• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Binicilikte marka kent ERKİN USMAN

Binicilikte marka kent

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2012, 00:00
Seferihisar'daki Konvoy Hotel & The Country Club, İzmir'i "Binicilik sporunda uluslararası bir marka kent" haline getirmek amacıyla önemli bir adım atıyor.
Turgut Köyü'nde 2008 yılında toplam 290 dönüm arazi üzerinde kurulan tesiste, biniciliğin bir kitle sporu haline getirilmesi ve profesyonel sporcular yetiştirilmesi amacıyla Konvoy Binicilik Eğitim Merkezi faaliyete geçirildi.
Binicilik sporuna gönül vermiş Dr. A. Fuat Ünver başkanlığında eğitim faaliyetlerine başlayan Konvoy Binicilik Eğitim Merkezi; yetkin eğitmen kadrosu ile ata sporumuz biniciliğin tarihimizde olduğu gibi geniş halk tabanına yayılmış, bilimsel ve çağdaş esaslar dahilinde yapılan bir kitle sporu haline getirilmesini ve profesyonel biniciler yetiştirilmesini amaçlıyor.
Ünver, ülkemizde binicilik sporunun halk tabanında yaygınlaştırılarak tıpkı tarihinde olduğu gibi yeniden üretken bir yapıya kavuşturulması için çalışacaklarını belirtiyor ve ekliyor:
""Binicilik sporunun en önemli bileşeni olan spor eğitim uygulamalarının bilimsel bir anlayış ile icra edilmesinin ancak ve ancak üniversitelerimiz ile mümkün olabileceği inancındayız."

kentten

Atölye çalışmaları hiç hız kesmiyor

Bir avuç Karşıyaka sevdalısı inatla altı yıldır bir dergi yayınlıyorlar: Karşıyaka Karşıyaka Kent, Kültür ve Sanat Dergisi. Bu derginin okurlarından oluşan bir de Platformu var: KAROK. İşte bu platform üyeleri Karşıyakalılar için oluşturdukları atölyelerde sanatsal çalışmalar yapıyorlar. Çetin Davran yönetiminde sulu boya ve Betül Yılmaz'ın yaratıcı yazarlık atölyesi öğrencileri büyük gelişmeler kaydetmiş durumdalar. Hedefte ise sinema ve fotoğraf atölyesi var. Nisan ayında başlayacak yeni dönem için atölye başvuruları şimdiden başlamış durumda.
Karşıyaka'nın bu en uzun soluklu dergisi diğer ilçelerimize de örnek olmalı. Onlar da bu tür dergiler çıkarmalı. Tufan Atakişi:" İzmir'e bu tür dergiler hayat verir, kente estetik katar. Sanata pozitif yaklaşımı arttırır. Yerel yönetimlerin bu tür disiplinli yayınlara ciddi anlamda maddi-manevi katkı koyarak, destek olmaları ve yaşatmaları gerekir. Ben 17 yıldır yaptığım dergi yayıncılığı bilgi ve tecrübelerimi herkesle paylaşmaya hazırım." diyor.
Bu konulara meraklı iseniz 0 532 311 30 33 nolu telefondan İzmir'in kültür hamalı Tufan Atakişi'ye ulaşabilirsiniz.

küpe
İki şeyin elden gitmeden değerini anlamak zordur. Biri sağlık, öteki gençlik.
Hz. Ali

günün fıkrası
Tiryaki

Cemal, yolun karşı tarafındaki evinde oturan Temel'e seslenir:
"Uy uşak, senin davarların arasında sigara, ya da nargile tiryakisi var midur?"
Temel şaşkın bağırır:
"Uy sen delirdin mu? Davar hiç tütün içer mi?"!
"Öyleyse senin ahır yaniyu..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA