• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de net damga... ERKİN USMAN

CHP'de net damga...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.02.2012, 00:00
CHP tarihindeki önemli süreçlerden biri olan arka arkaya iki Kurultay tamamlandı.
Kavgalar, gerginlikler olsa da, net gerçek; Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğini ve partideki gücünü perçinlediği idi.
Lider olmak kolay değil.
Kılıçdaroğlu bunu başardı.
Deniz Baykal'ın iki Kurultay'a da katılmaması önemli bir "eksi not" olarak dikkat çekerken, uzun yıllar sonra aktif siyasete dönen CHP'nin ağır toplarından Adnan Keskin de 'lider Kılıçdaroğlu' gerçeğindeki gizli kahramandı.
Zorlu Kurultay'ın 'çok fazla sancısız' geçmesindeki önemli aktörlerden biri oldu Denizli Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Adnan Keskin. Tecrübe bu olsa gerek. Kılıçdaroğlu Kurultay'ı emanet ettiği Keskin'le önemli bir başarı elde etti.
Ve görüldü ki; zaman zaman tecrübeli isimlere ihtiyaç var.
Kurultay'ın 'daha çok demokrasi ve örgüt gücü' dışındaki mesajı da şu olsa gerek:
"Yeni kotalarla daha etkin kadın ve gençler".

ege'den
Salihli Alışveriş Günleri

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yanı sıra ilçedeki diğer esnaf ve sanatkarlar odalarının üyelerinin işlerini canlandırmak amacıyla, Salihli Belediyesi'nin ve odaların desteğiyle Salihli Alışveriş Günleri düzenleme kararı aldı.
Esnaf ve sanatkar odaları temsilcilerinin katılımıyla Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, bugün başlayıp 4 Mart'a kadar devam edecek olan etkinliğin detayları belirlendi. Toplantıya Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Körezli ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Sapmaz'ın yanı sıra, Salihli Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Öztekin, Belediye Halkla İlişkiler yetkilisi Alper Erdoğmuş ve şu odaların temsilcileri katıldı: Kunduracılar ve Saraçlar Odası, Marangozlar Odası, Bakkallar ve Bayiler Odası, Kahveciler Odası, Terziler ve Tuhafiyeciler Odası, Manavlar Odası, Lokantacılar ve Gazinocular Odası, Berberler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş, esnafın sıkıntılı olduğunu, piyasayı canlandırmak amacıyla alışverişi cazip hale getirecek bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini belirtiyor.
Özbaş daha sonra, bahar sezonuna geçiş dönemine denk gelen 5 gün boyunca, esnafın cazip oranlarda fiyat indirimi ve farklı promosyonlar yapacağını kaydedip sokak gösterileriyle Alışveriş Günleri'nin bir şölen havasında geçeceğini anlatıyor.
Etkinlik süresince, ulaşımı kolaylaştırmak ve teşvik etmek amacıyla saat 20.00 ile 23.00 arasında şehir içi hatlarındaki seferler ücretsiz olacak.

kentten
Efsaneler anılıyor

İhsan Alyanak ve Osman Kibar birer gün arayla anılacaklar.
"Halkçı Alyanak" sloganıyla İzmir'de sembolleşen Efsane Başkan İhsan Alyanak'ı 3 Mart 2012 Cumartesi, önce11.30'da Kokluca'daki mezarının başında anacağız.
Saat 14.30'da ise Konak Belediyesi'nin Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Salonundaku "İhsan Alyanak'ı anma" etkinliklerine katılacağız.
***
İzmir'de 1964-1973 yılları arasında 9 yıl Belediye Başkanlığı yapan "Koca Reis" ya da "Asfalt Osman" lakaplarıyla tanınan 1986 yılında yitirdiğimiz Osman Kibar'ı 4 Mart 2012 Pazar saat 13.00'de Yeni Bornova Kabristan'nda anacağız.

kentten
Kafkaf'ların buluşma yeri

Karşıyakalı için Karşıyaka Spor Kulübü sevgisi vazgeçilmez bir aşktır. Bazı aşıklar(!) da vardır ki onlar hem Kaf Kaf'lının, hem de Karşıyakalının gönlünde taht kurmuşlardır. Altar Toker'de bunlardan biridir.
Ocakbaşı kültürünü ve eşsiz lezzetlerin sunulduğu, kalitenin ve hızlı servisin ön planda tutulduğu Ocakbaşı Restoran'da Altar, konuklarına unutulmaz geceler yaşatıyor. Bostanlı, 1788 sokaktaki bu sevilen mekana 337 0574 nolu telefondan rezervasyon yaptırmadan gitmeyiniz. Çünkü yer bulamazsınız.

küpe

İstidat gizli gizli; karakter ise dünyanın gidişine göre teşekkül eder.
Goethe

günün fıkrası
Tersi olmuş

İki kişi veraset bahsinde münakaşaya tutuşmuşlardı.
Biri:
"Söylenenlerin hepsi saçma, diyorum sana.Veraset kanunu diye birşey yoktur" dedi.
"Yanılıyorsun azizim..."
"İzah edeyim. Vaktiyle hazımsızlıktan ölen birini tanırdım.
"Eeee... Ne olacak?"
"Şimdi de oğlu açlıktan ölüyor."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA