• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya Karşıyakalılar Günü yarın kutlanıyor ERKİN USMAN

Dünya Karşıyakalılar Günü yarın kutlanıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2010, 00:00
Yarın sabah saat 10.00'da, 7'den 70'e Karşıyaka'ya ve Karşıyaka Spor Kulübü'ne gönül verenler, "Geleneksel Karşıyakalılar Günü"nü kutlamak için Beşikçioğlu Camii karşısındaki Yasemin Kafe'de toplanıyor.
Karşıyaka kahvaltı sofrasında herkesin kendi parasını (açık büfe 7 TL) ödemesiyle gerçekleşecek etkinlikte, 7'den 70'e her yaştan Karşıyakalı bir araya gelerek hasret giderecek.
* * *
Karşıyakalı bestekar ve ses sanatçısı Işıltan Uşaklıgil, Karşıyaka şarkılarıyla özel bir konser verecek. Karşıyakalı sporcularla ilgili anılar anlatılacak. Karşıyakalı şairlerin şiirleri canlandırılacak.
* * *
Dünya Karşıyakalılar Günü, KSK'nin kuruluş tarihi olan 1912'den esinlenilerek, "12'nci ayın 19'ncu günü" esprisiyle (19.12 olarak) kutlanıyor.
20 yıl önce Dünya Güreş Şampiyonu Muharrem Candaş'ın KSK Kulübü eski başkanlarından Ali Ulvi Kiremitçiler, Tahir Türetken ile İbrahim Koç'un ve KSK'li iletişimci yazar Sancar Maruflu'nun girişimleriyle başlatılan ve bir bayram olarak her yıl 19 Aralık'da kutlanan "Dünya Karşıyakalılar Günü"nde, bu yılın pazar gününe rastlaması sebebiyle, gün boyunca çeşitli sürprizler gerçekleşecek.

kentten
Göztepelilerin başı sağolsun


Geçmiş zaman olur ki...

Efsane Göztepeliler Ertan Öznur'un, elim bir trafik kazası sonucu yitirdiğimiz eşi Serpil'le Fuar Evlendirme Dairesi'ndeki nikah töreninde. Öndekiler (soldan sağa) antrenör Abbas Göçmen (merhum), Hüseyin (merhum), Cepan, Gürsel Aksel (merhum), Nuri Kolbaşı, Papi Mehmet, (ortadakiler) Nihat, Nevzat, Elhan Özgener, Muhittin Ekiz, Serpil Öznur (merhume), Ertan Öznur, Adnan Süvari (merhum), Ahmet Cücen, Haşmet Uslu (merhum), (arkadakiler) Fevzi Zemzem, Özer Yurteri, Fuji Mehmet, Dursun Kartal (merhum), Mehmet Aydın, Ali İhsan (merhum), Sabahattin (merhum), K.Ali, Çağlayan Derebaşı (merhum) ve Halil.
İzmir çok değerli bir insanını daha yitirdi. Elhan Özgener, "Baki kalan hoş sada" diyerekten, ebediyete göçtü. Bu değerli iş ve spor adamının ölümüne İzmirliler ama en çok Göztepe'nin efsane yönetici ve futbolcuları üzüldü. Sarı-kırmızılı takımın Avrupa'da at oynattığı dönemlerin futbolcuları Nevzat Güzelırmak, Halil Kiraz ve Fevzi Zemzem, Elhan ağabeyleriyle ilgili anıları anlata anlata bitiremiyor. Örneğin, her Avrupa zaferinden sonra Elhan Özgener, yöneticilere futbolcuların elçisi olarak gider, "Bu çocuklar bu paradan daha fazlasını haketti. Primi yükseltelim, ben de katkı yapayım" dermiş ve Zeki Çırpıcı, Ahmet Sevil, Muhittin Ekiz, Turan Atav, Şakir Sözügür, Davi Franko ve Ethem Özakbaş'ı ikna ederek gerçekleştirirmiş. Halil Kiraz, "Elhan ağabey tam bir beyefendi, anlayışlı, bir gönül dostuydu. Bir kez ağzından kötü söz çıktığını duymadık" diyor, ölümünden duyduğu üzüntüyü efsane takım arkadaşları adına dile getiriyor. Ne demişler: İnsanın öldükten sonra bırakacağı en büyük miras, "İyi insandı" dedirtmek. Elhan ağabeyin ruhu şadolsun.

küpe
İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır.
Fostenel

fıkra
Tercih

Genel müdüre sekreter aranıyordu.
Genel müdür, başvuran sekreter adaylarını bir psikolog ile tanıştırmış. Psikolog da üç sekreter adayını sınava almış.
"İki iki daha kaç eder?"
Birincisi: "Dört eder" demiş.
İkincisi: "22 eder" cevabını vermiş.
Üçüncüsü: "Hem dört, hem yirmiiki edebilir" demiş.
Psikolog genel müdüre:
"Efendim, bilimsel bir sonuç aldık. Birinci aday basit gerçeklerin dışına çıkamıyor. İkincisi ihtiyatlı ve tedbirli. Üçüncüsü ise, çok iyi bir politikacı. Hangisini tercih edersiniz?"
Genel müdür içini çekmiş:
"Uzun boylu, sarışın ve güzel bacaklı olanı..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA