• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uygun’la anlaşmak acaba uygun mu ? ERKİN USMAN

Uygun'la anlaşmak acaba uygun mu ?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.03.2012, 00:00
Bizim Sadık Uçar'la dün sabah sohbet ettik. "Gazetelerde "Bülent Uygun, Elazığspor'a Teknik Direktör oldu" haberlerini görünce tüylerim diken diken oldu" dedi. Nedenini anlattı, ben de POTA'ya atıyor, sizlerle paylaşıyorum:
"Bülent Uygun gol kralı olmuş eski bir futbolcu ve günümüzün başarılı bir teknik direktörü... Özellikle Sivas'ta çok iyi bir grafik çizdi. Büyük yetkilerle getirildiği Bucaspor'dan gerek transferdeki hataları, zamansız ayrılması ve tam sarı-lacivertli takımın deplasmanda oynayacağı hafta Eskişehirspor'a geçmesi eleştirildi ama bu futbolun içinde yaşanan olaylardan biriydi...
* * *
"Ve aynı Bülent Uygun futbolumuzun yol haritasını değiştiren büyük şike operasyonu kapsamında gözaltına alındı... Sonra büyük gürültü koparan tutuklamalar oldu. Ben, başta Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere, sanıkların tutuklu yargılanmasını, hele uzun süre cezaevlerinde tutulmalarını dilimin döndüğü her ortamda eleştirdim. Çünkü hiç bir sanık bunu hak etmiyordu...
Ardından olması gereken oldu ve Bülent Uygun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ama bu Bülent Uygun'un beraat ettiği anlamına gelmiyor. Tamam herkes suçu ispatlanana kadar suçsuzdur. Ama suçlu olma ihtimali de var...
***
"Ve böyle durumdaki bir teknik adam Türkiye Süper Ligine çıkma mücadelesi veren bir takımın başına getiriliyor. Koca Türkiye'de başka onca teknik direktör boştayken. Elazığlıların Bülent Uygun'u tercihindeki amacın ne olduğunu bilmiyorum. Ama sporcu ve teknik direktör etiği açısından yanlış. Stadlarda seyirci sayısının düştüğünden sözediliyor. İnanın ben de futboldan soğudum."

ege'den
Ulamış yağını gençleri tanıtacak

Türkiye'nin ilk sakin şehri seçilen Seferihisar'ın organik zeytinyağıyla ünlü Ulamış Köyü gençleri, ürünlerinin değerinde satılması için fuar, ve önemli alış veriş merkezlerinde stand kurup tanıtım yapacaklar.
650 hane 2100 nüfuslu köyün genç muhtarı Kadir Girginer (0532-4576112), büyük zorluklarla ürettikleri zeytinyağının 3.5-4 liraya alınmak istenmesi üzerine bu ilginç yöntemi bulmuş.
* * *
Köyün eğitimli gençleri 0.6 asiti geçmeyen organik zeytinyağlarını birbirinden ilginç şişelerde tanıtacaklarını belirten Muhtar Girginer şöyle konuşuyor:
"Uzmanları 0.5 ile 1.2 asit oranlı zeytinyağını natürel olarak kabul ediliyor. Bizim köyün toprağı ve havasından olsa gerek zeytinyağımızın asit oranı 0.6 geçmiyor. Organik zeytinyağı yemek isteyenleri köyümüze bekleriz."
Ayrıca genç muhtar, köylünün ekonomik kalkınması için kooperatif kurup yılın 12 ayı hizmet verecek kapasitede son teknoloji zeytinyağı, konserve tesisleri kurmuş.
Böyle girişimci yöneticiler oldukça o köyün, il veya ilçenin sırtı yere gelmez.

hayattan
Aliağa engelli cenneti olacak

Aliağa'yı engelli yurttaşlar için kolay yaşanır bir kent yapmak için çeşitli projeleri hayata geçiren Aliağa Belediyesi, engellilerin eğitimi konusunda da Kent Konseyi ile birlikte önemli bir projeyi başlattı. mı başlattı.
"Engelliler Meslek Eğitim Kursu" Programı kapsamında, Aliağa'da bulunan engelli ve engelli yakını yurttaşlar, Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde 120 saatlik Bilgisayar eğitimine alındı. Eğitimi tamamlayacak kursiyerler, 3 aylık diksiyon kursuna katılacak. Diksiyon kursunu da başarıyla tamamlayanlar Digitürk bünyesinde evlerinden telefonla satış temsilcisi olarak görev yapacak.
Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa'nın Engelli Yurttaşlarımız için engelsiz bir kent olması için 1 Ocak'ta önemli bir adım attık.Yol ve kaldırımları, engelli yurttaşlarımızın kullanımına uygun yaptık. Engelsiz Yaşam Park Cafe ile Türkiye'de örnek olduk" diyor.

küpe
İyilerin arkasında bir tahta kapı kapanırsa,önünde bir altın kapı açılır.
İsviçre atasözü

günün fıkrası
Nasıl davranıyor?

Bir kadın ötekine:
"Benim kocam yılın onbir ayını denizlerde geçiriyor. Geri kalanını da benim yanımda" diyordu ki, öteki konuştu:
"Peki, nasıl dayanıyorsun buna?"
Cevap:
"Canım zor birşey değil ki, insan dişini sıkınca bir ay çabucak geçiyor."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA