• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Aday Pazarı’ndan notlar ERKİN USMAN

'Aday Pazarı'ndan notlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2011, 00:00
Karayolları İzmir 2'nci Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti İzmir İkinci Bölge'den aday adaylığını açıklayan Erol Altun, şöyle diyor:
"Bugüne kadar İzmir'e bürokrat olarak verdiğim katkıyı bundan sonra da milletvekili olarak kentimin
gelişimi için sürdürme kararlılığındayım."
* * *
Erol Altun'un bu açıklamayı yaptığı saatlerde Bornova'dan bir ses geldi ve MHP cephesinden gelen bu sesin sahibi Galip Çukurlu'dan başkası değildi.
Çukurlu, iş dünyasının tanığı bir isim...
Ve, bir mesaj: "Görev istenmez verilir."
Galip Çukurlu'yu dinlemeye devam:
"Adaylık başvurusu yapmadım. Bornovalılar yerel seçimlerde ortaya koyduğu performans ve aldığı oyla MHP'de İzmir'in en yüksek oyunu alma başarısını gösteren Galip Çukurlu'yu milletvekili olarak görmek istiyor."
* * *
Yeşim Demirali, AK Parti Karşıyaka İlçe Yönetimi'nde Seçim Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı'ydı.
Ama, bu sarışın genç avukat şimdi seçimin tam ortasında...
Hedefinde milletvekili adayı olmak var.
Yeşim Demirali, parti içi çalışmalarda başarılı olduklarını vurguluyor ve ekliyor:
"Bu başarıyı daha büyük hizmetler için Meclis'e taşıma zamanı geldi."
* * *
Birileri çıktı, AK Parti kulislerine fısıldadı:
"Ömür Kabak temayül yoklamasına katılmıyor..."
AK Parti'nin bir önceki il başkanının yolunu kesmeye yönelik bir girişimdi bu...
Kabak, çabuk davrandı ve açıkladı:
"Pazar günü yapılacak temayül yoklamasına katılıyorum. Tüm AK Partili kardeşlerimin Ömür Kabak'a oy vermesini bekliyorum. Temayüle girmeyeceğimi ısrarla ve haksız olarak yayan arkadaşımın AK Parti'de siyaset yaptığını unutmamasını hatırlatıyorum."
Peki, AK Parti'deki bu 'Fısıltı Gazetesi'ni yöneten kim?

kulislerden
Bayraktar İzmir için konuşuluyor

Ankara'dan ufuk turuna devam ediyorum. AK Parti, pazar günü eğilim yoklaması düzenledi. CHP'de de bazı illerde önseçim yapacak. Bunun Türkçe meali şu... Aralarında İzmir'in de bulunduğu illerde milletvekili adaylarını genel merkez, daha da doğrusu liderler belirleyecek. AK Parti'de geçtiğimiz hafta aday adayları görevlerinden istifa edip başvurularını yaptı. Buradan şuna geleceğim...
Hep diyoruz ya, "İzmir'in milletvekilleri Ankara'da iş yapmalı. Bizi yatırım konusunda desteklemeli" diye... İşte, kuvvetli adaylardan birisi olan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti'den milletvekiliği için görevinden ayrıldı. Büyük ihtimal ile İzmir'den veya Ankara'dan aday gösterilecek. Bayraktar'ın parti içindeki ağırlığı da biliniyor. Bayaraktar, 8 yıl içinde Türkiye'deki büyük projelere imza atmış bir isim. Tam 430 bin konutun yapımında çalıştı. Başbakan Erdoğan ile diyaloğu çok iyi. Ayrıca eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da İzmir'den aday gösterilebileceği konuşulmuştu. Birisi 1. diğeri de 2. bölgeden aday gösterilirse kazanan gerçekten İzmir olur. TOKİ gibi bir kuruma hükmetmiş, bu konuda başarısını kanıtlamış bir bürokratın İzmir'e katkısı çok fazla olur. Partisi ne olursa olsun, İzmirlilerin Bayraktar'a sahip çıkması ve istemesi gerekiyor. Erdoğan Bayraktar, İzmir'in hep beklediği o yatırımlara vesile olur...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA