• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’deki Denizli ERKİN USMAN

İzmir'deki Denizli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2010, 00:00
Şu İzmir çukurunda 143 bin 600 Denizlili var.
Buna karşın Denizlililer Derneği'nin üye sayısı bin 800...
Bu gerçeği gün ışığına çıkaran da İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Yenel Gürce.
Bayan Gürce dernek olarak İzmir'deki yaşlı Denizlililer için özel bir bakımevi kurduklarını anlatıyor ve bunun yanında bir de anaokulu projesi gerçekleştirdiklerini vurguluyor.
"Dernek başkanı olduğum gün üye sayımız 4 bin 7 idi. Bu rakam şimdi iki bine yaklaşıyor. Hedefimiz bu sayıyı Denizli'ye yakışır seviyeye çıkarmak" diye devam eden Yenel Gürce, Denizli'de doğmuş olmak şartı ile 14 öğrenciye burs verdiklerini de vurguluyor.
* * *
Denizlililer de doydukları yerle, İzmir'le entegre oldular ama doğdukları yerin, Denizli'nin geleneklerini, folklörünü ve yemek kültürünü unutamıyorlar.
Denizli'ye yönelik geleneksel değerlerini korumak, iyi günde, kötü günde dayanışma içinde olmak, sosyal yaşamda daha aktif roller almak için diğerleri gibi hemşeri derneği kurdular.
İzmir Denizlililer Derneği'nin başkanlığını, hırslı, atak, çalışkan biri, emekli bankacı bir hanımefendi, Yenel Gürce yapıyor.
* * *
Yenel Hanım sıradan hemşerilerinden memnun ama kalbürüstü hemşerilerinin ilgisizliğinden yakınıyor.
Kimler var kalbürüstü Denizlililer arasında? Benim bildiğim Nail Özkardeş, Samim ve Saim Sivri kardeşler, Atilla Sayıner, Ahmet ve Bengi Baban, Korkut Özsoy var. Daha nice fabrikatör, ithalatçı, ihracatçı, kuyumcu Denizlililer var.
Yenel Hanım, "Biz istesek İzmir'in ekonomisine, siyasetine bile hakim oluruz ama bir araya gelemiyoruz. Büyüklerimiz bizi yalnız bırakıyor" diye hayıflanıyor.

hayattan
EXPO 2010 öncesi için projeler

Kemal Özen, belediye meclislerinde hizmet vermiş bir İzmirli...
Özen dostumuz şu günlerde, "Cumhuriyeti'in 100'üncü yılında İzmir, EXPO 2010 öncesinde İzmir" gibi projeler üzerinde kafa yoruyor.
Kemal Özen, bu yöndeki önerilerini bir dosya halinde Başbakan Erdoğan'a da sundu.
İşte o projelerden satırbaşları.
***
* Sağlık spor turizmi ve oteller zinciri projeleri uygulamaya konulduğu takdirde görülecektir ki, İzmir'de müthiş bir yatırım ve istihdam yaratılmış olacak.
* Bir diğer önemli nokta da, 2023 Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarına İzmir bir Türkiye yıldızı, Avrupa ve dünya şehri olarak girecektir.
* Çin'deki Shangay 2010 EXPO'sundaki Türkiye pavyonunu dünyanın her yerinden gelen 7 milyon ziyaretçi gezmiştir. EXPO 2020 İzmir gerçekleşirse, ülkemizi yani İzmir'i 6 ayda bugünkü nüfusumuz kadar yani 70 milyon civarında insan gezecektir.
* TBMM'de kabul edilmiş olan Katip Çelebi Üniversitesi adının önüne "Uluslararası" tanımlamasını ekleyelim, adı: Uluslararası Katip Çelebi Üniversitesi" olsun.
* Ankara-İzmir otoyolları, Karşıyaka-İnciraltı denizüstü veya altgeçişi, yükleme veya boşaltma limanları, kruvaziyer limanları, yat limanları, İzmir'in büyük kültür ve tarih müzesi, en son teknoloji ile yapılacak stadyum birer önemli proje.
* EXPO 2020 İzmir ve Makro Projeleri Bakanlığı kurulmalı ve bu bakanlığı İzmirli bir milletvekili atanmalı.
* İzmir'in beş bölgesine Çeşme-Alaçatı, Selçuk-Şirince, Bergama-Dikili, Seferihisar ve Foça'ya doğal hayat eşdeğerinde Avrupa standartlarında her biri 1000 yataklı sağlık, spor, kültür turizmi butik oteller zinciri oluşturmalı.
* Yine aynı şekilde İzmir'in yakın bölgesi içinde olan Korumar Otel'in Pamucak Golf Turizmi projesi gibi büyük projeler hayata geçirilmeli.

laflama
* Bir internet kafede "karın tık"lığına çalışıyorum.
* Çöl sıcakları, Sibirya soğukları, dayan klimaya hacı.
* Fiziği düzgün bir sekreter aranıyor hep, yoksa o sekreter ile kültür-fizik mi çalışılacak?
* Dimyata pirince giderken, marketteki promosyonu kaçırma.
* Kefenin cep telefonu yok.
* Arp sanatçısı adam dövdü, darp sanatçısı oldu.
İbrahim Ormancı'dan

fıkra
Makinist

Karadenizli Ali, bozulan saatini tamirciye götürmüştü. Adamcağız saati eline aldı.
Kapağını açtı, içini şöyle bir üfürdü ve saatin durmasına neden olan ufacık bir sarı karıncayı müşterisine gösterdi.
Karadenizli Ali:
"Uyyy! Haçan punda bileydum bu pit yenuğu vardur ama makinistin öldüğünü pilmeydum..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA