• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ya başkanlardan ya vekillerden ERKİN USMAN

Ya başkanlardan ya vekillerden

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2012, 00:00
Yerel seçimlere 2 yıldan fazla zaman olmasına rağmen özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı herkesin dilinde.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İzmir'i istediği herkesin malumu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu içinse 'varlık-yokluk' meselesi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Meclisi'nde 'Ben yokum. Milyonda bir ihtimal bile yok' dedi. Yeni dönem için gönülsüz olduğu ortada. Hatta 'ailemde istemiyor' yorumunu ortaya koydu.
İzmir Milletvekili M. Ali Susam da, 'Ben milletvekili olarak hizmete devam edeceğim' açıklaması yaptı. Hal böyle olunca adaylar listesi de elbette değişti. Tabii ki şimdilik!
Gerek parti tabanlarının genel eğilimi, gerekse anketler İzmir'de bu kez AK Parti ile CHP arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı konusunda milletvekili, eski ve yeni başkanları ön plana çıkarıyor.
Büyükşehir için tecrübe ve donanımın büyük önem taşıması, özellikle mevcut belediye başkanları ile devlet deneyimi kazanan milletvekillerini avantajlı kılıyor.
Partilerin ağır toplarının genel değerlendirmesi de bu yönde.
Hal böyle olunca kulisler durur mu? Kahvelerde, parti toplantılarında başka konu konuşulur mu?
Bakın size aktarayım, AK Parti ve CHP için, elbette bugünkü değerlendirmeler ışığında, tecrübe, bilgi ve eğitim ekseninde adaylığı en çok gündeme getirilen isimler şunlar:
CHP: Cevat Durak (Karşıyaka Belediye Başkanı), Hüseyin Aslan (Ege-Koop Genel Başkanı), Dr. Birgül Ayman Güler (İzmir milletvekili), Hakan Tartan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı - Konak Belediye Başkanı).
AK Parti: Ertuğrul Günay (Kültür ve Turizm Bakanı), Binali Yıldırım (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı), Cemil Şeboy (Buca Belediyesi eski Başkanı).

hayattan
Haydi, sigara savaşına !

Açıldığı ilk günden bu yana 'Dumansız Hava Sahası' projesine destek var. Bu hastane, çalışanlarını sigara kullanmayanlardan seçiyor. Bütün bunlara bir de bünyesine "Sigara Bırakma Ünitesi" eklendi. Ülkemizde sigara içme yaşının 11'lere inmesi ve günlük ortalama sigara tüketiminin 15 milyon pakete ulaşması, sigara tüketimni çok ciddi bir toplumsal problem haline getirdi. Bu toplumsal ve global trajedi karşısında amansız sigaraya karşı dünya çapında bir girişim başlatıldı ve sinsi düşmanımıza savaş açıldı. Bunun neticesinde artık dünyanın pek çok ülkesinde kapalı mekanlarda sigara içilmiyor, içenler içmeyenlerden ayrıştırılıyor ve pasif içiciliğin de böylece önüne geçiliyor. Medical Park yönetimi, sigara yasaklarının uygulanmasının yanı sıra, esas başarının, bu bağımlılıktan kurtulmak olduğuna inanıyor ve Sigarayı Bırakma Ünitesi'ni hayata geçiriyor. Uzm. Dr Ayşegül Baysak yönetiminde Uzm. Dr. A. Tolga Öz ile beraber Göğüs Hastalıkları Polikliniği'nin içerisinde hizmet verecek ünite, "Artık sigarayı bırakmak, tekrar tat almak ve yorulmadan koşabilmek istiyorum" diyen herkesi bekliyor.

laflama
* Çarşambayı sel aldı, altyapı yine sınıfta kaldı!
* Güvendiğim dağlara kar yağdı, iyi ki kayak sektörüne girmişim hacım...
* Ekmeğini gerçekten taştan çıkarıyor, zümrüt, yakut gibi taşlar alıp satıyor!
* Çok ünü bir ciğercidir kendisi ama ciğeri beş para etmez yahu...
* "Anapara" diyorlar ya anlamıyorum, paranın kaynağı asıl baba parasıdır be!
İbrahim Ormancı'dan

Kente yön veren dergi

Karşıyaka'da 6 yıldır yayınlanan Karşıyaka Karşıyaka Kent, Kültür ve Sanat Dergisi artık Kültür Bakanlığı kütüphanelerinde. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü yaptığı değerlendirme sonucunda Türkiye'nin 81 il ve ilçelerinde bulunan kütüphanelerini Karşıyaka Karşıyaka ve İzmir İzmir dergilerine abone yaptı. Böylelikle Türkiye'nin neresinde olursanız olun kentimize yön veren bu iki dergiye ulaşma şansınız olacak.

küpe
Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir.
Bacon

fıkra
Özel durum

Dilenci, kapıdan başını uzatarak seslendi:
"Hanımefendi, şu zavallıya verecek bir dilim pastanız veya kekiniz yok mu?"
"Maalesef yok... Peynir, ekmek neyine yetmez ayol?"
"Aman, hanım efendi, bugün benim doğum günüm de..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA