• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şimdi söz Zorlu’nun ERKİN USMAN

Şimdi söz Zorlu'nun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.10.2011, 00:00
Geçtiğimiz hafta , Basmane Meydanı'ndaki "çukur"u bir sohbet sırasında ele almış ve Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Çakmur'un görüşlerini nakletmiştim.
Kemal Zorlu, İzmir sanayi ve ticaret çevrelerinin yakından tanıdığı bir işadamı.
Bu aşamada Kemal Zorlu'nun da diyecekleri var.
İşte Zorlu'nun görüşleri:
* * *
Hafta içerisinde köşenizde yayınlamış olduğunuz yazınızda, Basmane Meydanı için malum kişinin "Orası kamu malıdır. Uygulamalara karşı çıkışım, bu kamu malının bir iki aileye peşkeş çekilmesi yüzündendir" cümlesi maksatlı, yanıltıcı ve son derece onur kırıcıdır.
a) Kamu malı dediği arazi, on binlerce ortağı bulunan halka açık 2 şirket tarafından tüm kamuoyunun bilgisi dahilinde yapılan bir ihale sonucunda satın alınmıştır. İhalede 2. firma ile aramızdaki fark yüzde 100'ün üzerindedir.
İhalenin iptali, tapu iptali için malum şahsın açtığı davalar, Dava Daireleri Genel Kurulları tarafından reddedilmiş ve bu arazi tapulu malımız haline gelmiştir.
b) Peşkeş çekmek: Kendisinin veya bir başkasının malını, bir çıkar uğruna birisine uygunsuz sunmaktır. Bu kelimenin Türkçe karşılığı budur.
Böyle bir ithamda bulunarak onursuzluk ve haysiyetsizlik sınırının hangi noktasında olduğunu kamu vicdanına bırakıyoruz.
c) Bir kişinin ortaya çıkıp, on binlerce insanı ilgilendiren, bir şehrin yatırım enerjisini negatife çeviren davranışta bulunurken, aynaya bakmasını tavsiye ediyoruz. O aynanın üzerinde Bahnhofstrasse-Paradeplatz-Zurich, Ikarus, Nazar, Kilis kelimeleri var mı, yok mu görmek lazım!
Bazı kişilere aynada iyi seyirler dileyip, kendilerini Allah'a havale ediyoruz.
"Arife tarif gerekmez..."

kentten
Bostanlı Rotaract'ları öğrencileri sevindirdi

Bostanlı Rotaract Kulübü'nün artık gelenekselleşen "Eğitime Destek Projesi" bu yıl da Karabağlar Peker Mahallesi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.
Okul yönetiminin belirlediği ihtiyacı olan kişilere bir yıllık kırtasiye ihtiyacını karşılayacak defter, kalem, boya seti, okul çantası ve diğer ihtiyaçların olduğu setler hazırlandı. Bostanlı Rotoract'ları Peker Mahallesi İlkokulu'na gittiler, öğrencilerle birlikte hoş bir zaman geçirdiler, sonra da çantaları teslim ettiler.

egeden

Talat Zurnacı'ya vefa

Adı, Salihli ile özdeşleşen Ticaret ve Sanayi Odası'nın efsane başkanı Talat Zurnacı 1 Ağustos'ta aramızdan ayrıldı. Yetiştiği memleketine hizmet için, başkanlık koltuğunda bulunduğu 6 yıl boyunca canla başla çalışan, kentin ismini duyuran, Salihli kirazı ve odun köfteye coğrafi işaret patenti alarak korumaya alan, Kurşunlu'nun Termal Turizm Merkezi ilan edilmesinde başlıca rol oynayan Zurnacı'nın Salihli'ye kazandırdıklarını saymakla bitiremeyiz.
* * *
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Zurnacı'nın vefatından sonra, kendi arasında yaptığı seçimle Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbaş'ı başkanlığa getirdi.
Salihli'de demir ticaretiyle uğraşan Özbaş'a, sigortacı İlhan Körezli ve Grappa üzüm işletmesinden Talat Zurnacı'nın ortağı olan Recep Gür yardımcı olarak seçildi. Odayı 2012'deki seçimlere taşıyacak olan yeni yönetimin en büyük projesi, sevgili merhum başkanlarının ismini yaşatacak bir projeye imza atmak. Bunun için Salihli'de eksikliği hissedilen bir güzel sanatlar, turizm veya spor lisesinin inşa ettirilmesi ve okula Talat Zurnacı'nın isminin verilmesi öngörülüyor.
* * *
Ahmet Özbaş, İlhan Körezli, Recep Gür, C. Murat Erim, Saim Türetken, İsmail Balaban, Osman Vural, Hamdi Sarı, Abdullah Özgüven, Nuri Sapmaz ve Haluk Kanıl'dan oluşan yönetim kurulu, zaman geçirmeden bu hedef için kolları sıvadı. Bunun için AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'tan destek alındı. Yurttaş ile birlikte, Manisa'ya yeni atanan Vali Halil İbrahim Daşöz ziyaret edilerek, proje anlatıldı.
Salihli TSO'nun yönetimini bu hayırlı projeleri nedeniyle kutluyor, en kısa zamanda gerçekleştirilmelerini temenni ediyoruz.

küpe
Ölülerin kıymeti, arkada bıraktıklarının ıstırası ile ölçülür.
Hebbel


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA