• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Selçuk kaybetti... ERKİN USMAN

Selçuk kaybetti...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2011, 00:00
Farkında mısınız bilmiyorum ama; İzmir'in hemen hemen tüm ilçelerinde Meslek Yüksek Okulu var ama, Selçuk'ta yok.
Neden mi?
Anlatalım biz de neden olmadığını...
Bu gerçeği gören Selçuk'un önde gelen aydın isimleri, Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği adında bir dernek kurarlar ve soluğu DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün hocanın yanında alırlar.
***
Heyet rektörden, ilçelerinde bir MYO kurulmasını ister. Rektör de, bu yılın ocak ayında Üniversite Senatosu'nu toplar ve Selçuk'ta DEÜ'ne bağlı, İşletme Yönetimi, Mimari Restorasyon, Turizm Rehberliği ve Hava Ulaştırma İşletmeciliği olmak üzere dört bölümden oluşan Selçuk Meslek Yüksek Okulu kurulması ve 2012-2013 döneminde de açılması kararını alır.
İlçe Kaymakamı Aziz İnci ve Belediye Başkanı Vefa Ülgür de destek vermektedir. Hatta öyle ki, başkan, okulun açılışı için 7.500 m2'lik arsa, bina yapımı ve bina inşaatının da bu yıl içinde de başlanacağı taahhütünde bulunur ve bu konuda da belediye meclisinden yetki alır.
Rektörlük bir heyet oluşturur. Heyet Selçuk'a gider. Başkan Ülgür ve Kaymakam heyete yeri gösterir. Heyet olumlu görüşü rektöre sunar. Rektörlük karşılıklı taahhütlerin yerine gelmesi için bir protokol hazırlar. Taslak protokol, başkan tarafından da incelenir. Hazırlanan iki sayfalık esas protokolde imzaları bulunan Kaymakam Aziz İnci, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ve Dernek Başkanı Remzi Çelikel, söz konusu protokolün imzalanması için 23 Ağustos günü saat 14.00'te randevulaşılırlar.
Gün gelir. Dernek yöneticileri rektör hocanın makamında yerlerini alır. Ama o da ne? Başkan Vefa Ülgür, hiçbir gerekçe göstermeden toplantıya gelmez. Başkan gelmeyince doğal olarak kaymakam da gelmez. Ne rektör hoca, ne de kaymakam, ısrarla aramalarına rağmen başkana ulaşamazlar.
* * *
Selçuk halkına, gençlerine şok yaratan ve Selçuk'u ayağa kaldıran bu durumun sorumlusu olarak gösterilen başkana şimdi Selçuklular soruyor: Bunu bize neden yaptın başkan?
Suçumuz neydi?
Madem söz verdin sözünü neden yerine getirmedin? Biz hep kaybetmeye devam mı edeceğiz?
İşte, söz verdiği halde imza töerenine katılmayan başkan Vefa Ülgür'ün bu tavrı nedeni ile Selçuk'ta meslek yüksek okulu kurulamaz.
Dileğimiz, sayın başkanın bu tavrını acilen değiştirmesi, taahhütlerini yerine getirmesi ve işi politikadan uzak tutmasıdır...
Çünkü Selçuk, böylesi bir okulu hak ediyor...

Boş sayfalar

Nazım Hikmet bir toplantıda sohbet ettiği edebiyatçılara:
"Hepinizle anlaşabilirim ama, Hakkı Süha ile hayır" der.
Hakkı Süha:
"Tabii. Elbette uzlaşamayız. Senin özün sözüne oymuyor. Proleter geçiniyor, lord gibi yaşıyorsun."
Nazım'ın "Ne münasebet?" şeklindeki itirazına da şu karşılığı verir:
"Şiir mecmuaların işte meydanda. Sayfaların dörtte üç buçuğu boş. Bu kadar israfı lordlardan başka kim yapar?"

Bana biraz müsaade!

Bu köşeden yıllarboyu gün sektirmeden birlikte olduk.
İyi de kaynaşmıştık.
Şu kavanoz dipli dünyada, "Biraz da izin yapalım" dedik.
Bir hafta sürecek gezideyim.
Şimdiden "Bayramınız kutlu olsun..." diyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA