• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kentsel dönüşümün adresi: Narlıdere ERKİN USMAN

Kentsel dönüşümün adresi: Narlıdere

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2011, 00:00
Kentsel dönüşümün tüm yönleriyle başarılı bir şekilde uygulandığı tek ilçe belediyesi olan Narlıdere, hedefine doğru, hızlı adımlarla ilerliyor.
2000 yılında başlayan, Narlıdere'nin köy havasından modern bir görünüşe ve yaşam tarzına geçiş yapması için planlanan kentsel dönüşüm projesini, 2 bölümde inceleyebiliriz: a) Kent yenileme, b) Eski dokuyu yenileme.
* * *
Gecekondular ile oluşan görüntü kirliliğinden ilçeyi kurtarıp, modern, çağdaş ve Narlıdere'ye yakışan bir hale getirmek. Bir diğeride eski dokuyu yenilerken çevreye duyarlı yaşanılabilir, konforlu alanları ilçeye kazandırmak.
Gecekondu bölgeleri olan 2. İnönü mahallesinde 800 konut ile başlayan ve Atatürk mahallesi ile devam eden proje, sadece bir dönüşüm projesi değil, aynı zamanda gecekondudan modern apartmanlara geçilirken, sosyal barışa atılan başarılı bir imza.
* * *
İlk olarak kentsel dönüşümün başladığı 2000 yılında 2. İnönü mahallesindeki projenin uygulanacağı alandaki hak sahipleri ile bizzat Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından görüşülmüş, bu bölgede yaşayan insanlar ikna edilmiş bunun sonrasında 800 gecekonduda değişim aşamasına geçilmiştir.
Eski dokuyu yenileme projesinde ise altyapı kanalizasyon sistemleri dahil olmak üzere, eski binaları yıkılıp, yerine bugünkü modern ve bölgeyi çekim merkezi haline getiren binalar yapıldı. Yenikale'de 600, Ilıca'da 400, Narlı'da 100 eski binanın yıkılarak, Narlıdere'nin modern bir görünüşe sahip olması sağlanmıştır.
* * *
Belediye Başkanı Abdül Batur'u dinleyelim:
Başkan Batur, "Projelerin başladığı günden bugüne, amacımız sadece bina yapmak değil, ilçeye değer katmaktı" diye başlıyor ve halk desteğinin kendilerini başarıya götürdüğünü vurguladıktan sonra devam ediyor: "Tüm planlarımız hazır, 5 yıl içerisinde gecekondu ile ilgili tüm sorunlarını halletmiş, dönüşümünü tamamlamış bir Narlıdere günyüzüne çıkacak. Bu müjdeyi de buradan vermiş oluyorum."

hayattan
Televizyonunuzun ayarıyla oynayın!
Yeni Asır TV, Ege Bölgesi'nin sesi nefesi...
2007 yılından itibaren Türkiye'nin en çok izlenen bölge kanalı haline gelen, Ege'de ulusal kanallarla yarışan Yeni Asır TV, yeni uydu frekansıyla artık daha da güçlü ve etkili...
* * *
Yeni Asır TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akyar, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Ergun Ulcay ve Yayın Müdürü Rengin Aslan, yeni dönemde sadece frekansın değil, teknik altyapı ve stüdyonun da yenilendiğini hatırlatarak, Egelilere yakışan bir kanal haline geldiklerini söyledi.
* * *
Yeni Asır'ın 117 yıllık birikimini ekrana taşıyan Yeni Asır TV'yi bugünden itibaren uydudan şu frekanstan izleyebilirsiniz:
Frekans: 11791, Sembol Hızı: 16000, Polarizasyon: Yatay, FEC: 5/6...
Bu arada, yeni frekanstan ilk maç yayını da pazar günü Yeni Asır TV'de... Altınordu-Bandırmaspor maçını yarın saat 15.00'ten itibaren kaçırmayın...

kentten

Okullarda bağış yine sorun

Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Önder Yüce'den iddialı bir çıkış. Yüce, okul aile birliği seçimlerinin Ekim ayı içinde yapılacağını vurguluyor ve bir iddiayı da gündeme getiriyor.
Yüce'ye göre, okul aile birlikleri eğitim öğretim açısından önemli bir kurum olmasına karşın ne yazık ki okulun tahsildarı olmaktan kurtulamamış.
Yüce anlatıyor:
"Artık herkes biliyor ki, her bağış zorunlu alınan bir aidat oldu. Onun için bakanlık her dönem açıklamalar yapıyor. Kayıt parası almayın, aidat almayın, diploma parası almayın diye. Okul müdürleri "Okullarımıza ödenek gönderin" diyemiyor, biniyor velinin sırtına. Zorla ve düzenli para topluyor, bağış makbuzu kesiyor."
Kısa adı ÖVDER olan Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği'nin bir de çağrısı var. Okuyalım: "Veliler kendi yöneticilerini kendileri seçsin, bunun ortamını hazırlamak kurum yetkililerine düşer. Velilerimize de çağrımız var. Kendi yöneticinizi kendiniz seçin, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi okullarınıza da sahip çıkın. Yasa dışı uygulamalara alet olmayın."

küpe
Öğüt, dünyanın en pahalı hazineleri kadar kıymetli olduğu halde, ekseriya pek ucuza satılır.
Hz. Ali


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA