• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu DP nasıl dirilir?... ERKİN USMAN

Bu DP nasıl dirilir?...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2011, 00:00
Babası Fazlı Arınç, gerçek Demokrat Parti'nin önemli isimlerinden biriydi.
Fazlı Arınç DP'nin İzmir yönetiminde bulunmuş, İzmir'i milletvekili olarak Meclis'te temsil etmiş, son durağı da Yassıada olmuş.
Turan Arınç böyle bir babanın oğlu...
O da babasının misyonunu üstlendi.
Adalet Partisinden başlayıp Doğru Yol'da yol aldı ve sonra da yeni Demokrat Parti'nin kulvarında koşturdu.
Belerdi Meclis üyeliği yaptı, il başkanlığını yürüttü ve o da illetvekili oldu.
***
Bir zamanlar ortalığın kozunu atan Demokrat Parti, şimdi yerlerde...
Seçimlerde sıfır çekmesine az kaldı.
Turan Arınç dün konuğumuzdu.
Sordum...
"Şu Demokrat Parti'nin dirilmesi için ne lazım?"
Cevap:
" Genel Başkan Namık Kemal Zeybek ve ekibinin hemen büyük kongreye gitmesi lazım. Yeni bir genel başkanın belirlenmesi için, bu kongrede geçici bir emanetçinin
bulunması şart. Bu emanetçi sokaktaki bir adam da olabilir ama, Hüsamettin Cindoruk ve Namık Kemal Zeybek olamaz. Asla..."
"Neden?"
Cevap:"İkisi de partinin mallarını satıp savurmuşlardır. Parti bu iki zata bir daha teslim edilmemeli..."
Soru: "Diriliş için başka senaryo var mı?"
Cevap:
" Daha sonra kalplerinde biraz duygu kalmışsa, bu partiye ve misyona kendilerini borçlu hissediyorlarsa, sayın Süleyman Demirel, sayın Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve bu işe ömrünü vermiş İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Ali Naili Erdem, Necmettin Cevheri, Yıldırım Avcı, parti duayenleri bir araya gelip partiyi yerel seçimlere hazırlayacak bir genel başkan bulmaları lazım."
Ve, Turan Arınç noktayı şöyle koyuyor:
"Mutlak surerette, bu Parti'nin kendi marka ismi olan Doğruyol adını alması lazım."

hayattan
Romanya'ya folklor çıkarması

Geçtiğimiz hafta sonu Romanya'nın Brasov kentinde uluslararası bir etkinlik vardı.
Adı: Garofita Piiiietrei Cravilui Festevali...
Otuzdan fazla ülke halk oyunları ekiplerinin katıldığı bu festivalde Türkiye'yi İzmir Yörem Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü temsil etti.
4 müzisyen, 4 idareci ve 26 sporcu ile Fesitavale katılan İzmir ekibi dikkatleri üzerni kışlandı. Bir dahaki festival için ısrarlı davet alan ekibimiz kafile başkanı Aydan Çılgın, yardımcıları Orhan Sümer ve Necati Arkuaz'dı. Ümit Çılgın da idareci...

İşitme engellilere basketbol okulu

İzmir Üniversitesi Bostanlıspor basketbol şubesi, İzmir'de bir ilke daha imza atarak, "İşitme Engelliler Basketbol Okulu" açacak.
İzmir Üniversitesi ile işbirliğinden sonra sosyal projelerle eğitime daha fazla önem veren ve sporda fair play'ı ön planda tutan İzmir Üniversitesi Bostanlıspor, Ağustos-Ekim aylarını kapsayacak 3 aylık "İşitme Engelliler Basketbol Okulu"nda basketbol eğitimi verecek. Basketbol isteyen, yeteneği olan ancak imkbulamayan kız erkek 7-15 yaş grubuyla çalışmaları başlatacak olan kulüpte hazırlıklar tamamlandı.
İzmir Üniversitesi'nin bu konuda büyük katkısını aldıklarını ve birlikte projeyi ürettiklerini belirten kulüp başkanı Avni Erboy, "İzmir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, mütevelli heyet üyeleri Ali Rıza Doğanata, Selim Doğanata, SKS başkanı Y.Doç.Dr. Serkan Çınarlı ile sürekli olarak temas halindeyiz. Bu konu açıldığında bize büyük destek verdiler" diyor.

fıkra
Olmaz olur mu?

Delikanlı genç kıza ateşli aşkını ilan etmeden önce emin olabilmek için son bir kere daha sordu:
"Sevgilim, hiç hayatında benden önce sana parmağının ucu ile dokunduğu halde seni iliklerine kadar titreten bir adam oldu mu?"
"Oldu..."
"Kim o?..."
"Dişçim..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA