• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kahramanlar destanı ERKİN USMAN

Kahramanlar destanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2011, 00:00
İsmail Sivri'ye göre Okan Yüksel, "yürekli bir kişilik, güçlü bir kalem, ince bir zeka ve keskin bir dil oldu."
Ünal Tümin'e göre Okan Yüksel, "gazete haberi yazdı. Okan Yüksel spor yazdı, köşe yazısı, makale, fıkra, şiir yazdı..."
Hayatın herbir alanında direngenliği, mücadeleyi, kafa tutmayı rehber edinen Okan Yüksel, Nurettin Tekindor'a göre, "... mesleğin çilesini onurla omuzlamış, kalemini insan sevgisine adamış, toplum sorumluluğunu hiç ertelememiş bir gazeteci."
***
Bana göre de Okan Yüksel, İzmir'in sayılı araştırmacı gazetecilerinden. Yüksel, birçok dernek, sendika, sivil toplum kuruluşunda gönüllü başkanlık, yöneticilik yaparken kırk beş yıllık gazeteciliğini de edebiyat, ekonomi, basın ve spor alanında elliye yakın kitabı ile zenginleştirdi...
O, Karşıyaka'lı olarak namlıdır ama çocukluğu, ilk gençlik ve delikanlılık yılları Kahramanlar'da geçmiştir... Kahramanlar İlkokulu, Namık Kemal Lisesi eğitimini sürdürdüğü okullardır.
***
Okan Yüksel bir destan havasında "Kahramanlar"ı yazdı... Türk edebiyatının önde gelen şairleri Aykut Poturoğlu, Dinçer Sümer, Refik Durbaş ve kendisi ile birlikte, spor dünyasının ünlüleri de var bu kitapta; Nevzat Güzelırmak, Özer Yurteri, Prof. Dr. Çetin İşleğen, Ayfer Elmastaşoğlu, Ergun Öztuna, Dr. Şaban Acarbay, Ertan Öznur, Yüksel Sunay, Zait Çelikaltay, Erim Yıkgeç, Prof. Dr. Aytaç Eker ve onlarcası... Karşıyaka Spor Kulübün'de başkanlık yapan Ünal Kamalı, Coşkun Süer, Cihan Türsen, Hasan Denizkurdu da var bu kitapta. Namık Kemal Liseli olarak... İzmir belediyelerinde başkanlık yapan Yüksel Çakmur, Cihan Türsen, Bülent Baratalı, Cengiz Bulut, Ahmet Sarışın, Abdül Batur, Ali Naili Erdem ve Hasan Denizkurdu gibi bakanlar ile gazeteciler olarak Dinç Bilgin, Gürkan Ertaç, Ertuğrul Özkök, Süleyman Alasya, Durmuş Odabaşı, Cengiz Güven, Tayyar Özdemir, Yaşar Eyice, İsmail Özelçinler, İsmail Özboyacı, Baydo Baykal, Hüsnü Kaftan da kitapta yer alıyor.
* * *
Veysel Gültaş ve Yılmaz Özdil'in yazıları ile zenginleşen kitapta, şampiyon güreşçiler Necip Kalkan, Doç. Dr. Ramazan Savranbaşı, Ali Yeşil, sanatçılar Yusuf Sezgin, Birgül Su Arıç, Fuat Edip Baskı, İsmet Kültür, Necip Mirkelamoğlu, dünya çapında cerrah Prof. Dr. Adem Güler ve İzmir'in efsane ismi Dr. Behçet Uz, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ümit Erdem, milletvekili Süha Tanık ve yüzlerce ünlü Namık Kemal Liseli'nin yer aldığı "Kahramanlar" kitabı hem tarihe
hem coğrafyaya tanıklık ediyor.
Kahramanlar İlkokulu'ndan, Çayırlıbahçe Spor Kulübü'nden, Namık Kemal Lisesi'nden haber almak, Kahramanlar'ı yeniden yaşamak isteyenler için bir destan kitabı "Kahramanlar."

KİT-VAK'a destek insanlık borcu
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) öncülüğünde Ege-Koop ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Tülov Korosu'nun Türk Sanat Müziği konseri, İzmirlilerden tam not aldı. Klasik Türk Müziği Devlet Korosu sanatçısı Şef E. Uğur Urşan yönetiminde gerçekleşen konserde, Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel eserleri seslendirildi.
O gece, Vali yardımcıları Şükrü Kara, Ardahan Totuk, RTÜK Bölge Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ile Kültür eski Bakanı KİT-VAK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve KİT-VAK Yönetim Kurulu Başkanı Reamazan Soncul oradaydı.
Konser öncesi Ege-Koop Genel Başkanı TÜLOV Başkan Vekili Hüseyin Aslan. KİT-VAK'ın konukevi projesini anlattı ve tüm İzmirlilere hasta ve hasta yakınları yararına yapılmakta olan projeye destek çağrısında bulundu ve ekledi: "KİT-VAK'a destek, hepimizin insanlık borcudur."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA