• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hesaplar altüst ERKİN USMAN

Hesaplar altüst

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2012, 00:00
CHP kurultaylarının sonuçları, delege seçimleri sürecinde ileriye dönük "İKBAL" hesaplarını alt üst etti. İlçe ve il kongrelerinden sonra 2014 seçimlerine yönelik beklentilerin yeniden gözden geçirilmesi zorunlu hale geldi.
Bostanlı delegeleri Mehmet Altun, Necdet Kayal, Ekmel Bircan ve Karanlıklar Prensi Ahmet Kadıbeşegil, kurultaya değerlendirdi.
Ve, Karanlıklar Prensi şunları anlattı:
- Kadın ve gençlik kotalarının uygulanması ilçe, il yönetim ve delege yapısı ile kurultay delege yapılarını baştan sona değiştirecek. Birtakım kişilere bu yönde verilen sözler havada kalacak.
- Baykal, kurultaylara katılmayarak kendi siyasi kariyerini noktaladı. Keza Sav da öyle.
Bunlarla birlikte hareket eden ve CHP'de siyaset yapmak isteyen partililer yer arayışı içerisine girdiler. Bu da dengeleri değiştiren bir faktör olacak.
- Özgürlük, insan hakları, çevre gibi bugünün evrensel ilkeleri ön plana çıkarıldı. CHP programı bu yönde değiştirilecek bunlarla ilgili söylem ve politikalara öncelik verilecek.
- İl ve ilçe örgütlerinden kendi yöre ve illeri ile ilgili, yatırım, istihdam, sosyal aktiviteler, belediyeler ve genel merkez ile koordineli çalışılarak hayata geçirilmesi istenecek. "Nitelikli" kadroların oluşturulması ön plana çıkacak.
- Örgütlerin homojen bir yapıya sahip olmasına dikkat edilecek, söylem birliğinin bozulmasına kesinlikle izin verilmeyecek.
- Kurultay sonunda Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımı kendi adını kullanarak, siyaset yapma hevesinde olanların "yol" vermeyeceğini gösterdi.
- Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce gibi 2015 hesapları yapanları grup konuşmaları ile uyardı.
- Parti içinde şu anda en önemli hedef Haziran'da yapılacak olağan kurultaydaki 60 kişilik Parti Meclisi seçimi.
- Tabii en önemli sonuç, partideki iki başlılığın ortadan kalkması.

Efsaneler anılıyor
İhsan Alyanak ve Osman Kibar birer gün arayla anılacaklar.
"Halkçı Alyanak" sloganıyla İzmir'de sembolleşen Efsane Başkan İhsan Alyanak'ı 3 Mart 2012 Cumartesi, önce 11.30'da Kokluca'daki mezarının başında anacağız.
Saat 14.30'da ise Konak Belediyesi'nin Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Salonu'ndaki "İhsan Alyanak'ı Anma" etkinliklerine katılacağız.
* * *
İzmir'de 1964-1973 yılları arasında 9 yıl belediye başkanlığı yapan "Koca Reis" ya da "Asfalt Osman" lakaplarıyla tanınan 1986 yılında yitirdiğimiz Osman Kibar'ı 4 Mart 2012 Pazar saat 13.00'da Yeni Bornova Kabristanı'nda anacağız.

kentten
Günaydın Edebiyat Yarışması

İzmir'in köklü eğitim kurumlarından Ege Koleji içinde bulunduğumuz yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bu önemli yıldönümünde okulda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Okulun gelenekselleştirdiği bir yarışma var ki 11 yıldan beri düzenli olarak yapılıyor: Günaydın Edebiyat, Öykü, Şiir, Masal Yazma Yarışması.
Yarışmaya Ege Bölgesi'ndeki tüm ilköğretim, lise öğrencileri katılabiliyor. Bu yılki yarışmaya 250 dosya katıldı. Ödül töreni 28 Mart 2012 Çarşamba günü Özel Ege Yüksel Eraslan Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Vesile Tüzün'ün başkanlığındaki kurulun genç, dinamik eğitimcileri Burcu Atalas, Batıgün Sarıkaya, Özgür Danışman, Demet Evin, Oya Gülen, Yelda Kantarcıoğlu ve Narin Mutlu'dan oluşuyor.

küpe
İlahlar yok edeceklerini önce deli ederler.
Yunan atasözü

günün fıkrası
Kısmet bu işte...

Lord Ainsley çıktığı keklik avında bir tek keklik vurunca hayal kırıklığına uğramıştı. Üzüntülü bir şekilde uşağına döndü ve dert yandı:
"Bir keklik bana 150 İngiliz lirasına mal oldu."
Uşak'tan cevap:
"İyi ki, iki tane vurmadınız efendim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA