• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Okulların  servis araçlarına dikkat! ERKİN USMAN

Okulların servis araçlarına dikkat!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2011, 00:00
İzmir'de ilköğretim ve ortaöğretimdeki okuyan yaklaşık 700 bin öğrenci ile 30 bin öğretmen bugün 2011-2012 Eğitim yılı için ders başı yapacak.
Bu aşamada, Makine Mühendisi Güngör Kaya, İzmir'deki öğrencilerin sağlıklı bir şekilde ve de herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan okullarına taşınabilmesi için taşıma yapacak olan araçlarda "Okul Taşıtı Yönetmeliği Şartları"nın mutlaka sağlanması gerektiğini vurguladı.
***
Kaya'nın açıklamasına göre; geçtiğimiz yıla kadar İzmir'de öğrenci taşıyan servislerin çoğunun ruhsatında "Okul Servis Aracı" yazmamasına rağmen bu işi rahatlıkla yaptı.
Kaya, "Bu sene daha dikkatli olalım. Çocuklarımızı trafik canavarlarına emanet etmeyelim" diyor ve ekliyor:
"Gerek velilerin ve okul yöneticilerin gerekse emniyet birimlerinin daha dikkatli olması durumunda bu sorun ortadan kalkacaktır. Buradaki en büyük sorun; denetimlerin yeterli olmaması."
Güngör Kaya; Ulaştırma Bakanlığı'nın 2009 yılında "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklikle servis araçlarının yaş sınırın 20'ye çıkarıldığını anımsatıyor ve devam ediyor:
"Araç yaşı büyüdükçe risk artacak. Trafik konusunda birçok sıkıntıyı barındıran ülkemizde, öğrencilerin taşınmasında 20 yaşındaki araçların kullanılması önemli bir risktir. Burada çok büyük dikkat gerekiyor. Trafik kurallarına karşı sorumsuz davranan, teknik donanımı eksik olan araçların yavrularımızın can güvenliğini tehlikeye atmasına engel olmalıyız."

hayattan
Zamanlama önemlidir

Bostanlı Cafe Park'ta belediye eski başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları, bazı iş adamlarının oluşturduğu bir masa...
Konu, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Çuhadaroğlu arasındaki MİT, İsrail ve dış politika olayı.
Haklı, haksız eleştiriler, şöyle olmalıydı, böyle olmalıydı diyen ve bunları yazılı ve görsel medyada savunanlara dayandırılan tezler.
Yaklaşık üç saat süren tartışmaların sonunda CHP'deki "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil ortaya çıktı ve "Size bir anekdot anlatayım" dedikten sonra bir ucu Kılıçdaroğlu'na uzanan o anekdota başladı.
İşte o anekdot:
"Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de yerini alır."
"Eşkiyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz"...
Bunlar İsmet İnönü'nün sözleri. İlki Dünya politikasında etkili oldu, ikincisi Türkiye'de.
"İktidardan olduk."
Bu sözler içte ve dışta birçok şeyi tetikledi.
Bu sözler de Demirel'in.
Demirel ayrıca partisinin yetkili kurullarında "İsmet Paşa bu konuda bir görüş belirtti mi?" diye soran kişiydi.
O tarihlerde herhangi bir konuda konuştuğu zaman gündem oluştururdu. Konuşmadığı zaman da, "Paşa niye konuşmuyor?" diye gündemde olurdu.
Bu konuda kural şu: Konuştuğun zaman tezin Dünya ve Türkiye gündemini sarsacak, konuşmadığın zaman da rakibine pas atmamış olacaksın.
Herkesi muhatap almayacaksın.
Zamanlamayı de iyi yapacaksın.
Liderlik, hele muhalefet kolay iş değil.

küpe
"Geçmiş bir dert için yakınmak,yeni dertler edinmektir."
Shakespeare

fıkra
Kavga yeri

Karı koca sokakta kavga ediyordu. Bir ara birbirlerine söylenerek yürürken, sesleri o kadar yükselmişti ki, herkes onlara bakmaya başladı. Adamcağız yalvardı:
"Rica ederim, hiç olmazsa sokakta kavga etmeyelim. Herkes bize bakıyor. Kepaze olacağız."
"Kadın homurdandı:
"Hakkın var, kavgamızı eve saklayalım."
Ve, ilave etti:
"Zaten burada kafana vuracak ne tabak var, ne çanak, ne de tencere..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA