• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir senatosu gibi danışma kurulu ERKİN USMAN

İzmir senatosu gibi danışma kurulu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.12.2011, 00:00
Öyle bir "Danışma Kurulu" ki, özelinden Türkiye geneline hepimizi ilgilendiren, gündemde yankı uyandıran konularda sık sık fikir üreterek çözüm arayışıyla karşımıza çıkıyor.
Ve dünkü basın toplantısında ortaya çıkan bir gerçek:
Ege-Koop Danışma Kurulu, 2011-2012 Çalışma Dönemi'nde Türkiye'yi yakından ilgilendiren 4 ana konu ile gündemi belirleyecek...
Danışma kurulu üyeleri mesleklerinde kurumsallaşmış deneyimli isimlerden oluşuyor. Bunlar arasında akademi, basın, turizm, kentleşme, sanat, bürokrasi ve iş dünyasında kendini kanıtlamış isimler var.
İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin gündemini belirleyecek olan "Kentsel Dönüşüm", "İzmir Sorunları", "Türkiye Sorunları" ve "EXPO" komisyonlarının çalışmaları hakkında kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir'i ve ülkesini bu kadar çok seven uzman kadromuz, gönüllük esasıyla hizmet üretmeye devam edecek" diyor.
* * *
Ege-Koop Danışma Kurulu'nunu başkanlığını Öcal Uluç yürütüyor.
Ve Öcal Uluç'tan bir değerlendirme:
"İzmir için çözüm önerileri ortaya koymaktan vazgeçmeyeceğiz. Gerçek Türkiye sevdalısı olduğumuzu ortaya koyacak çalışmalara başladık. Ege-Koop Danışma Kurulu, İzmir hatta Türkiye senatosu gibi faaliyet göstermektedir."
* * *
Yapılan araştırmalara göre, Ege-Koop'un tanınırlığı yüzde 71'lere ulaşıyor ve İzmir halkı Ege-Koop'tan çok şeyler bekliyor.
Dünkü açıklaması da gösterdi ki, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da bunun farkında.
Aslan, "İzmir'de yaşayan ve İzmir'in sorunlarını ve çözüm yollarını bilen insanlar olarak önerilerimizi ortaya koyabilirsek büyük mutluluk duyarız. Biz de Ege-Koop olarak, İzmirlilerin beklentilerine cevap verebilmek için ülkemizin, kentimizin sorunlarına ve gelecekle ilgili problemlerine en doğru biçimde odaklanmamız şart" diyor.

bir not
İzmir'de Erkan Uğur geceleri

Perdesiz gitarın mucidi olarak anılan Erkan Oğur ve arkadaşları Ozan Musluoğlu ile Turgut Alp Bekoğlu, canlı müziğin en iyi on mekanından biri olan Mavi'de 24 Aralık 2011 Cumartesi akşamı canlı performansla yer alacaklar. Erkan Oğur, ud, tanbur, bağlama, cümbüş ve keman gibi geleneksel çalgıları da başarıyla çalabilen bir sanatçı.
* * *
Halk müziğiyle büyüyen, Jimi Hendrix'in gitar tekniğinden etkilenen Oğur, profesyonel müzik hayatına 1980'de çeşitli sanatçılara eşlik ederek başladı. İlk albümü Fretless, 1994 yılında Almanya'da yayımlandı. Bu albüme birkaç ilaveyle 1996'da Türkiye'de Bir Ömürlük Misafir adlı albümünü yayımladı. Eşkiya, Yazı Tura ve Mommo filmlerinin müziklerini yaptı. Gülün Kokusu Vardı 1998'de, Hiç 1999'da, Anadolu Beşik 2000'de, Fuad adlı albümü ise 2001'de müzikseverlerle buluştu.
* * *
Doğaçlama türküler ile iddiasız ve sınırsız saf müzik yapan Erkan Oğur solo çalışmalarının yanı sıra Turgut Alp Bekoğlu ve İlkin Deniz ile Telvin grubunun da kurucusu ve elemanı. Telvin, renkler anlamına geliyor. Tasavvuf erbabı, halden hale geçmeye, karar haline doğru yürüyüşe telvin diyor. Oğur ve arkadaşlarının Mavi konseri İzmirli müzikseverler tarafından heyecanla bekleniyor.

küpe
Zalimleri bağışlamak, yoksullara cezadır.
Sadi

günün fıkrası

O söylemezmiş

İki arkadaş meyhanede içiyorlardı. Vakit gece yarısı olmuştu.
Birisi:
"Sen geciktiğin zaman karına ne söylersin?" dedi.
Öteki çaresiz yanıtladı:
"Bilmem ki... Geciktiğim zaman ben bir şey söylemem. Hep o konuşur."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA