• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de Kurultay sesleri ERKİN USMAN

CHP'de "Kurultay" sesleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2010, 00:00
CHP'deki gelişmeleri herkes kendi yönünde değerlendiriyor.
Bu gelişmelerde dikkat edilmesi gereken 3 konu vardır. Birincisi, Kılıçdaroğlu yumruğunu vurmuş kararlığını göstermiştir. Ama masayı kıramamış çatlatmıştır.
İkincisi, Baykal, birikimi ve gücüyle Genel Başkan'a desteğini açıklamıştır.
Üçüncüsü de, Önder Sav kamuoyu baskısı altında partinin geleceği açısından "gönlünden geçeni" de söyleyerek partiyi 1999'daki durumuna
düşürmeyeceğini belirtmiştir.
* * *
Bunlar Kılıçdaroğlu'nu olumlu yönde etkiliyebilir. Bu yeterli mi?
Ankara'dan yeni dönmüştü. Ayağının tozu ile CHP uzmanı Ahmet Kadıbeşegil'e sorduk. Yanıtı şöyle oldu:
"Bence yeterli değil. Meclis gurubunda yer alan yaklaşık 168 kişinin 2011 seçimlerinde, seçilecek sırada milletvekilliği adaylığı bekleyen kişilerle, yeni politikaları uygulamaya koymak zor.
Onun için seçimli bir kurultay şart. Ancak bundan önce, parti yönetiminin 2011'de aday olacak yöneticilerinin 30 Kasım'a kadar istifa etmelerini istemesi, üyelerin ikametgahlarına göre güncellenmesi önkoşul."
***
"Karanlıklar Prensi"ne göre, bundan sonra toplanacak kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun önseçim koşulu, kontenjanın asgari düzeyde ve illerin içinden atanacak adaylarla olacağına yönelik bir açıklama yapması, CHP'ye iktidar yolunu açacaktır. Bunun aksine bir gelişmede, kamuoyu CHP'yi sandığa yeniden gömer.

hayattan
İzmir'deki Denizli (2)

Ayfer Kadayıfçı bir Denizlili ve bir POTA okuru...
Dünkü "İzmir'deki Denizli oluşumunu" bir köşeye sığacak biçimde özetlemiştik.
Aslında ciltlere sığmayacak bir araştırma konusudur bu...
Ayfer Kadayıfçı, İzmir'deki Denizlili simaları sıralarken "Eksikleriniz var" diyor ve bir listeyi gönderiyor ama bir not daha düşüyor: "Benim de eksiklerim vardır..."
* * *
İşte o Denizlili isimlerden bazıları:
Işılay Saygın (Devlet eski Bakanı), Hakan Tartan (Konak Belediye Başkanı), Mehmet Ali Çalkaya (Balçova Belediye Başkanı), Günhan Sarıkaya (İzmir Vali Yardımcısı), Muzaffer Öztürk (C. Başsavcı Vekili), Cafer Sarılı (Çeşme Kaymakamı), Cevat Barutçu (C. Savcı Başkan Vekili), Hüseyin Aslan (Ege-Koop Genel Başkanı), Selamettin Bayındır (Yeni Asır yazarı), Erdal Karademir (eski milletvekili), Naim Özkardeş, Samim Sivri, Saim Sivri, Ekrem Ateş, Mehmet Yapucu, Sami Saraçoğlu (sanayici), Adnan Yıldırım (Sanayi Odası Danışmanı), Aydın Ay (sigortacı), Veli Kasap (Sasalı Belediye eski Başkanı), Aysel Çöpten (PTT Başmüdür Yardımcısı), Atilla Sayıner, Ali Özcan (eczacı), Erol Akıncılar (Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı), Ali Gital (Halk Bankası Şube Müdürü), Hüdai Genç, Aysel Gürsoy (doktor), Yılmaz Topçu (SSK Müfettişi), Musa Bakan (Tarım Kredi Koop. Müdürü), Bekir Özsoy (ihracatçı).

kentten
Hastaneye giden yol tıkalı

Nasuh Kiremitçi, Büyükşehir Belediyesi'nin Hemşehri İletişim Merkezi'de 11 Ağustos 2010'da yazdığı dilekçede şunları yazıyordu:
"Serinkuyu Kavşağı'nda yapılan düzenleme eskisinden daha kötü ve kullanışsız olmuştur.
Ayrıca Şemikler'de oturan insanların acil durumlarda ulaşabileceği Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin en kısa yolu kapanmış, hastaneye ulaşım yolu uzatılmıştır."
Ve ardından sitem yüklü bir not:
"Bu başarılı çalışmanızdan ve en önemli ayrıntıları gözardı etmeyi başardığınızdan dolayı sizi tebrik ederim."
24 Eylül 2010'da Kiremitçi'ye verilen cevap:
"Yapılan uygulama 2008/384 nolu UKOME kararına uygun olarak yapılmıştır."
* * *
Nasuh Kiremitçi'den son söz:
* Acil durumlarda Şemikler'den Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne geçiş sağlasın.
* Cumhuriyet mahallesinden Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne giden yol araçlara açılsın.
* Yetkililer, bölge halkının yaşadığı sıkıntıyı empati kurarak yaşamaya çalışsın... İşte o zaman yapılan kavşağın ne kadar kullanışsız olduğunu yaşayacaklardır.

küpe
Yeşilliklerden, çiçeklerden oluşan bahçe geçici, fakat akıldan oluşan gül bahçesi hep yeşil ve ebedidir.
Mevlana

fıkra

Özlem

Temel Reis, deniz kazasından sonra tek başına terk edilmiş bir adaya düşer.
Aradan yıllar geçer ve yine kaza sonucu genç ve güzel bir kız yüzerek adaya çıkar. Genç kız kendisini karşılayan Temel Reis'e manalı manalı gülümser:
"Herhalde yıllardır hasretini çektiğin şeye kavuşacaksın şimdi."
"Uyyy! Yoksa mısır uni mi ceturdun yanında?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA