• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manisa’da gönül nikahı ERKİN USMAN

Manisa'da gönül nikahı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2011, 00:00
Lise ve üniversiteyi aynı okulda okuyup, beraber askerlik yapan iki ünlü ailenin mirasçıları kurdukları şirket ile gönül nikahı kıydılar.
Bu ilginç gelişmeyi, Manisa büromuzun hızlı muhabirlerinden Rıdvan Körpe'den izlemeye ne dersiniz?
* * *
Manisa'nın tanınmış ailelerinden Yurtseven ve Solmaz'ların en küçük mensupları olan Hüseyin Solmaz ve Halil Yurtseven'in girişimleri sonucu ortak şirket açıldı. Yapı denetim şirketi 'Uray'ı kuran iki eski arkadaş, işlerinde müşterilerini, evlerinde de ailelerini mahcup etmek istemiyor.
* * *
1979 yılında Adalet Partisi'nden Manisa milletvekili olan ve hayırsever kimliği ile tanınan kentin ileri gelenlerinden Halil Yurtseven'in torunu Halil Yurtseven ile önceki dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan, AK Parti'nin kurucu il başkanlarından Hayrullah Solmaz'ın oğlu Hüseyin Solmaz 11 yıllık arkadaşlıklarını kurdukları şirketle perçinledi.
Liseyi Şehzade Mehmet Koleji'nde, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi'nde okuyan ve birlikte Urfa'da askerlik yapan inşaat mühendisi Halil Yurtseven ve mimar Hüseyin Solmaz, 1. Anafartalar mahallesi 1612 sokakta açtıkları ofis ile Manisalılara hizmet vermeye başladı.
* * *
Türk Dil Kurumu'nda 'Belediye' anlamına gelen 'Uray'ı şirketlerine isim olarak belirleyen iki arkadaştan Hüseyin Solmaz, "İşimiz bayındırlık ve belediyeler ile olduğu için bu ismi seçtik" diyor.
Hüseyin Solmaz ise şöyle konuşuyor:
"Okul ve askerlik bittikten sonra Halil ile birlikte iş yapmak istedik. Gece ailemle durumu paylaştım. Halil'de ailesiyle görüştü. Karar verildi. Bir gün sonra şirketi kurduk ve işimize başladık."
Manisa'da 18 yapı denetim şirketi olduğunu söyleyen Halil Yurtseven de, "Biz bu işe diplomalarımızı koyduk. İşimizde müşterilerimizi, evimizde ailemizi mahcup etmeyeceğiz" diye konuşuyor.
* * *
İnşaat Mühendisi Halil Yurtseven, yapı denetim şirketlerinin 4708 sayılı kanun gereği kurulduğunu söylüyor. Manisa il genelinde bakanlık tarafından belirlenen 18 şirketin bulunduğunu belirten Yurtseven, "Biz şirketimizi 27 Temmuz 2010 tarihinde kurduk. 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle kanun yürürlüğe girdi. Yapıları kanunda belirtilen kurallar çerçevesinde, yapıların projesinden başlayarak, iskan alınacağı süreye kadar, tüm kontrollerinin yapılacağı sistem olan yapı denetim sistemiyle kalite standartlarına yakalanacak" diyor.

kentten
TEV ile EGİKAD işbirliği

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Turgut Bozkurt ile Ege Genç İşkadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Işın Yılmaz birlikte yaptıkları toplantıda TEV ve EGİKAD işbirliği hususunda görüş birliğine vardılar. Toplantıya Turgut Bozkurt ve Işın Yılmaz'ın yanı sıra TEV İzmir Şube Başkanı Hüseyin Öğütçen, Başkan Yardımcısı Fatih Tanfer, EGİKAD üyeleri Yeşim Dinçer ve Hanzade Yenisey katıldı.
Toplantıda alınan kararlara göre, TEV ile EBSO meclis üyelerinin yürütecekleri ortak çalışmalarda, burs ve staj konularına öncelik verilecek.
TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, EGİKAD Başkanı Işın Yılmaz bu ortak çabanın hem TEV hem de EGİKAD açısından olumlu sonuçlar getireceğine inandıklarını belirttiler.

geçmişten
Çifte

Meyhanede densizin biri, Neyzen'e bir tokat atmış.
Üstad, hiç aldırmadan çekip gitmiş. Olayı gören bir tanıdığı yolunu kesmiş:
"Yahu Neyzen..." demiş. "O densiz adamın tokatına neden karşılık vermedin?"
Neyzen'den cevap:
"Sana bir eşek çifte atsa ne yapardın?"

laflama
* Artık Heybeli'de her gece mehtaba çıkmıyoruz, trolle balık avlamaya çıkıyoruz!
* Çok yaratıcı bir insanımdır, acayip sorun yaratırım!
* Ulan, üniversitede 'master' yaptın ama, 'mastar' ne demek bilmiyorsun hala!
* Astrologlara sakın selam vermeyin, sonra 'burç'lu çıkabilirsiniz!
* Öküz öldü, anonim ortaklık bozuldu!
* İnsanlığımızı kaybettik. Kimse hükümsüzdür ilanı vermiyor be!
* Balık baştan kokarmış, balinanın başını bulabilirsem koklayacağım!
* İç çamaşırı defilesine gittim, dona kaldım!
İbrahim Ormancı 'dan

küpe
Şöhret, güneş gibi uzaktan parlak ve ısıtıcı, yaklaştınızmı bir dağ gibi soğuktur.
Balzac


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA