• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Takvim hızlandı ERKİN USMAN

Takvim hızlandı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2011, 00:00
Bugün itibariyle seçimlere tam 88 gün var... Gözlerini TBMM'ye çevirenler için sayılı günler başladı. AK Parti'de pazartesi günü adaylık başvuruları sona erdi. CHP'de başvurular 18 Mart Cuma günü başlayacak ve 28 Mart'ta sone erecek. Tabii bu örgütlerin kendi taraflarına verdiği süre... Asıl heyecan Nisan'da. YSK adayları açıklayacak. Hal böyle olunca yine bir Ankara-İzmir ufuk turu yaptım... Kimler öne çıkıyor, teker teker başlayalım. İlk bakış CHP'den...
* * *
CHP, her ne kadar son zamanlarda bir takım iddialar ile uğraşıyorsa da hummalı bir çalışma da var. Parti, kimlerden, hangi kesimlerden nasıl oy alacak bunlar da araştırılıyor. Mesala, gÖçmen oyları nasıl alınır? Büyük metropollerde bulunan Doğu ve Güneydoğulu oyları kimler tarafından partiye kazandırılır.
Tabii, İzmir deyince bu oyların nereye gideceği çok çok önemli oluyor. Sadece Güneydoğulu olmak bu oyları almaya yetmiyor. Bu kesimler üzerinde etkisi olan sevilen kişiler aranıyor. İzmir'de Anadolu Birliği Dernekleri var. Onlarca derneğin üst birliği. Bu birliğin Genel Başkan Yardımcısı Adnan Erdil yıllardır Ege'de işadamı olarak yeni istahdam alanları yaratıyor, iş veriyor ve politika yapıyor.

seçime doğru
Handan Özcan "Bana güvenin" diyor

AK Parti'de aday adayları için "heyecan dolu" günlerdeyiz.
Pazar günü "temayül yoklaması" var. Dört bine yakın "ön seçmen" aday listesinde görmek istedikleri ilk 13
kişinin isimlerini işaretleyecek.
Aday adayları şu final günlerinde ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle turluyor.
* * *
Handan Özcan, İzmir siyaset dünyasına adı yabancı gelmeyen bir isim.
Yakın günlere kadar, AK Parti'nin il başkan yardımcısıydı.
Handan Özcan bir endüstri mühendisi.
Siyaset kulvarının yabancısı değil. Hatta, ciddi sayılacak biçimde deneyimi de var.
Piyano çalıyor, cemiyet hayatının çeşitli kesimlerinde kendini kabul ettirmiş bir bayan.
Üstelik bir de modellik yapmış.
Handan Özcan'ın siyasi hayatı Bayraklı'da başladı. Bayram Toksoy'un başkanlığındaki Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu'nda görev aldı.
Bayraklı'nın yeni ilçe olduğu o günlerde partinin kurucuları arasında Handan Özcan'ı görüyoruz.
Handan Özcan, "AK Parti İzmir Birinci Bölge listesinin seçilebilir bir sırasında yer alacağımdan eminim" diyor ve ekliyor:
"Hizmetmizde sınır yoktur. Bana güvenin..."

kulis
Tabana dayanmayan demokrasi olmaz

CHP kulisleri "ön seçim şart" sloganları ile dolu...
Bostanlı barınak toplantılarına katılan gençler, öğretim üyeleri, sendika temsilcilerinin gündeminde "ön seçim" vardı. Partilerdeki genel başkan hegemonyasının sona erdirilmesi için "tabanın" görüşünün yönetim ve meclise yansıtılmasının "en önemli unsur" olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.
Bu konuda yapılan eleştirilerde CHP ilk sırayı aldı. Tartışmalarda CHP ile ilgili görüşlerini dile getiren gazeteci Ahmet Kadıbeşegil, "ön seçim şart" diyerek şunları söyledi.
"Bu seçimde bir siyasi dönüşümün kavgası veriliyor. Bu kavga taban ve onun oluşturduğu örgütle verilir. Bunu sağlamak için örgüt ve tabanın söz sahibi olması gerekir. Bunu sağlayacak tek yol adayları ön seçim yoluyla belilemektir. İktidarda veya muhalefette olsun, tabana dayanmayan bir demokrasi kavgası verilmesi mümkün değildir. Seçimleri, var olan milletvekilleri ve parti meclisi üyelerini milletvekili yapmak aracı olmaktan kurtarılmalıdır.
CHP öngördüğü aile sigortası, bedelli askerlik, mazot indirimi, özgürlük gibi görüşlerini benimsetebilmek için örgütün çalışmasına gereksinimi vardır. Bunu da ancak ön seçim sağlar.
Yönetimde yer alan herkesin atama beklediği bir yöntem CHP'nin hedefini engelleyecek en önemli etkendir. İllerde belli sıralara kontenjan kullanımı ile üyellerle yapılacak bir ön seçim CHP'nin tek çıkış noktasıdır."

küpe
Namuslu bir adam, Tanrı'nın en soylu eseridir.
Fope


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA