• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli halıcıların Gaziantep çıkarması ERKİN USMAN

İzmirli halıcıların Gaziantep çıkarması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2012, 00:00
İzmir Ticaret Odası Meclisi'nde halıcılık sektörünün temsilcisi Naci Ölçen, şimdi de üyelerini Gaziantep'te düzenlenen 12. Zemin Kaplama Fuarı'na götürüyor. Aynı zamanda İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanlığı'nı da yürüten Ölçen'e en büyük destek de İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'tan geliyor.
Naci Ölçen'in sektör için tek başına mücadele verdiğine dikkat çeken halıcılar, Ölçen'in başarılı çalışmalarıyla sektöre vizyon kazandırdığını savunuyorlar.
Gaziantep'teki halı fuarına rekor sayıda katılım gösterdikerini kaydeden Naci Ölçen ise, "İzmir'de el dokuma halı, duvardan duvara, yer döşeme ve laminant parke sektöründe faaliyette bulunan 112 işletmemiz 9 Mart'ta Gaziantep'de düzenlenecek 12. Zemin Kaplama Fuarı'na katılacaklar. Bugüne kadar hiçbir fuar organizasyonuna bu kadar geniş bir katılım olmadı. Tek tek arkadaşlarımla görüşerek ve fuarların İzmir'deki pazarımıza getirebileceği katkıları anlatarak bu sayıya ulaştık. Gaziantep'teki sektör temsilcileriyle sağladığımız güzel işbirliklerimiz bu fuarla pekişecektir" diye konuşuyor.
* * *
Fuara katılan sektör temsilcilerinden Şakir Akyüz ise, Ölçen'in İTO meclis üyeliğinde daha ilk dönemini yaşadığı halde yaptığı çalışmalarla halıcıların gönlünde taht kurduğuna dikkat çekiyor.
Akyüz'ü dinlemeye devam:
"Üretici-aracı-tüketici üçgenini bir araya getiren ihtisas fuarları bizim için çok önemli. İhtisas fuarlarına gönül veren Ölçen, sektör üyelerimize doğru rehberlikler ediyor. Naci Ölçen'in girişimleriyle Almanya, İstanbul ve Gaziantep'te daha önceden düzenlenen fuarlara da katılmıştık. Bu kez Gaziantep'e daha iddialı gidiyoruz. Naci Ölçen'i tek başına verdiği bu başarılı mücadeleden dolayı kutlamak gerekir. Halı sektörünün üyeleri vefalı bir kesimi oluşturuyorlar. Zamanı gelince vefasını göstereceğine, Ölçen'in çalışmalarını takdir edeceklerine inanıyorum."

Bu sergiler kaçırılmaz
Şu sırada iki sergi İzmir'e renk katmakta. Bunlardan ilki 26 Şubat'ta Urla Zafer Caddesi NÜANS Sanat Galerisi'nde açılan karma sergi. Bu sergide SİMGE (Sanatçı İnşaat Mühendisleri Grubu Etkinlikleri) Platformu'nun üyesi mühendisler Uğur Belger ve Metin Cansız yer almakta. Uğur Belger "deniz ve tekne" konulu yağlı boya çalışmaları ile, Metin Cansız ise "denizin renkleri" konulu fotoğrafları ve heykel çalışmaları ile sergiye katılmaktalar.
Uğur Belger çalışmalarında sadece spatül kullanmakta ve kübist bir yaklaşımı benimsemekte. Sergide yer alan diğer sanatçılar, Suna Bilek yağlı boya, galeri sahibi Hasan Gürsoy da suluboya resimleri ile iki usta olarak sergiyi tamamlıyorlar. Bu karma sergi 23 Mart'a kadar açık olacak. Görmeye değer bir sergi.
İkinci sergi ise, Ege Üniversitesi Kampusü Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi'nde Sayın Rektör Prof Dr. Candeğer Yılmaz himayesinde açılan ve yine SİMGE'den mühendis Metin Cansız'ın heykel çalışmalarından oluşan sergi. Metin Cansız, bu heykellerinde çok güçlü bir tema yakalamış. "Geçmişten Günümüze Anadolu" başlıklı bu sergide sanatçı, Hitit Güneş kursundan, Kibele formlu testiye boğaya ve grifona kadar çeşitli imgeleri yorumluyor. Sergi 17 Mart'a kadar açık olacak.
SİMGE Platformu verimli çalışmaları ile kentin sanat ve kültür yaşamına renk katıyor. Onları burada kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA