• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Polis Akademisi 1969 ERKİN USMAN

Polis Akademisi 1969

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2011, 00:00
Hepsi Polis Akademisi'nin 1969 yılı mezunları.
İçlerinden Azmi Hepengür'ü dinliyorum.
Hepengür, "Bizler 1969 senesinde Polis Akademisi'nden 134 kişi mezun olduk. Ülkemizin çeşitli yerlerinde şehitler vermek pahasına 42 yıl hizmet yolunda koşturduk" diyor ve zaman zaman devre arkadaşları ile çeşitli illerde toplanarak Polis Akademisi'nde okudukları günleri yad ettiktlerini anlatıyor ve devam ediyor:
"O günlerden günümüze gelinceye kadar teşkilatımızdaki yenilikleri, teknik gelişmeleri memnuniyetle gündeme getirerek mutlu olduk."
* * *
Polis Akademisi mezunları en son toplantılarını Denizli'de Colossae Otel'de ailece toplanarak özlem giderdiler.
Bu toplantıya katılanlar, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve eşinin ilgilerinden çok memnun olduklarını her fırsatta anlatıyor.
İzmir'deki bu toplantıya katılan Emniyet Müdürlerini de sayalım: Halil Tataş, Azmi Hepengür, Erdem Süral,
Yahya Gış, Ahmet Turan Buluş, Ömer Eratik, Natık Canca, Ali Kaygısız, Osman Ülker, Bülent Kenaroğlu,
Halil Erciyas, Atilla Germiyanoğlu.

Savaş Özerdem'in ciddiyeti
Savaş Özerdem yakından tanıdığımız Karşıyaka sevdalılarından biridir. Karşıyaka ve Karşıyaka Spor Kulübü için yaptığı verimli çalışmaları da hepimiz biliriz. Aynı zamanda 1912 Karşıyaka Derneği'nin de Asbaşkanı'dır. Özerdem 6 aylık uzun bir çalışmadan sonra derneğin 150 üyesinin bilgilerini bir albümde toparladı ve Kültür Hamalı Tufan Atakişi de bastı.
Geçtiğimiz hafta 7. Olağan Genel Kurul'un yapıldığı 1912 Karşıyaka Derneği lokalinde seçim telaşı yaşanırken Yalçın Temizocak, büyük bir ciddiyetle albümleri dağıtan Savaş Özerdem'e takılmakla meşguldü.

Buca'da Kiraz Şenlikleri
Bir zamanlar "üzüm" sembolüydü Buca.
Şimdi ise bu ilçede "Kiraz şenlikleri" birbirini izliyor.
İzmirlilerin kent ortamından kaçarak sığındığı çam ormanları ve yeşillikler arasındaki Buca Belenbaşı köyünde geleneksel hale gelen Yörük Kültürünü Tanıtma ve 7'nci Kiraz Şenliği hazırlıkları başladı.
* * *
110 yıl önce Antalya'dan Belenbaşı köyüne yerleşen Keçeli Yörükleri gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmak için düzenledikleri şenlikte, tadı ve iriliği ile kirazlarını da tanıtmaya çalışıyorlar. 5 Haziran Pazar günü yapılacak Yörük Kültürünü Tanıtma ve 7'nci Kiraz Şenliği'nde yerel sanatçıların yanı sıra Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçıları Sümer İzgü ve Ali Çakar sahne alacak. Son yıllarda organik tarımcılık ile önemli isim yapan Belenbaşı Köyü Muhtarı İsmet İlhan şöyle konuşuyor:
"Şenliğimizde İzmirlileri görmekten mutlu olacağız. Bir bölümü Avrupa'ya ihraç edilen çok özel kirazlarımızı öncelikle kendi vatandaşlarımızın yemesini istiyoruz. Yörüklerin yaşamını, kütürünü merak eden herkesi şenliğimize bekliyoruz."
* * *
Belenbaşı köyüne, Buca Şirinyer'den 177 numaralı belediye otobüsleri kalkıyor. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler Buca Kaynaklar köyü asfaltını devam edip Belenbaşı ve Kırıklar köyü levhasından dönüp ulaşabilirler.

fıkra

Güçsüz adam

Hakim, sanık adama sordu:
"Hanımın kafasına niçin sandalye ile vurdun?"
Çelimsiz sanık, boynunu büküp cevap verdi:
"Ne yapayım hakim bey? Gücüm masayı kaldırmaya yetmedi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA