• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’e deprem konutu yapmalı ERKİN USMAN

İzmir'e deprem konutu yapmalı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.10.2011, 00:00
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'dan İzmir için önemli bir uyarı:
"İzmir birinci derecede deprem bölgesi... Bu gerçek ortada duruyorken, fay hatlarını da değiştiremeyeceğimize göre, sağlam zeminlerde, depreme dayanıklı konutlar yapmak ve şehrin çürük yapılarını değiştirmek zorundayız. Aksi halde büyük facialar yaşarız."
* * *
Hüseyin Aslan, deprem ile ilgili görüşlerini ve uyarılarını İbrahim Irmak'a aktarırken şehir nüfusunun her yıl yüz bin arttığını, kirada oturanların yüzde 38 oranında olduğunu öne sürdü.
İşte Aslan'ın görüşlerinden satırbaşları:
* İzmir'de konutların yüzde 20'si yaşlı, yüzde 50'si kaçak. Şehir gece kondularla kuşatılmış durumda. O nedenle hazırlanacak projeler devasa olmalıdır.
* Kentsel dönüşüm sadece konut yapmak olmamalı. Kentsel dönüşümün içinde turizm, yatırımcılara iş imkanı, yepyeni üniversiteler ve özel hastaneler olmalı. Bunun aksi dönüşüm yerine yıkım olur.
* İzmir'de her şey var, ama hiçbir şey yok... Kentsel dönüşüm lafla olmaz. Belediye meclislerinde karar almakla olmaz. Planla, projeyle, azimle olur. Kentsel dönüşüm isteyenler Ege-Koop'un bugüne kadar hayata geçirdiği projelere baksınlar.
* Gecekondu bölgelerindeki herkes yenileme projelerine hazır. Halk, okulu, sosyal yaşam alanları, kültür merkezleri, çarşısı, camisi, yeşil alanları bol olan yerlerde yaşamak istiyor. Orada yaratılan değerden halka yüzde 40-50 pay vermezseniz o proje yürümez.
* Bizim projelerimizde hepsi bir biriyle uyumlu halde. Disiplinli bütünlük sağlayan farklı renkler var. İzmir'e farklı cephe anlayışını da biz getirdik. İzmir'i askeri lojman anlayışından kurtardık.
* Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'in bugünkü fotoğrafını çektiğimizde, gördüğümüz kare, gördüğümüz manzara, gerçekten içimizi acıtıyor.

egeden
Edremit'e 4 minareli cami

Ege'nin en büyük dini yapısı Edremit'te kuruluyor.
Dört minareli bu cami bölgenin en büyük dini yapısı olmanın ötesinde Türk İslam ve Osmanlı el sanatlarının da harmanlandığı yaşayan bir müze olacak.
Çam Tepe'ye kurulması planlanan cami 8 bin 500 metrekare alanda bin 850 metrekare inşaat alanına oturacak. İki katlı olarak inşa edilecek camide aynı anda 4 bin kişi namaz kılabilecek.
Ülkemizin önemli cami eserlerinden birisi olan Adana Sabancı Camii, mimar Necip Dinç tarafından projelendirildi. 56 metre uzunluğunda olacak camide 4 minare ve 12 şerefe yer alacak.
Edremit Belediye Başakanı Tuncay Kılıç anlatıyor:
"Modern teknolojinin tüm imkanlarının kullanılacağı cami Osmanlı sanatları ile bezenecek. Adeta bir Osmanlı el sanatları müzesi olacak olan camide süsleme sanatının birçok örneği sunulacak."

küpe
Bildiklerini etrafına aktarmayanlar, sırtına kitap yüklü eşek gibidir.
Tevrat


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA