• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sancar sonunda yatağa düştü ERKİN USMAN

Sancar sonunda yatağa düştü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2011, 00:00
Sancar Maruflu İzmir'in gülüdür. 10 parmağında 10 hüner. Başkanlığını yaptığı yerleri sıralamaya kalksam, buraya sığdırmam olanaksız.
Sadece İzmir'i Sevenler Platformu Başkanlığı'nı, rahmetli Mazhar Zorlu'dan aldığı bayrağı gönderde tuttuğu İzmir İl Fakirlerine Yardım Derneği Başkanlığı'nı belirtsem yeter.
* * *
Gençliğinde pisinlerde yüzücü, pistlerde atletti. Uzun yıllardan beri İzmirlinin, İzmir'den yetişenlerin ölüsüne, dirisine koşan bir gönül adamı. İzmir'in, sosyal, kültürel ve spor alanlarında hangi tür etkinlik düzenlenirse, hangi anma töreni yapılırsa bilin ki, orada Sancar Maruflu'nun imzası vardır. Siz ebediyete göçenleri bir süre sonra unutur, kalbinize gömersiniz ama Sancar unutmaz. Defteri kebir'inde hepsi yazılıdır. Yıldönümlerinde öyle törenler düzenler ki, şaşar kalırsınız.
* * *
Bunları da bir beklenti olmadan yapar. Bu hayırişleri için daireler satmış, mali sıkıntıya bile düşmüştür, aldırmaz. Karşıyakalılar onun için haberi olmadan bir jübile töreni düzenleyip, yaptıklarını en azından gönül alma kabilinden karşılıksız bırakmamışlardır.
* * *
Sancar Maruflu bir bakarsınız Karataş'ta Dario Moreno'yu anıyor, bir bakarsınız Urla'da Tanju Okan'ı, ya da Soğukkuyu'da Ali Ulvi Kiremitçiler'i... Bir bakarsınız 1968'lileri anıyor, bir bakarsınız nargilecilerle birlikte. "Bu tempoya can dayanmaz. Bu koca vücutla nasıl götürüyor?" diye endişe ediyorduk. Sonunda olan oldu, yüksek şeker hastalığının iyileşmez duruma soktuğu dev çınar sallandı, yatağa düştü. Sancar Maruflu'yu 9 Eylül Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakıma aldılar. Hep birlikte sağlığına duacıyız da sevenleri onu yalnız bırakmasın dileğinde bulunaraktan...

siyasetten
Kılıçdaroğlu'nun börekleri...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olarak ilk yılbaşında Ege'ye konuk oldu.
Önce planı Zonguldak'tı, ancak bakanlar oraya gidince rotayı Soma'ya çevirdi.
Yılbaşı gecesi Soma madenlerinin çilekeş işçileri ile beraber oldu.
Dertlerini dinledi, sohbet etti, notlar aldı.
Yoğun ve tempolu Soma ziyaretinde mütevazı madenci sofrasında börek, baklava ağırlıklı bir mönü vardı.
CHP lideri ile Soma'ya giden tepsi tepsi börek ve baklavaların da bir hikayesi var aslında. Ben anlatayım:
* * *
Sosyal belediyecilik anlamında önemli projelere imza atan Konak Belediyesi'nin semt evlerindeki kadınlar sessiz sedasız ciddi bir değişime de imza atıyorlar. Kendilerini çeşitli kurslarla geliştiriyorlar, meslek öğreniyorlar, üretiyorlar, ürettikleri Konak Belediyesi'nce pazarlanıyor, elde edilen gelirle de aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Örnek bir proje. İşte yerin 600 metre altında Kılıçdaroğlu'nun madencilere ikram ettiği ev baklava ve börekleri, o semt merkezlerindeki kadınların el emeği göznuru. CHP lideri için özel hazırladılar, hatta notları ulaşmadı, ama Kılıçdaroğlu'na "Sizi çok seviyoruz, başarı diliyoruz. Afiyet olsun. İyi yıllar" notu da yazdılar.
* * *
İzmir Agora'dan Soma'da madene. Aynı gece onlarca madenciye CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ikramını TV'lerden izleyen kadınların sevincini görseydiniz. Şov yapmadan, halkı doğru irdeleyerek Konak Belediyesi'nin deneyimli ve başarılı Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın yerel yönetimlere taşıdığı atılımlar, İzmir'in geleceği açısından da umut verici. İşte ekranlarda gözlerimizin önünden gelip geçen o tepsi tepsi baklava ve böreklerin ilginç hikayesi...

laflama
* Dağcılığı "zirve"de bırakacağım dedi, çıktığı "zirve"den bir daha inemedi.
* Sana bir "sır" vereyim, ben hiç "sır saklayamam".
* Durdurun dünyayı... Cüzdanımı çaldılar.
* Kırk yıllık "kani" oldu mi şimdi sana "kaniye".
* Dağ fare doğurdu derler ya, bütün dağlar kadın mıdır, aralarında erkek yok mudur?
* Mutluluğun resmini yapmayı bırak, şu Mutlu'nun resmini yap Abidin!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Kusursuz arkadaş aramak, dost edinmeyi istememek demektir.
De Sacy

fıkra
Dalgın kadın

Kadının biri denize girer tek başına açılmaya başlar. Az sonra bikinisinin altının düştüğünü fark eder, "Ne yapacağım?" diye düşünürken bir tahta parçası bulur ve önüne örter.
Sahile çıkar herkes oraya bakıp güler. Kadın da önüne kapattığı tahtaya bakar ve okur:
"Derinlik: 2 metre, 18 yaşından küçükler giremez..."
Güman Kızıltan'dan...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA