• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir İzmir markası ve Türkiye açılımı ERKİN USMAN

Bir İzmir markası ve Türkiye açılımı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2012, 00:00
Bu Hüseyin Aslan, dur durak bilmiyor. Şimdi de, bir büyük olaya daha imza atarak hem İzmir hem başında olduğu kurum hem de kendi tanıtımını çok güzel yaptı. Yani bir taşla üç kuş...
İzmir'in en değerli markalarından biri haline gelen Ege-Koop, Şubat ayı sonunda yapılan genel kurulunda aldığı "Türkiye'ye Açılım" kararını daha üzerinden bir ay geçmeden somutlaştırdı.
Yani, Aslan Başkan yine yaptığı iş ile adından söz ettirdi.
Bilirsiniz çok kişi konuşur, çok kişi vaadde bulunur ya da birçok kuruluş benzer türde kararlar alır ancak bunlar çoğu kez alındığı ile kalır, konuşulduğu ortamda heyecan yaratır sonrası ise koca bir muammadır...
* * *
Ancak Hüseyin Aslan gerçekten de yorulmak nedir bilmeyen, İzmir ve İzmirli için elini taşın altına koymaktan hiçbir şekilde çekinmeyen bir isim.
Geçtiğimiz hafta içi Başkent'te hizmete açılan Ege-Koop Ankara Temsilciliği de, yine İzmir ve İzmirli için inisiyatif kullanmak suretiyle, bir büyük sorumluluğu daha üstlenmek demektir.
Pek tabii ki bu tarihi adımla bir yandan sektöründe marka değerini yüceltecek, yeni iş alanları ve istihdamlar yaratacak, tanınırlılığını ulusal ve uluslararası düzeye çıkaracaktır. Diğer yandan da doğup geliştiği ve binlerce konut ürettiği İzmir'in temsil gücünü daha fazla artırmış olacaktır.
* * *
Bu açıdan Hüseyin Başkan'ın açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmanın şu bölümü dikkatle okunmalıdır: "Temsilciliğimiz konut üretme ve modern kentler oluşturma faaliyetinin yanında, İzmir ve Türkiye için her açıdan yaşamsal önemde olan İzmir'in EXPO-2020 adaylık sürecinde, etkili ve güçlü bir sivil inisiyatif olarak 'proje merkezi' görevini yapacak, işadamlarımız başta olmak üzere İzmirlilere de kentte bulundukları süre içerisinde hizmet verecektir."
Bu sözlerin altını özellikle çiziyorum. Çünkü bu ifadeler Ankara Temsilciliği'nin de, İzmir'de uygulanagelmiş ve büyük bir sinerjinin oluşmasına imkan sağlamış olan Ege-Koop'un 'paylaşım' ilkesi ile hareket edeceğini, bu topraklardan kazanılanların yine bu topraklara ve insanlarına aktarılacağını ortaya koymaktadır.
* * *
Meclis çatısı altında birbirine giren milletvekilleri, partilerin grup başkan vekilleri Ege-Koop'un sayesinde bir araya gelmiş, samimi sohbetler yapmışlardır. Yani Ege-Koop İzmir dışındaki ilk adımında da birleştirici ve bütünleştirici kimliğini sergileyebilmiştir.
Geceye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması bekleniyordu ancak bu mümkün olamadı. Nedenini merak edenler olabilir, onu da yarın açıklayalım.

Akçay, Moskova'yı salladı
Moskova'da 19'uncusu düzenlenen, Rusya'nın önde gelen ve en büyük seyahat fuarı olan MITT 2012'ye katılan Akçay Belediyesi, kendisine tahsis edilen stantta fuar için hazırlatılan tanıtım CD ve broşürleri dağıttı.
Akçay Belediyesi adına fuara Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Öz ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Elman katıldı. Bu fuarda 189 ülkeden 3 binden fazla katılımcı yer aldı.
Ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın ilk günü çok sayıda tur operatörü, seyahat acentesi ve ziyaretçiler tarafından Akçay standına yoğun bir ilgi olduğu gözlendi.
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu bu ilgiyi şöyle değerlendiriyor:
"Akçay Belediyesi olarak sadece fuar çalışmaları ile yetinmiyor, inceleme ve temaslarda bulunuyoruz. Akçay'ı sadece yurtiçinde değil uluslararası platformda da hak ettiği unvana ulaştırmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Akçay'ın marka bilinirliğini artırmak için bu tür organizasyonları çok faydalı buluyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek."

KÜPE
Sabır acıdır ama tatlı bir meyvesi vardır.
Sadi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA