• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uygun’u bir yere yazdık, Ertemçöz’ü ise kalbimize ERKİN USMAN

Uygun'u bir yere yazdık, Ertemçöz'ü ise kalbimize

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.10.2010, 00:00

hayattan

Sarı Erol coştu bir kere

Altay'ın "Sarı" lakaplı efsanevi oyuncusu Erol Battal, Alsancak'taki UNICEF ineklerini siyah beyaz renklerle donattı. Alsancak'ta yer alan ineklere tek tek Altay logosunun olduğu bezleri takan Sarı Erol, "Alsancak'taki tüm inek maketlerini siyah beyaz yapacağım. Gerekirse ağaçlara da aynı uygulamayı yapacağım" yorumunu yaptı.
Futbol antrenörlüğü kazançlı ama buna karşılık son derece zahmetli de bir iş.
Futbolcu boş kaleye gol atamaz, kaleci tuttuğu topu içeri alır, suçlusu siz olursunuz. Hiçbir yönetici işin sportif tarafına bakmaz, skor tarafına bakar. Kazanırsanız iyisiniz, kaybedersiniz pasaport hazır. Olaylar her zaman yöneticinin antrenörün işine son vermesi olarak neticelenmez, bazen teknik direktörler de daha iyi imkanlar buldukları başka bir kulübe transfer olurlar, bu da profesyonel yaşantının bir cilvesidir. Her iki halde de hemen tazminat kozları ortaya çıkar.
Eğer yönetimler hocaları sağlam iplerle kulübe bağladılarsa (Ki son Bucaspor örneğinde olduğu gibi çoğu zaman yüzleri tutmaz, sözleşmelere antrenörü ayrılmaktan caydırıcı maddeler yazamazlar) paranın bir bölümünü kurtarabilirler, aksi halde o hoca kulübe hiçbir fayda sağlamadan çekip gider.
* * *
Biz İzmirlilerin, İzmir kulüplerinin yabancılara hayranlığı gelenekseldir. Yuvadan yetişenler cevher olsa bile sırtımızı döneriz, bilmem kimin tavsiye ettiği antrenöre kesenin ağzını açarız. Gönderilen hocalar kimi zaman, "Bunu alırsanız federasyon sizi kollayacaktır" ya da "Sahaya çıktığında bir görün, havası var, onu gören hakemler çok etkilenir" gibilerinden saçmasapan övgülerle pazarlanırlar. Sonra bunların hiçbir geçerliliği olmadığı küme düşülünce ya da kötü sonuçlarla dibe vurulunca anlaşılır ama artık çok geçtir, yapılacak iş yoktur.
* * *
Bucaspor, Süper Lig'in yeni takımı. Uygun bir lig rotası çizebilmek için Bülent Uygun'u göreve getirdi, her türlü isteğini kabul ederek. Asker Bülent adıyla anılan Uygun, Bucaspor'dan 300 bin peşinat, 85 bin lira da maaş aldı. Ve Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak ligde maç yapacağı rakibi Eskişehirspor'la o hafta içinde anlaşarak çekti gitti. Hem de "Gidecek" yazılarına tepki göstererek...
Bucaspor'dan aldığı peşinatı bile iade etmedi. Uygun ile Bucaspor arasındaki para savaşından sonuç alınamadı, Futbol Federasyonu Çözüm Kurulu'na gitti.
* * *
Madalyonun bir de öteki yüzü var. Ercan Ertemçöz İzmirli. Yıllarca Altay'ın kalesini korudu, çeşitli dönemlerde görev aldı. Bu sezon Taşpınar Yönetimi onu çağırdı. "Üç yıllık bir planla kulüpte bozulan dengeyi düzeltmek, yeni yetenekler kazanmak istiyoruz. Bu sezon Süper Lig gibi bir iddiamız yok" denildi. Ve takım şanssız maçlar çıkarıp kötü sonuçlar alınca işine son verildi. Ercan Ertemçöz, yönetim tarafından gönderilmesine rağmen hak ettiği 150 bin liranın, 110 bin lirasını kulübe bağışladı. Anlamaya varırken söyledikleri Bülent Uygun'un ve bizim İzmirli yöneticilerimizin kulağına küpe olsun: "Altay'la alacak verecek ilişkisini yasal yollara taşımak bize yakışmaz."
Etik değerlerden söz edilir sürekli. İşte size iki örnek. Hangisi etik, hangisi yitik siz karar verin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA