• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Haylazları adam eden okul: Erdem Koleji ERKİN USMAN

Haylazları adam eden okul: Erdem Koleji

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2011, 00:00
Erdem Koleji, Köy enstitülü ünlü eğitimci merhum Sırrı Özerdem tarafından 1962 yılında Karşıyaka'da kuruldu ve dönemin eğitim sistemlerine göre devrim yaratabilecek uygulamaları öne çıkararak uyguladı. Özellikle problemli, haylaz ve tembel öğrencilere yöneldi. Sırrı Özerdem engin deneyimi ve eğitimi ile onların başarılı birer öğrenci olmasını sağladı. Erdem Koleji yüzlerce mezun verdi. Ancak, bina sahibi tarafından okul arazisinin müteahhite verilmesi sonucu bu eğitim yuvası kapatılmak zorunda kaldı. Erdem Koleji mezunlarının yayınladığı basın bültenini sizlerle paylaşmak istiyorum:
Erdem Koleji'nin 50. Kuruluş Yılı 2012 yılı boyunca yapılacak etkinliklerle kutlanacak.
Okulun kurucularından, uzun süre öğretmenlik, idarecilik ve okul müdürlüğü yapan günümüzün başarılı sanayicilerinden Savaş Özerdem'in önderliğinde çalışmalar olanca hızıyla devam ediyor.
Gerek kurucular, gerekse öğrenciler için çok önemli olacağı düşünülen 2012 yılının, bir dizi etkinlik düzenlenerek farklı, eğlenceli ve nostaljik geçmesi planlanıyor.
Organizasyon için bir komite oluşturulacak.
Bu komitede, Sancar Maruflu, Bilgehan Oğuz, Tufan Atakişi, Yücel İzmirli ve mezunlardan 3 veya 5 gönüllü isim daha olacak.
Planlanan etkinlikler arasında; içinde kurucuların, öğretmenlerin, öğrencilerin fotoğraf ve yazılarının da bulunacağı bir 50. Yıl Erdem Koleji Dergisi var.
Sırrı Özerdem başta olmak üzere, Erdem Koleji'nde görev yapmış ve vefat etmiş öğretmen, öğrenci ve çalışanlar için anma günü veya gecesi yapılacak.

laflama
* Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı sabah kuşağı izlemektir !
* - Genellikle, "genellemeler" yanlıştır!
* - Hayatımı yazmayı bıraksam da, sana yazılsam be Necla'm!
* Vardar Ovası, Vardar Ovası. Kazanamadım bir bedelli parası...
* Ölüm hak, miras kavgası son sürat!..
* Niye erkekler için "damsız girilmez" deniyor da, kadınlar için "adamsız girilmez" denmiyor.

kentten
Göztepe'nin Yalı Derneği 7 yaşında

Türkiye'de ilk kez bir taraftar grubu aylık dergi çıkarıyor. Göztepe Yalı Derneği bu genç ve özel girişimciler. Kuruluşlarının 7. yılını kutlarken hem sarı-kırmızılı camiaya veya İzmir'e, hatta Türkiye'ye diygularını, görüşlerini aktarıyor, kimi zaman övgü, kimiz mana özeleşetiride bulunuyorlar.
Yayınladıkları ilk aylık dergide, "Terörü lanetliyoruz" başlıklı bir yazıları var ki, bir bölümünü buraya alıyorum, okuyan herkese örnek olmalı. İnsaf, vicdan sahiplerinin kolay kolay kalem oynatamayacağı, çoğu yerde yetersiz kalacağı kobir konu terör. Zaten bir mantığı olmayan, insanlıkla asla bağdaşmayan, ancak insanlık tarihi kadar eski bir lanet. Öldürmenin, öldürme içgüdüsünün tatmininin çağımızda kitlesel bir çılgınlık haline gelmiş, hatta ideoloji postuna bürünmüş şekli terör. Ömürünüz boyunca hniç görmediğiniz ve hatta belki de hiç göremeyeceğiniz insanları öldürmeyi kim nasıl izah edebilir?"
Göztepe Yalı Grubu'nu ve dergiye katkı koyan herkesi kutluyorum.

küpe
Bizi insanlar mutluluğumuzun değerini ancak onu kaybettiğimiz zaman anlarız.
Blautus

günün fıkrası
Seçim nutku

Politikacının biri, seçim öncesinde, seçim için yazdığı nutkunu evinde prova ediyordu. Karısının karşısına geçip gür sesi ile bütün nutku okudu ve sordu:
"Nasıl buldun karıcığım?.."
"Çok güzel..."
"Peki ne anladın?"
Kadın:
"Gürlemeden başka bir şey anlamadım."
"Öyleyse tam istediğim gibi olmuş."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA