• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kim demokrat görelim ERKİN USMAN

Kim demokrat görelim

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2011, 00:00
Yalnız CHP'nin değil, Türkiye'nin geleceğini etkileyecek önemli bir toplantı Kasım sonu veya Aralık başı Ankara'da yapılacak.
Burada alınacak kararla Türkiye'de ya demokrasiye yelken açılacak ya da bilinen statüko sürüp gidecek.
Tatil sonrası "barınak toplantılarının" ilkinde konu parti içi demokrasi idi.
Gençler, kendilerini siyaset yapma dışında bırakan tüm parti yönetimlerine ateş püskürüyordu.
CHP'nin "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil de o toplantıdaydı ve konuştu da:
"Burada karar verici sizsiniz. Sizin üye olduğunuz partide oylarınız geçerli olmuyorsa. Seçimlerde o partiye oy vermeyin. Örneğin CHP bir tüzük kurultayına gidiyor. Açıklanan taslak metin, eskisi gibi genel merkez yönetimine büyük yetki veriyor. Eğer, şayet ve ancak gibi kelimelerle sözde getirdiği parti içi demokrasiyi gesp ediyor. Parti içi demokraside CHP'nin nereye geldiği belli. Parti içi demokrasiyi var etmek ve onu işler hale getirmek sadece CHP için değil, Türkiye için de önemlidir. Onun için üyelerin katılımı ile ön seçimi savunmak 'demokratım' diyen herkesin görevidir."
* * *
Bu süreç içinde, partinin her kademesinde görev yapan kişilere soralım bakalım:
"Ön seçim istiyor musun?"
Bunlar arasında kaç kişi "evet" diyecek?
Belediye başkanı, milletvekili, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyeliği için üyelerin oyunu değil, geleceğini parti genel merkezindeki bir iki kişinin dudağına bırakan partilere oy vermeyin.
"Karanlıklar Prensi"ni dinlemeye devam:
"Afra tafra ile getirildi bu işler bugüne kadar. Ama bundan sonra yelken dolmaz. Tüm belediye başkanları, tüm ilçe başkanları, tüm belediye ve il genel meclis üyelerinin bu konuda açıklama yapmalarını isteyin ki, kim ön seçim istiyor, kim istemiyor ortaya çıksın. Kimse kaçak güreşmesin."

güncel

Spikerlikte dozu kaçırmamalı

Spikerlik zor iş.
Takımları tanıyacaksın, hakemleri tanıyacaksın, yöneticileri, teknik adamları tanıyacaksın, üstelik Şeref Tribünü'nde oturanları hemen tanıyabilecek sosyal çevren olacak.
Önceki gece Ertem Şener kardeşimiz Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv Avrupa Ligi maçını anlatıyor. Heyecan içinde ama kendisini beğendirebilmek için büyük çaba içinde.
* * *
Beşiktaş'lı Quaresma'nın yaptığı harika asistle Almeida golü atarken coşuyor ve "Bu Quaresma'nın üç bacağı var" diyor. İki bacağı anladık da, üçüncüsü için neyi kastettiğini bilemedik. Sonradan kırdığı potu anlamış olacak ki, "Quaresma sol ayağının dışıyla vuruyor, onu kastettim" diye çeviriyor ama hani derler ya, "Çevir kazı yanmasın, padişahim uyanmasın" o cinsten.
* * *
Dün paylaşım sitesinde bu yoruma tepkiler yağdı. Sonra Beşiktaş'ın gollerinden üçü kafayla atılınca buyuruyor: "Beşiktaş'ın kafası güzel..." Ve de Beşiktaş'ın attığı ilk golden sonra siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören için, "Beşiktaş Başkanı çok sevinçli ama içine atıyor" diyor. Hemen yanında oturan Spor Bakanı Suat Kılıç da seviniyor ama galiba onu hemen çıkaramıyor, ondan söz etmiyor. Dedim ya spikerlik zor iş...
Şener'e tavsiye: "Ne kadar çok kontrolsuz ve zorlama konuşursan o kadar gaf yaparsın. Dikkat..."

hayattan
Diş kıran boksör diş tabibi oldu

Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ve Dünya Boks Federasyonu (WBF) dünya şampiyonu, 35 yaşındaki ünlü Macar boksör Mihaly Kotai diş doktoru olmaya karar verdi. 65 kiloda boks yapan ve adından oldukça söz ettiren Macar boksör Mihaly Kotai boks yaparken rakiplerinin dişlerini kırdığını, ancak şimdi insanların sağlıklı dişlere kavuşması için diş doktoru olma kararı aldığını açıkladı.
* * *
Geçtiğimiz yıl boks sporunu bırakan Kotai, bokstan tamamen kopacağını, bundan böyle hayatına diş doktoru olarak devam etmek istediğini belirtti. Boks antrenörü ya da menajeri olmak istemediğini kaydeden Kotai, Budapeşte Tıp Üniversitesi'nin diş hekimliği bölümüne yazıldığını, bundan sonra okulunu bitirmek için çalışacağını, insanlara diş doktoru olarak hizmet etmek istediğini belirtti. Kotai'nin diş doktoru olmak istemesine geniş yer ayıran Macar medyası, Kotai'nin okulunu bitirip diş doktoru olması durumunda dünyada ilk kez profesyonel boks şampiyonunun diş doktoru olacağını yazdı. Anlaşılan diş kırmakla ünlü boksör artık günah çıkartacak.

küpe
Beklemeyi bilen insan, her şeyi elde edebilir.
B. Disraeli


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI