• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turizme lobi damgası ERKİN USMAN

Turizme lobi damgası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.11.2010, 00:00
10 Aralık'ta yeni bir turizm zirvesi var.
Tüm beklenti, bu zirvenin İzmir adına ciddi kazanımlar sağlaması. İşbirliği ve ciddi bir yol haritası. Bunun gerçekleşmesi bile başarıdır.
İzmir'in turizm pastasından hak ettiği payı almadığı temcit pilavı gibi tekrarlanıyor da, bu anlamda icraat yapması gerekenler "kayıp". Ya da taşın altına ellerini yeterince sokmuyor.
* * *
Oysa turizm bir helvaysa, yağı, şekeri, unu birileri kaşık kaşık koysa da... Birlikte helva karılsa, turizm gelişse, bundan halk yararlansa... Nerdeee!
Ama bu işe gönülden katkı koyanlar da var. Bir örnek, Konak Belediyesi'nin Barselona'da gerçekleştirdiği tanıtım gerçekten çok önemli.
Dünyanın dört bir yanından insanların sanatlarını sergilediği ve ülkelerini tanıttığı ünlü La Rambla Caddesi'nde bu kez Türkiye de vardı. Ciddi bir İzmir rüzgarı. İzmir fotoğrafları, broşürler ve Cumhuriyet temalı sokak sanatçıları performansı.
* * *
Bu olaya tanık olanlardan mailler aldım, "Gururlandık, en çok izleyici İzmir etkinliğindeydi" diyorlar.
Ne güzel bir tanıtım. İzmir adına ne kadar başarılı bir çalışma.
İş değil, laf üretenlere de örnek olmalı bu. İzmir'in kazanması herkesi sevindirmeli. Turizme katkı. Gelecek yıllar için umut. Hem sosyal belediyecilik hem de turizm, kültür, tarih eksenli çalışmaları ile kente farklı bir soluk getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın bu başarısında devlet adamı özeni ve ciddiyetinin etkisi yok mu?
Bunu da irdelemek gerek galiba.

hayattan
Siyasette bir Eşrefpaşalı

Gazeteci Lütfü Dağtaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile söyleşiyor.
Soruyor Lütfü:
"İzmir doğumlu olduğunuzu biliyoruz. Neresindensiniz İzmir'in?"
"Eşrefpaşa..."
"Ooo! Eşrefpaşalısınız, 'siyasetimden belli oluyor' diyorsunuz."
"Güzel..." deyip gülümsüyor DP Genel Başkanı.
Lütfü'den, söyleşinin ivmesini artıran bir atak daha:
"Siz de Gavur İzmirli bir temsilcimizsiniz Ankara'da."
Kurt politikacının yanıtı hazır:
"Gavur İzmirli bir Müslümanım!"
* * *
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), ESİAD YAŞAM adıyla üç ayda bir dergi yayımlıyor. Dergi, ESİAD üyelerine, protokol ve basına gönderiliyor.
* * *
ESİAD YAŞAM'ın Ekim 2010'da çıkan son sayısında DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Lütfü Dağtaş tarafından yapılmış hukuk üzerine bir söyleşi var.
Adaletin bir hazine olduğunun ülkemizde anlaşılamadığını söylüyor Cindoruk ve ekliyor:
"Hukuk, yargı, yargıçlar ve bilim adamları tarafından tanzim edilir. Ama hukuk duygusu devleti idare edenlerin içinde olmalıdır. Yurttaşların zihinlerinde, yüreklerinde yaşamalıdır."
İlgiyle okunan bir söyleşi Hüsamettin Cindoruk söyleşisi...

kentten
Kaf- Kaf'i ipten alan adam

Baba Gürkan'ın KSK tarihinde ayrı bir yeri var.
1912 Karşıyaka Derneği, çok güzel bir girişimde bulunarak yarın saat 20.00'de KSK'ye hizmet eden başkan, yönetici, teknik adam ve sporcuları Bostanlı Vilayetler Evi'nde bir araya getiriyor. Camianın bütünleşmesi yönünden çok güzel bir girişim.
Yeşil-kırmızılı renklere hizmet, bu kulübün formasının terletmek, yönetimini üstlenerek 100 yıllara taşımak gururların en büyüğü. Ama bizim Gürkan Ertaç'ın da KSK tarihinde bana göre önemli bir yeri var. Nasıl mı? Yaşadığım için bizzat naklediyorum:
* * *
Yıl 1969. Karşıyaka Kongresi Yalı Caddesi'ndeki şimdiki Deniz Restoran'ın olduğu yerde yapılıyor. Hava yağışlı. Üstelik başkan adayı Ali Ulvi Kiremitçiler, büyüklerden onay alamamış durumda, ateşten gömlek giymiş, göreve tek başına soyunmuştu. Kongrenin başlaması için 14 kişi gerekiyordu, oysa salonda 13 kişi vardı. Kongreyi yapamadığınız taktirde Hükümet Komiseri kulübün anahtarlarını Valiliğe teslim edecekti. Ve o gün görevli komiser aradan 45 dakika geçmesine karşın sayının tamamlanmadığını belirterek, tam tutanak yazmaya hazırlanıyordu ki, Gürkan Ertaç basın yerinden kalkıp tuvalete gider gibi yaptı, dışarı çıktı, salona yeni gelmiş gibi yaparak gitti üye defterini imzaladı, 14'ü tamamladı, kongre böylece yapıldı, kulüp kurtuldu.
* * *
Sonrasını mı soruyorsunuz?
Başkan Ali Ulvi Kiremitçiler hırs yaparak, takıma maddi, manevi her şeyini verdi, Arif Dökel'i teknik direktör, Süleyman Ergürs'ü de menajer yaparak o sezon şampiyonluğa ulaştırdı. Binlerce kişi Kiremitçiler'i omuzlarda taşımıştı.

küpe
Bazı sorulara tek heceli kelimelerle cevap verenlere güvenmeyin, zaman kazanmak için kirazı bile dört lokmada yer bunlar.
F. Rabelais

fıkra
Saatler geri alınacak

Dursun saatlerin geri alınacağını duyunca, tüm saatleri toplayıp saatçi Temel'e gitti.
"Ula Temel, saatler geri alınacaktmış. Evdeki saatleri senden aldığımız için sana getirdik. Bunları geri alacaksun."
Temel kendinden emin:
"Öyle yağma yok. Ben de duydum ama, 1 saat geri alınacakmış. Bir taneyi geri alırım, diğerlerini almam."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA