasındaki sosyal, kültürel ve dostluk bağlarının gelişmesinde önemli bir adım olduğunun mesajını verdi. Katıldıkları hemen her turnuvada, fair play ve centilmenlik kupaları alan "İzmir Barosu 1993 Futbol Takımı", futbol yolu ile mesleğin stresini üzerinden atıp, yeni dostluklar kurduklarını vurguladı.
Adaletin yılmaz savunucularının yeşil sahalarda gösterdiği performans, ülkemize birçok kez ödül olarak da döndü. "Dünya Veteran Avukatlar Futbol Şampiyonası"nın yapılmaya başlandığı 2004 yılı ve bir sonraki turnuvanın gerçekleştiği 2006 yılında, dünyanın en centilmen takımı seçilen "İzmir Barosu 1993 Futbol Takımı", yine 2006 yılında dünya altıncısı olarak tarihe ismini yazdırdı.

kentten
Karşıyaka Life buluşmasından...

Bir yıl önce Eylül ayında yayın hayatına başlayan Karşıyaka Life Dergisi, önceki gün Karşıyaka Mavişehir'deki Taypark'ta birinci yıl dönümünü kutladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, İzmirli işadamları, pek çok gazeteci ve köşe yazarlarının hazır bulunduğu gecede, Karşıyaka Life dergisinin kurucuları Güliz ve Şekip Eğrihancı, 20'nci, 30'uncu yıl kutlaması yapmayı hedeflediklerini belirten duygulu bir konuşma yaptı.
Karşıyaka Life dergisinin İzmir'in kendi branşlarında en başarılı gazeteci-yazarları Esat Erçetingöz, Ahmet Aydın Akansu, Sedat Sözer, Yasemin Amato, Cenk Erdem, Nefise İyener, Erdal Önal, Yücel Çağatay, Semra Katısöz, Fatih Işıklı, Tanju Belgü, Rüya Ulusan, Begüm Ertaş ve yayın ekibi Ezgi Özöney, Pınar Aksu, Özgür Saldıran, Ozan İlginoğlu ile birlikte dev pastayı nice başarılı yıllara diyerek kesen Güliz-Şekip Eğrihancı, "Bir Karşıyakalı olarak muhteşem bir gece yaşadık. Karşıyaka Life dergisine uzun başarılı yayın hayatı diliyorum" dedi.

tarihten

"O benim hocamdır"

Akşemsettin ve Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'un fetih günü yanlarında Fatih'in hocaları Molla Gürani, Molla Hüsrev de olduğu halde törenle şehre giriyorlardı.
Bizanslılar şehrin Fatihine çiçek vermek için yarış halindeydi.
Bir yerde kenti fetheden kişinin bu ak sakallı hocalar arasındaki gencecik Fatih olacağını düşünemediklerinden, çiçekleri ak sakallı Akşemsettin'e uzattılar.
Akşemsettin hemen atını geri çekerek, beyaz at üzerindeki genç Fatih Sultan Mehmet'i gösterdi ve "Padişah ben değilim..." dedi.
Bizanslılar beyaz ata yönelir yönlenmez Fatih'in şu tepkisi ile karşılaştılar:
"Ona gidiniz. Padişah benim ama o da benim hocamdır..."

küpe
Çekingen, ürkek ve korkaklar için herşey imkansızdır. Çünkü, herşeyi imkansız zannederler.
Napoleon Bonaparte

fıkra
Başka kapıya

İskoçyalı üç dağcı yollarını kaybetmişlerdi. Korkudan, soğuktan ve açlıktan bitap olmuşlardı. Bir kulübeye sığındılar.
Aradan bir ay geçti. İskoçyalılar neredeyse öleceklerdi. Bu sırada kulübenin kapısı çalındı. Bir ses işitildi:
"Açın, Kızılhaç..."
İskoçyalılar'dan biri son nefesini vermeden cevap verdi:
"Başka kapıya... Biz verdik..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA