• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Namık Kemal’de aşure bayramı ERKİN USMAN

Namık Kemal'de aşure bayramı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.05.2011, 00:00
İzmir'in tarihi ve en önemli liseleri arasında yer alan Namık Kemal Lisesi yarın saat 12.00'de mezunlarını geleneksel Aşure Günü'nde buluşturuyor. Buluşma saat 14.00'e kadar sürecek.
Türkiye'ye değerli hizmetlerde bulunan pek çok bakan, milletvekili, senatör, vali, belediye başkanı, tıp adamları, anıt öğretmenler, iş aleminin değerli şahsiyetleri, musiki dünyamızın nadide çiçekleri, ünlü gazeteciler, hep eski adı 2. Lise, sonradan İnönü Lisesi ve nihayet Namık Kemal olan bu önemli eğitim kurumunun mezunları.
* * *
Mezunlara kabaca bir göz atacak olursak. Bakanlar: Ali Naili Erdem, Yüksel Çakmur, Hasan Denizkurdu, Yücel Seçkiner ve Ertuğrul Günay (şimdiki Kültür ve Turizm Bakanı). Senatör: Akın Özdemir. Milletvekilleri: Süha Tanık, Bülent Baratalı. Vali: Yahya Gür. Tıp adamları: Prof. Dr. Niyazi Lodos, Prof. Dr. Uçar Asena, Prof. Dr. Arman Çağdaş, Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu, Prof. Dr. Adem Güler, Prof. Dr. Çetin İşleğen, Prof. Dr. Hakkı Bilgehan, Dr. Şaban Acarbay, Dr. Nail Ceyhan, Dr. Murat Çakaloz, Gazi Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Mertan, eczacı Atila Sayıner. Ekonomi devleri: Şinasi Ertan, Necip Kalkan, Prof. Dr. Aytaç Eker, Prof. Dr. Ramazan Savranbaşı, Doç. Dr. Suavi Tuncay, Halil Atila.
* * *
Namık Kemal Lisesi, belediye başkanlarının yuvası. Yüksel Çakmur, Cihan Türsen, Abdül Batur, Ahmet Sarışın ve Bülent Baratalı bir çırpıda sayıverdiklerimiz. Baro Başkanı Bahattin Özcan, Türk edebiyatı ve musikisinin anıt isimleri, Fuat Edip Baksı, Necip Mirkelamoğlu, Ekrem Güyer, Özer Uçar, İsmail Özboyacı. Sinema- Tiyatro: Dinçer Sümer, Ege, Rana Cabbar da bu okuldan mezun. Gazeteciler arasında da ünlü isimler var. Dinç Bilgin, Ertuğrul Özkök, Gürkan Ertaç, Okan Yüksel, Sayan Sokullu, Ünal Tümin, Yaşar Eyice, Aykut Poturoğlu, Tayyar Özdemir, Hüsnü Kaftan, Ertuğrul Kale, İsmail Özelçinler ve Süleyman Alasya.

kentten
Müdür Bey'in basın kuşkusu

Kamunun vatandaşı bilgilendirme görevi var. Bunun yasası var, genelgeleri var.
İzmir'de pek çok kamu kurum ve kuruluşunun yöneticisi bunun bilincinde. Biz gazeteciler aradığımızda eksik olmasınlar teknik bilgiler çerçevesinde merak edilen konularda aydınlatıcı, tatmin edici bilgiler verirler.
MTA, yani Maden Tetkik Arama Kurumu İzmir Bölge Müdürü Murat Topaloğlu'nun galiba özel durumu var. Yazar arkadaşımız Selamettin Bayındır bir konuda bilgisine başvuracak. Telefona bile çıkmıyor, sekreterine görüşmeyeceğini söylüyor.
İnsan bir "merhaba" der, hal hatır sorar sonra da, "Mazur görün bizim bilgi vermemiz istenmiyor" filan diye özür diler.
Emekliye ayrılan Bölge Müdürü Sinan Arslan'la nazik bir diyaloğumuz, sıcak bir selamımız vardı.
Bizim çocuklar Sinan Arslan'ın kulaklarını çınlatıyor.

küpe
Kalbin mantığa sığmayan apayrı bir mantığı vardır.
Pascal


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA