• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkan Durak, Kaf-Kaf’a cennet yolunu açtı ERKİN USMAN

Başkan Durak, Kaf-Kaf’a cennet yolunu açtı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2011, 00:00
Bundan 4 yıl kadar önce, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak bizi Yamanlar turuna götürmüş, Gürkan Ertaç'la bana, uzun yıllar Verem Savaş Sanatoryumu olarak görev yaptıktan sonra işlevini yitiren Karagöl'deki Verem Savaş Derneği'ne ait tesisleri göstererek, "Burayı ne yapıp yapıp Karşıyaka'nın ve Türk sporunun hizmetine sunacağım" demişti.
Doğrusu o zamanlar biraz dudak bükerek baktık. Çünkü önce Çevre ve Orman Bakanlığı ile anlaşma yapılacak, Verem Savaş Derneği'nden tesis belediyeye kazandırılacak, oradan da Kaf-Kaf'a ve sporumuzun hizmetine kamp olarak düzenlenecekti.
* * *
Biz unuttuk, bu ütopik girişimin de kadük hale geldiğini sandık. Ancak Durak olayın peşini bırakmamış ve uzun girişimler sonucu tesisin 29 yıllığına belediyeye kiralanmasını sağlamış. Gidenleriniz biliyordur, gitmeyenlere, görmeyenlere söyleyeyim... Öyle bir hava var ki astım hastası olsanız bir haftada iyileşirsiniz. Bundan böyle İzmir ve Ege takımlarının aklı varsa, kamp için dünyanın parasını vererek Abant'a, Davraz'a, Kartepe'ye, Kızılcahamam'a gitmezler. İzmir'in her yönünden en çok 30 dakikada Yamanlar'a ulaşabilirsiniz.
* * *
İzmir Verem Savaş Derneği'nin 2000 yılında boşalttığı ve 2006 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı'na devrettiği ve 11 yıldır atıl bulunan tesisin devri için yapılan protokol gelecek hafta Karşıyaka İlçe Meclisi'nin onayına sunulacak. Onaydan geçtikten sonra tesisin projelendirilmesine başlanacak. Projelerden sonra en kısa sürede yatırımcılar bulunup inşaatın başlanması planlanıyor. Başkan Durak, uzun süre peşinde koşup kotardığı tesis için, "Çürümeye terk edilen sahipsiz tesisleri sporculara hizmet veren bir kampa dönüştüreceğiz. Buradan KSK, İzmir kulüpleri ve Milli takımlar da yararlanacak. Ulu çam ağaçları arasında kamp yapacak buradan daha güzel bir yer olamaz" dedi. Cevat Başkan'a sporcular minnet duyacaklar bence.

hayattan
Vefa dediğin böyle olmalı

Altay Kulübü'nün Altyapı Sorumlusu Serdar Özdar'ı hayatının baharında, en verimli çağında amansız hastalığa kurban verdik, yitirdik. Cenazesi Alsancak Camii'de kılınan cenaze namazdan sonra Yeni Bornova Kabristanı'na defnedildi. Özdar'ı, ebedi yolculuğa büyük bir kalabalık uğurladı. İçlerinde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de vardı. Özgener, çocukluk arkadaşına son görevi en iyi şekilde yapabilmek için çırpındı. Saygı duruşunda bulundu, tabutunu taşıdı, bununla da yetinmedi, kabristanda sağnak yağış altında cenazenin gömüleceği çukura da inerek tabutun yerleştirilmesine yardım etti. Biz çok kişi biliriz, bir yerlere, bir mevkilere geldikten sonra bırakın çocukluk arkadaşını, akrabalarını bile unutur. Bu nedenle Mahmut Özgener'in gösterdiği vefayı herkese örnek gösteriyorum.

fıkra
İhtiyar delikanlı

70 yaşındaki Temel, gitmiş 18'indeki Fadime ile evlenmiş.
Dostları uyarmış.
"On sene sonra 0 28 olurken, sen 80 olacaksın, farkında misun?"
Temel:
"Uyy... O da mesele midur? 10 yıl sonra oni boşar, 18'inde bir başkası ile evlenirum..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA