• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Asansörlere dikkat ERKİN USMAN

Asansörlere dikkat

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.10.2010, 00:00
Güngör Uyar CHP Buca Belediye Meclis Üyesi.
Ve aynı zamanda bir makine mühendisi.
Güngör Kaya'dan bir uyarı:
"İzmir'in genelinde asansörlerden çoğu standartlara uygun değil. Bu, bir bakıma ölüme davetiye demektir. Onun için tüm yetkilileri göreve çağırıyorum."
Kaya, bu iddiayı sansasyon olsun diye yapmadığını ısrarla vurguluyor ve İzmir'de 300 bin ile 500 bin civarında kişinin her gün bu asansörleri kullandığına dikkati çekiyor.
Makine mühendisi Güngör Kaya, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini doğrudan etkileyen bu soruna karşı en kısa sürede tebdir alınmalı ve denetimler daha da sıklaştırılmalıdır" diyor.
***
Kaya, son 20 yılda ortaya çıkan çarpık şehirleşmenin sonucunda yoğun nüfusun büyük şehirlere yerleşmesiyle, yüksek binaların hızlı şekilde yapıldığını, dolayısıyla asansörlerin de hayatımıza girdiğini belirtiyor.
Kaya, "Bu karmaşada binaları yapan kişiler de asansörlerin montaj ve bakım hizmetlerine gereken özeni göstermiyor, uzman kuruluşlarla çalışmıyor" diyor.
İzmir'deki asansörlerin çoğunluğunun çok yaşlı olduğunu, çoğunda metal yorgunluğu meydana geldiğini ifade eden Kaya, bu şartlar devam eder, gerekli tedbirler alınmazsa ve denetimler artırılmazsa, asansörlerin yarısından fazlasının ölüme davetiye çıkarır durumda olduğundan kötü kazalar meydana gelebilir diyerek, tüm yetkileri göreve çağırıyor.

Karşıyaka bunu konuşuyor
Hepsi 70 yaş üstü yönetici ve sporcu...
Karşıyaka 1912 Derneği'nin 3 Kasım'daki "Vefa Gecesi" büyük ilgi uyandırdı.
Kentte herkes Vilayetler Evi'ndeki bu büyük buluşmayı sabırsızlıkla bekliyor.
"Vefa Gecesi" toplantısı 3 Kasım saat 19.12'de...
Saate bakın...
1912'yi çağrıştırıyor.
***
Karşıyaka 1912 Derneği Başkanı Sait Gürsoy'dan bir not var.
Okuyalım...
"Uzun zamandır birbirini görmeyen, isimlerini duyupta tanışamadığımız büyüklerimizi bir araya toplamak, onlarla birlikte olmak, geçmişi ve bügünü yaşamak, ahde-vefa adına biz KSK'lileri çok mutlu edecek... 70 yaş üstü yönetici ve sporcu kimliğine sahip bu özel kişilere ulaşmak gerçekten güç oldu. O akşam onların davete katılımları için her türlü imkanımızı kullanacağız. Kaf-Sin-Kaflılığın yoğun yaşanacağı gecede, camiamızın büyüklüğünü, bütünlüğünü kamuoyuna bir kez daha göstermiş olacağız..."

İzmir'in avukat futbol takımı, dünya onuncusu
İzmir Barosu avukatlarından oluşan "futbol takımı", İspanya'da yapılan Dünya Veteran Avukatlar Futbol Şampiyonası'ndan ödülle döndü.
İzmir Barosu futbol takımı oyuncuları, şampiyonada büyük bir performans gösterdiler ve tüm dünya ülkeleri içinde ilk on takım arasına girmeyi başardılar.
Avukat futbolcularımızın teknik direktör avukat Bahadır Mete'nin öncülüğünde disiplinli ve planlı bir şekilde turnuvaya hazırlandıklarını daha önce de yazmıştım..
İspanya'nın Ibiza Adası'nda yapılan turnuvaya, Madrid Barosu tarafından davet edilen Türkiye'deki iki takımdan biri olduklarının altını çizen ödüllü avukatlar, profesyonel futbolcu olmadıklarını belirtirken, katıldıkları hemen her turnuvada, fair-play ve centilmenlik kupaları aldıklarının altını çizdiler.

küpe
Medeniyet, birkaç kişiyi yükseltmek için kitleleri alçaltır.
B. Alcott

fıkra
Az bilirmiş

Tom, bir iş nedeniyle Paris'e gitmişti. Fransızca bilmediği için gece sokaklarda avare avare dolaşıyordu. O sırada kaldırımı arşınlayan güzel bir kız gördü. Yanına gidip, "İngilizce bilir misiniz?" diye sordu. Kız:
"Evet ama pek az..." diye cevap verdi.
Genç adam: "Az mı? Ne kadar?" dedi.
"Elli dolar kadar!.."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA