• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ticaret Odası’nda seçim heyecanı! ERKİN USMAN

Ticaret Odası'nda seçim heyecanı!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2012, 00:00
Ticaret Odası'nın yaklaşan seçimleri öncesi kulisler hareketlendi. Halıcılık sektöründe mevcut meclis üyesi Naci Ölçen'in yeniden aday olması için imza toplayan Şakir Akyüz, Uğur Erzincanlı ile Tamer Küçükkurt, 3 günde 100'ün üzerinde imza topladıklarını açıkladı.
Şakir Akyüz, sektörün üçte ikisinin imzasını 72 saatte topladıklarını belirtiyor ve devam ediyor:
"Önceden Ticaret Odası'na sadece sağlık karnesini kaşeletmeye ya da aidat yatırmaya gidiyorduk. Ekrem Demirtaş'ın destek ve aşıladığı heyecan ile Naci Ölçen'in atılımlarıyla bir meslek odasının bir sektöre ne denli katkı verebileceğini gördük."
İmza toplarken zorlanmadıklarını da kaydeden Akyüz, "İmza verenler hiç çekinmedi, hatta çoğu şirketin kaşesini bile vurdu. Üç günlük çalışma bile bizim için yeterli olmuştur. Başkanımız Ölçen'in bu imzaları göz ardı etmeyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Akyüz sözlerini şöyle sürdürdü: "El halıcılığından duvardan duvara halıcılığa, laminant parkeden pvc yer döşemeciğine kadar sektörümüzün her bireyinin takdirini toplayan Naci Ölçen'i, önümüzdeki İTO seçimlerinde halı sektörünün adayı olarak ilan ediyor, kendisinden başlattığı işleri geliştirerek tamamlamasını bekliyoruz."

hayattan
Hasan Tahsin Hoca "dalya" için kararlı

Karşıyaka Lisesi'nin unutulmaz matematik öğretmenlerinden Hasan Tahsin Abakan, 94'üncü yaşına 8 Nisan 2012 tarihinde öğrencilerinin hazırladığı özel bir günle girecek.
Resmi kayıtlarda doğum tarihi, iki yıl büyük olarak 1920 yazılan Hasan Tahsin Abakan, ilk atandığı görev yeri Karşıyaka Lisesi'nde aralıksız otuz altı yıl görev yaptı. Abakan, bu süre içinde yetiştirdiği öğrencilerinin birçoğunu isimleriyle, okul numaralarıyla hatta annelerinin babalarının isimlerini hatırlayacak bir hafızaya sahip. Engin kültürüyle etrafındakileri hala eğiten, verdiği ücretsiz matematik dersleriyle birçok genci üniversiteye hazırlayan, ilerlemiş yaşına rağmen çevresine biraz daha nasıl yardımcı olabileceğini düşünen gerçek bir eğitimcidir.
1958 yılında mezun ettiği öğrenciler, Ayça Abakan'ın dileği, arkadaşları Mehmet Erişkin'in öncülüğünde, dört yıl önce öğretmenlerinin 90. yaşını büyük bir coşkuyla Zeytinalanı'nda kutladılar ve karar aldılar, "Hocamızın yaş gününü artık her yıl birlikte kutlayacağız" diye.
Bu yıl, 1972 mezunları adına Rıza Özkılıç bu anlamlı güne kendi devrelerinin de katılacaklarını bildirince büyük bir salon arayışına girişildi. Karşıyaka Vilayetler evinde yaklaşık iki yüz Karşıyaka Lisesi mezunu, kendini aşmış, yaşamın gerçeklerini öğrenmiş Abakan öğretmenleri için bu Pazar günü bir araya gelerek yıllar öncesinin anılarıyla coşacaklar.
Hasan Tahsin Abakan'ın talebelerinin ortak dileği, "Öğretmenlerinin yüzüncü yaşını, yıllarca öğretmenlik yaptığı tarihi taş binanın bahçesinde, yüzlerce Karşıyaka Lisesi mezunuyla birlikte 'dalya' diyerek kutlamak."

kentten

Çakmur ve o gençler!

"O gençleri, o devrimci gençleri Meclis'te nasıl savunduğumu herkes bilir..."
Kürsü de sallanıyordu, genel kurul toplantısı da!..
Bu sözleri gümbür gümbür haykıran Yüksel Çakmur, Buca Belediye Başkanlığı'ndan sonra 1973 yılında TBMM'ye girmiş ve 12 Eylül 1980'e kadar 2 dönem milletvekilliği ve bir de Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmıştı.
Çakmur'un sicilinde 1989-1994 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı var.
Çakmur, CHP'nin Karşıyaka ilçe olağan kongresinde o meşhur belagatıyla salonu coşturup duruyordu... Bu kez konuşmasının çoğunu yazıya dayandıran Çakmur, kendi konuşmasının coşkusuna kendi de kapılıyordu... İşte bu coşku anında Çakmur, "O gençleri, asılmamaları için Meclis'te nasıl savunduğumu herkes bilir" derken salonda Onur Konuğu olarak bulunan İzmir 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel'i daha görmemişti çünkü...
6 Mayıs 1972 Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edildikleri gündü. Çakmur ise 1973'de Meclis'e girmişti.
Çakmur'un bu tarihsel hatasını salonu dolduran bini aşkın CHP'li nasıl anlamamıştı, bu da anlaşılır gibi değildi...
Ama Okan Yüksel, o kuşağın savaşçılarındandı ve bu vahim hatayı unutacaklardan değildi ve POTA'ya bunu duyurmak istedi...

günün fıkrası
Suçlu havası

Büyük bir mağazanın genç ve güzel satıcılarından biri, pazartesi sabahı sırtında şahane bir vizon manto ile işe gelmişti.
Oradaki arkadaşlarına sordu:
"Bu baha nasıl bir hava veriyor?"
"Suçlu havası..." diye cevap verdiler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA