• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Koşar, siyasete koşar adım çıkmadı ERKİN USMAN

Koşar, siyasete koşar adım çıkmadı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2011, 00:00
Manisa ve Ege'nin sevilen sayılan işadamlarından Arif Koşar'ı tanımayan yok. Genç yaştan beri sosyal yaşamın ve toplum adına yapılan her çalışmada öne çıkan bu isim bir zamanlar Anavatan Partisi'nde de Manisa ilçe başkanlığı yaparak politika da kendinden söz ettirdi. Adil Aygül'ün Anavatan Partisi'nde iki dönem belediye başkanlığı seçilmesinde, onun rolü büyüktü. Arif, Anavatan'dan sonra özellikle sivil toplum örgütlerinde öne çıktı. Siyasete ara verdi işadamı olarak yer aldığı sivil toplum örgütlerinde kendinden her dönemde söz ettirdi.
***
Manisa'da yaptığı hayırlar da ise ismi öne çıkmamasına rağmen, her gün binlerce aç insanın umudu olarak hayır duası aldı. Arif Koşar, üç dönemdir Manisa Ticaret Borsası Başkanı, bu görevi yanında TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkan Vekili, Celal Bayar Üniversitesi Vakıf Başkanı, Türkiye İktisadi Kalkınma Vakfı Üyeliği, Zafer Kalkınma Ajansı Üyeliği yanında, Mahmut Özgener yönetimindeki futbol federasyonunda da ikinci Egeli olarak yer aldı. Bu süreçte Ege'ye birçok spor tesisin kazandırılmasında ön ayak oldu. Uzun süre Manisaspor yöneticiliği de yapan Koşar, bulunduğu birçok görevden affını isteyerek, şimdi Manisa'nın Ankara'da kulağı gözü olmak adına yeniden siyasete soyundu ve AK Parti'den Manisa milletvekilliği adaylığı için önceki gün istifasını verdi. Arif Koşar adeta, "koşar adım siyaset meydanına çıkmadı" dersek, yanlış olmaz. Ancak gerçek olan Koşar'ın görev yaptığı mevkilerde her koltuğun hakkını verdiği ve adeta bulunduğu her makamdan yöresine bereket saçtığıdır. Ona Manisa'da bazı meslektaşlarımız bereket tanrıçası ismini de taktığını biliyoruz.

Emekli Eğitimciler Derneği arı gibi...
Emekli Eğitimciler Derneği Başkanı Aynur Gerçek'e, "Bu derneğin amacı ne?" diye sorduk ve şu yanıtı aldık:
"12 Eylül 1980 sonrası bütün dernekler gibi, öğretmenlerin meslek örgütü olan TÖB-DER de kapatılmıştı. Örgütsüz kalan ögretmenler emekli ögretmenlerin üzerinden dernek açarak yeniden örgütlenmek istediler ve Emekli Eğitimciler Derneği'ni kurdular. Emekli ve çalışan eğitimciler burada örgütlenerek sendikalara ulaşıldı."
Emekli Eğitimciler Derneği'nin İzmir'de 6 şubesi var.
Ve şubelerle birlikte zaman zaman etkinlikler düzenlenmekte. Bu etkinlikler arasında, Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümü törenleri, öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü başta olmak üzere, eğitim ve öğretmenlikle ilgili önemli günler, açıklama ve sunumlar vardır. Emekli Eğitimciler Derneği İzmir Şubesi'nin Yönetim Kurulu şu üyelerden oluşuyor: "Aynur Gerçek, Nurettin Özdemir, Hüseyin Altınpulluk, Fevzi Esen ve Mahir Atuktay."

Siyasette ayağa gitme şartı

Siyaset sokağından bir not...
AK Parti'nin Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, iddialı konuşuyor:
"Kazanılamayacak bölge yoktur, yeter ki başarıya inanalım" mesajı veriyor ve devam ediyor:
"Başarmak, özveriyle çalışmaktan ve başarmaya dair olan inançtan geçmektedir. Siyaset ayağa gidilerek yapılır mantığını yerleştirerek seçmenle diyaloğumuzu artıracak çalışmaları planladık ve planlamaya devam ediyoruz. Bu anlamda partimize katkı koyacağına inandığımız insanların ayaklarına hiç üşenmeden gittik ve gideceğiz."
***
Başkan Bozkurt, günü kurtaran bir yönetim yerine kurumsallaşmayı ön planda tutan, ben yerine biz kültürünü benimseyen bir anlayışla hareket ettiklerini ifade ediyor.

küpe
Fazla ihtiyatkar olanlar pek az şey yapabilirler.
Schiller

fıkra

Deve kuşu

Çocuk sorar:
"Baba kurt köpeği nasıl oluşur?"
"Kurtla köpeği çiftleştiriyorlar, kurt köpeği oluyor oğlum."
Çocuk az düşündükten sonra:
"Vah... Vah" diyor.
"Ne oldu oğlum?"
"Hiiiç baba! Aklıma devekuşu geldi de..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA