• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Katmerci’den Akay’a iddialı bir yanıt ERKİN USMAN

Katmerci'den Akay'a iddialı bir yanıt

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2011, 00:00
İzmir'de AK Parti kurucu İl Başkanı ve eski Milletvekili İsmail Katmerci, İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı eleştirdi. Katmerci, Yeni Asır'ın başarılı siyaset muhabiri Onur Çakır'a yaptığı açıklamada Akay'ın AK Parti İzmir Teşkilatı kurulurken kendisine il başkanlığı teklifinde bulunulduğu yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.
* * *
Akay ne demişti?
Bir görüşe göre Akay şöyle konuşmuştu:
"AK Parti'nin kuruluşundan sonra bizi toplantıya davet ettiler. O dönemde aktif ticareti bırakma aşamasındaydım. 'Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç senin il başkanı olmanı istiyor' dediler. Kabul edemeyeceğimi söyledim. Benden sonra İsmail Katmerci görüşmeye girdi. Heyet Ankara'ya döndüğünde rapor yazmış, 'İzmir'de il başkanı aranıyorsa Ömer Cihat Akay olur' diye. İsmail Bey yolda beni aradı. 'Kolları sıva beraber çalışacağız' dedi. İzmir'e dönünce düşüncesini değiştirdi. 'Seni yönetimimde düşünmüyorum' dedi. İsmail Katmerci beni o zaman il başkan yardımcısı olarak alsaydı, iddia ediyorum AK Parti İzmir'de çok daha farklı bir konumda olurdu."
* * *
Katmerci ise, Akay'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürüyor ve "Hiç alakası yok. O süreçte Ömer Cihat Akay'ın ismi cismi bile geçmedi. Öyle bir şey olmadı" diyor ve ekliyor:
"İl başkan yardımcılığına ayıracak zaman buluyordu da neden il başkanlığını istemedi? O dönemde ismi cismi hiç duyulmadı. Beraber çalışma istemek illa ki yönetime almak anlamında değil. Particilikte makam mevkii olması mı lazım? Güçlü bir ekibimiz vardı. Ömer Cihat Akay'ı almayı düşünmemişiz. Ben bir takım kurdum. O takımda kendisine yer vermemişim. 'Ben olsaydım daha farklı olurdu' demek öteki arkadaşlar başarılı olamadı anlamına mı geliyor? Biz bu partiyi sıfırdan teşkilatlandırdık. Biz başarılıydık. Demek ki o zaman tecrübem onu kurduğum takımın içine almayı uygun bulmadı. 10 yıl önceki konuyu neden gündeme getirdi? Ben teşekkür beklerdim. Bıraktığım koltukta oturuyor."
* * *
İzmir'e gelen heyetin çok sayıda isimle görüşme yaptığını anlatan Katmerci'den son çıkış:
"Ben aday gösterildim diye bir şey yok. Kendisine pay çıkarmaya çalışıyor. Bunlar konuşulacak şey değil. Bunlar basitlik. 'Bana Turist Ömer' derlerdi demek ne oluyor? Son derece basit. Artist Ömer olduğunu bilseydim kenarından geçmezdim. Kendisini hiçbir çalışmada görmedim. Konak'ta yöneticilik yaptığından kimsenin haberi yok."

hayattan
Osmanlıca öğrenmek isteyeneler buraya

Karşıyaka'da 6 yıldır yayınlanan, Kente Katkı Ödülü sahibi ve en uzun soluklu derginin okurları tarafından oluşturulan Karşıya & Karşıyaka Kent, Kültür ve Sanat Dergisi Okur Platformu'nun geçen dönem başlattığı yaratıcı yazarlık atölye Çalışmasına bu sene yenilerini ekledi: Suluboya resim, sinema (kısa metraj) ve Osmanlıca okuma.
Son zamanlarda büyük ilgi görmeğe başlayan popüler Osmanlı tarihi Osmanlıca okumaya, bir televizyon kanalında düzenlenen film yarışması ise sinema (kısa metraj) tekniklerine olan ilginin artmasına neden oldu. Atölye çalışmalarıyla ilgili daha geniş bilgi almak isteyenler KAROK'a 330 99 93 nolu telefondan ulaşabilir.

küpe
Hayat, duygulananlar için bir trajedi, düşünenler için bir komedidir.
La Bruyere


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI