• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turizm işsizliğe nasıl çare olur? ERKİN USMAN

Turizm işsizliğe nasıl çare olur?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.03.2012, 00:00
"Turizmdeki sorunlar aşılırsa önümüzdeki süreçte AB ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Ortadoğu'dan daha çok sayıda turistin İzmir'e akın edeceği aşikardır. İzmir'in Ege Denizi kıyısında bulunan Selçuk, Pamucak, Gümüldür, Özdere, Urla, Çeşmealtı, Özbek, Gülbahçe, Çeşme, Ilıca, Altınkum, Alaçatı, Dikili, Çandarlı, Foça, Yeni Foça bölgeleri yabancı ve yerli turistlerin gözdesi konumundadır."
* * *
Bunları, ekonomist Ayten Karadağ, "Kadın Etkileşim Grubu"nda anlatıyor ve Yunanistan, İspanya gibi AB ülkelerinde ve Mısır gibi Asya ülkelerinde yaşanan krizlerin ardından birçok turistin tatil için yönünü İzmir'e çevirdiğini dile getiriyor.
Ayten Karadağ, İzmir'in kıyı, kültür, inanç, kongre, kış, termal, doğa, kamp-karavan, spor ve sağlık turizmi yönünden büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen bu turizm dallarının büyümesine ve gelişmesine mani olan çeşitli sorunların mevcut olduğunun altını çiziyor.
* * *
2011 yılında İzmir'e gelen turist sayısı 1 milyon 500 bin civarında.
Bunun 503 bin 898'i deniz yoluyla İzmir'e gelmiş.
Turizmcimiz 2012 yılında bu rakamı daha yükseklere çıkarmak için şimdiden gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.
Turizmcinin gösterdiği iyi niyete hükümet de destek olmalı, herkes tarafından yakından bilinen çözümü basit olan bürokratik sorunları ortadan kaldırmalı.
Hemen şunu belirtelim...
İzmir'deki turizm sektörünün gelişmesi ve hedeflenen seviyede olması durumda bölge ekonomisine ve istihdamına büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yapan ekonomist Ayten Karadağ, şöyle devam ediyor:
"İzmir'deki turizm sektörünün gelişmesi ile yeni iş olanakları artacak, dolayısıyla istihdam artışında da önemli rol oynayacak. İzmir'de turizmin büyümesi üstyapı yatırımlarının ve döviz gelirlerinin artmasına yol açacak, bu sonuçla yeni istihdam olanaklarının önemli ölçüde artacaktır. Yani bölgemizdeki işsizliğe büyük bir çare olacaktır. Bölgemizin kalkınması ve istihdam olanaklarının artması için tüm sorunların ortadan kalkması için başta hükümetimiz olmak üzere ilgili tüm kurum kuruluşlar elini taşın altına koymalıdır."

ege'den
Musa Siva'ya ince jest

Dalaman'da iz bırakmış bir eski belediye başkanı.
Uzun boyu, gönülden gelen dostluğu, insanlara sevecen yaklaşımı ve bütün bunların yanı sıra belediye başkanlığı dönemindeki performansı Musa Siva'yı "unutulmaz" yapan faktörlerin başında gelir.
Dalaman ekonomisine büyük katkıları bulunan, havaalanının kurulmasında büyük payı olan Siva, şimdi yakalandığı hastalıktan yavaş yavaş kurtulmanın heyecanını yaşıyor.
İşte bu hava içinde, Dalaman'daki örgütler, siyasi partiler ve bir kısım Muğla milletvekillerinden ince bir girişim: "Dalaman Havaalanına Musa Siva adı verilsin."
Ege gezisine çıkan Yeni Asır Spor Müdürü Haluk Güney ve yazarımız Metin Gökalp'ın yolları Dalaman'a düştü.
Ve, Metin Gökalp Musa Siva ile bu hatıra fotoğrafını çektirdi.
Buyrun... Karşınızda zımba gibi iki metrelik Musa Siva...

kentten
Haydi karikatür sergisine

Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği, 74 karikatüristin 197 karikatürle katıldığı "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" sergilerini önümüzdeki günlerde açıyor. Rekor sayılabilecek bir çizer katılımcının olduğu sergi, yine rekor sayılabilecek 6 farklı noktada bu etkinliği gerçekleştiriyor. Sergiler başta Denizli, Manisa olmak üzere, İzmir'in 4 farklı yerinde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Sergilerin tarih, yer ve saatleri aşağıda.
7 Mart saat: 16.30 Ege Üniversitesi Spor, Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı Fuaye Sergi Salonu - Bornova / İzmir
8 Mart saat: 14.00 Manisa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi - Manisa
8 Mart saat: 18.00 Neşe ve Karikatür Müzesi - Alsancak / İzmir
8 Mart saat: 18.00 TAKSAV İzmir Şubesi - Konak / İzmir
26 Mart saat: 14.00 Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi - Buca / İzmir

laflama
* Bu kez geçmişe sünger çekti, bulaşıkçı kadın emekli oldu!
* Kendisi yakınım olur, yakınıp dururum kendisinden...
* Kararsız Kazım olmak, yararsız Kazım olmaktan yeğdir hacım!
* Cep delik, cepken delik ama maşallah cep telefonu son model.
* Tarihe çok önem veririm. Misal, yiyecek alırken 'son kullanma tarihi'ne bakmadan geçmem!
* Papatya gibisin beyaz ve ince... İştaha geliyorum dekolteni görünce!
* Şarkılardan fal tutacağına, gazeteden burcunu oku!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
İki şey akıl hafifliğini gösterir: Söyleyecek yerde susmak, susacak yerde söylemek.
Sadi



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA